1. Blogberichten
  2. Waarom jouw huid een vitamine C serum nodig heeft

Waarom jouw huid een vitamine C serum nodig heeft

Vitamine C - Blog - Huid

Leestijd: 2-3 minuten
Onderwerp: Vitamine C serum

Vitamine C serum: Dit is wat jouw huid nodig heeft
blog_divider

Je ziet ze tegenwoordig in elke beauty winkel en kunt er bijna niet meer omheen: het vitamine C serum! Het actieve ingrediënt vitamine C is een antioxidant die je huid kan helpen beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-straling, luchtvervuiling en vrije radicalen. Vitamine C is ook belangrijk voor de aanmaak van collageen, een eiwit dat je huid stevig en elastisch houdt.

Vitamine C komt in veel verschillende skincare producten voor. Alle productsoorten kunnen jou helpen om je skincare goals te behalen. Maar als jij voor een hoge concentratie vitamine C wil gaan, omdat je bijvoorbeeld gericht huidproblemen wilt aanpakken, biedt een serum je wel het snelste resultaat. 

Dus als jij je huid die extra boost wil geven, is een vitamine C serum een must-have! In deze blog leggen we je precies uit waarom en ook waar je op moet letten bij het kiezen van jouw favoriete serum. Lees snel verder…

Wat is vitamine C?
blog_divider

Vitamine C is een wateroplosbare vitamine die van nature vooral voorkomt in fruit en groenten. Het is een belangrijk onderdeel van een gezond eetpatroon, maar het kan ook worden aangebracht op de huid in de vorm van een serum.

Een serum is een huidverzorgingsproduct dat een hoge concentratie vitamine C bevat, ook wel bekend als ascorbinezuur. Deze voedingsstof speelt een belangrijke rol in de gezondheid van ons lichaam, inclusief onze huid! Als antioxidant helpt Vitamine C onze huid te beschermen tegen schadelijke vrije radicalen veroorzaakt door UV-stralen, luchtvervuiling en andere milieu-invloeden. Dit betekent dat het kan helpen bij het voorkomen van vroegtijdige veroudering, zoals fijne lijntjes, rimpels en verkleuringen. Maar dat is niet alles wat het doet…

Vitamine C stimuleert ook de collageenproductie, waardoor onze huid er stevig en jong uitziet. Collageen is een eiwit dat onze huid elasticiteit geeft; naarmate we ouder worden maakt ons lichaam er minder van aan. Door Vitamine C skincare te gebruiken help je de collageenproductie te stimuleren, waardoor fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar worden.

Een van de beste dingen aan Vitamine C serum is dat het geschikt is voor alle huidtypes. Of je nu een vette, droge of gemengde huid hebt, Vitamine C serum kan helpen om de uitstraling te verbeteren. En als je iemand bent die hyperpigmentatie of pigmentvlekken heeft, dan is Vitamine C serum misschien precies wat je nodig hebt. Het kan helpen om je huid helderder te maken en die vervelende vlekjes na verloop van tijd te vervagen.

Retinol & Vitamine C

Hoe kies je een vitamine C serum?
blog_divider

Er zijn veel verschillende vitamine C serums op de markt, dus het kan moeilijk zijn om te weten welk serum het beste voor jou is. Hier zijn een paar dingen om te overwegen bij het kiezen van een serum:

  • Soort vitamine C: Er zijn verschillende soorten vitamine C die kunnen worden gebruikt in serums. Denk bijvoorbeeld aan ascorbinezuur, ascorbylpalmitate en magnesiumascorbylfosfaat (what?). Ascorbinezuur is de meest effectieve vorm van vitamine C, maar het kan soms wat irriterend zijn voor de huid. Ascorbylpalmitate en magnesiumascorbylfosfaat zijn minder irriterend, maar ze zijn ook minder effectief.
  • Concentratie: Niet alle vitamine C serums zijn hetzelfde. Als je op zoek gaat naar een serum, is het belangrijk dat je een product zoekt met stabiele, krachtige Vitamine C. Je moet ook letten op het percentage Vitamine C in het serum. Experts raden aan om een product te gebruiken met een concentratie van minstens 10% voor optimale resultaten. De concentratie van vitamine C in een serum varieert van 5% tot 20%. 
  • Andere ingrediënten: Sommige vitamine C serums bevatten ook andere ingrediënten, zoals hyaluronzuur, retinol of niacinamide. Deze ingrediënten kunnen de voordelen van vitamine C voor de huid versterken. 

Het gebruik is eenvoudig:

Het gebruik van een serum is makkelijk. Breng na het reinigen van je huid een paar druppels van het serum aan op je gezicht, hals en borst. Klop het zachtjes in je huid en gebruik daarna je gewone moisturizer. Voor de beste resultaten gebruik je het ‘s ochtends voordat je een SPF aanbrengt. En vergeet niet een patch-test uit te voeren voordat je een nieuw huidverzorgingsproduct gebruikt!

Professionele skincare met Vitamine C bij Olivida
blog_divider

Vitamine C is dus heel powerful; het speelt een belangrijke rol in de gezondheid van onze huid. Het helpt om de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-straling, luchtvervuiling en vrije radicalen. Vitamine C is ook belangrijk voor de aanmaak van collageen, een eiwit dat de huid stevig en elastisch houdt. Het is een van onze favoriete ingrediënten omdat het zoveel verschillende effecten heeft. Kom maar op met die stralende huid!

Onze favoriete serums:

Image Skincare – Hydrating Anti-Aging Serum

  • Hydratatie boost
Image Skincare Vital-C anti-aging serum

ALPHA-H – Vitamin C Serum

  • Rijk aan antioxidanten
ALPHA-H - Vitamin C Serum - travel size

Vind hier de beste skincare met Vitamine C

Vitamine C Skincare

Volg ons op social media

Share via
Copy link