1. Blogberichten
 2. Welke Image Skincare Dagcrème met SPF past bij jou?

Welke Image Skincare Dagcrème met SPF past bij jou?

Image Skincare SPF Guide

Leestijd: 3-4 minuten

Welke Image Skincare dagcrème met SPF past bij jou?
blog_divider

Je hebt er wellicht wel eens van gehoord: dagcrèmes met SPF. Deze crèmes verzorgen en beschermen je huid tegelijk! Zo hoef jij maar één product te gebruiken om je te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon en je huid te hydrateren! 

Image Skincare is koploper als het gaat om dagcrèmes met SPF en bieden vier verschillende soorten aan. Elk met zijn eigen unieke voordelen. Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij ze alle vier op een rijtje gezet.

In deze blog leggen we je uit waarom je een dagcrème met SPF wil gebruiken en wat de verschillen zijn tussen de crèmes. Zo vind je gemakkelijk de Image Skincare dagcrème met SPF die bij jou past! 

Wat is SPF?
blog_divider

Laten we beginnen bij de basis! Wat is een SPF? SPF noemen we in het Nederlands ook wel een zonbeschermingsfactor, de letters SPF staan voor Sun Protection Factor. Dit is een filter, wat je huid beschermt tegen de schadelijke stralen van de zon. 

Je bent misschien wel bekend met de verschillende zonbeschermingsfactoren, zoals SPF15, SPF30 of SPF 50. Die getallen staan voor de hoeveelheid zon die ze doorlaten, factor 50 laat 1/50 UV-stralen door, dat komt neer op zo’n 2%. Bij SPF 30 is dit dan 3,3%.

We raden je aan om minimaal een product met factor 30 te gebruiken om je huid te beschermen, zo weet je zeker dat je voldoende beschermd bent. Maar waarom wil je je huid nou eigenlijk precies beschermen? Dat leggen we hieronder uit! 

Wat is SPF

 

Waarom wil je een dagcrème met SPF gebruiken?
blog_divider

Je wilt een dagcrème met SPF gebruiken, omdat deze je beschermt tegen de schadelijke UV-stralen van de zon! Om te snappen hoe dat precies werkt, delen we de UV-stralen op in twee type stralen: UVA-stralen en UVB-stralen.

UVA stralen
blog_divider

UVA stralen bevatten de A van Aging, zo kun je het makkelijker onthouden. Deze stralen dringen diep door in de huid. Ze zorgen voor tekenen van vroegtijdige huidveroudering, zoals rimpels en fijne lijntjes. 

UVA stralen zijn bijna het gehele jaar constant, ze zijn niet feller in de zomer zoals UVB stralen. Ook is UVA straling in staat om door ramen en wolken heen te komen. Daarom is het belangrijk dat je je 365 dagen per jaar beschermt tegen UVA stralen! 

Je beschermt je tegen UVA stralen met een breedspectrum zonbescherming. Hierover geven we je later meer informatie. 

UVB stralen
blog_divider

UVB stralen bevatten de B van Burn, dit is het type UV straling wat zorgt voor verbranding. Deze stralen zijn intensiever in de zomer en tijdens bepaalde dagdelen, op die momenten ben je dan ook een stuk vatbaarder.

Toch raden we je aan om je gezicht elke te beschermen met een product wat minimaal SPF30 bevat! Of de zon nou schijnt of niet. Zo weet je zeker dat je je huid optimaal beschermt. 

HEV licht
blog_divider

HEV licht staat voor High Energy Visible licht, dit ken je misschien wel als blauw licht. Dit is licht wat we nog wel kunnen gezien, maar met een hoge energie. Het komt onder andere van beeldschermen, TL-lichten en van de zon. 

De dagcrèmes met SPF van Image Skincare bieden allemaal bescherming tegen blauw licht. Dit komt door de speciale HEV-filters die de crème bevat. Zo ben je ervan verzekerd dat deze vorm van licht ook geen schade aan jouw huid aanbrengt. 

 

Image Skincare Zonbescherming

De Dagcrèmes met SPF van Image Skincare
blog_divider

Uiterst geschikt om je te beschermen tegen de zon en UV-stralen, zijn de dagcrèmes met SPF van Image Skincare! Deze hebben namelijk breedspectrum bescherming, waardoor ze je tegen zowel UVA als UVB straling beschermen.

Daarna hebben de dagcrèmes ook hydraterende en verzorgende werking. Zo verzorg en bescherm jij je huid tegelijk en heb je hier geen aparte producten voor nodig. Dit maakt de dagcrème met SPF van Image Skincare, naast de geliefde formule, dan ook erg populair en 1 van onze bestsellers! 

Met vier verschillende producten in deze PREVENTION+ lijn van Image Skincare, vraag je je wellicht af welke bij jouw huid past. Daarom vind je hieronder een uitgebreide uitleg, zodat je zelf kunt kiezen welke het beste op jouw wensen aansluit! 

Welke SPF dagcreme

 

Image Skincare – PREVENTION+ Daily Hydrating Moisturizer SPF 30
blog_divider

Huidtype: Gevoelige huid, Droge huid, Vochtarme huid, Rosacea huid. 
SPF: 30

Deze dagcrème met SPF30 is een super hydraterende dagcrème en beschermt je huid tegen de zon! Door de romige substantie en sterke hydratatie is deze crème geschikt voor de huidjes die behoefte hebben aan hydratatie. 

Deze dagcrème is bovendien waterproof! Dat maakt hem uiterst geschikt om een verfrissende duik te nemen of juist te sporten in de buitenlucht! 

We raden deze crème af voor mensen met een hoog gehalte melanine (pigment) in de huid. De crème kan namelijk een witte waas achterlaten.

Image Skincare – Daily Hydrating Moisturizer SPF 30

 • Hydraterend en zonbeschermend
Image Skincare PREVENTION+ Daily Hydrating Moisturizer SPF 30

Image Skincare – PREVENTION+ Daily Matte Moisturizer SPF 30
blog_divider

Huidtype: vette huid, gecombineerde huid, huid met acne
SPF: 30

Deze dagcrème met SPF wordt niet voor niets de matte moisturizer genoemd, hij heeft namelijk een matterend effect! Dit is ideaal voor een ieder met een wat vettere huid, het zorgt er namelijk voor dat je huid minder gaat glimmen. 

Dit komt onder andere door de microsponge technologie, deze zorgt ervoor dat het overtollig talg geabsorbeerd wordt. Hierdoor krijgt je huid die mooie matte finish, ideaal! 

Verder biedt deze crème breedspectrum bescherming, waardoor het beschermt tegen zowel UVA als UVB stralen. Tot slot is hij verrijkt met antioxidanten en essentiële vitamines, om jouw huid optimaal te beschermen!

Image Skincare – Daily Matte Moisturizer SPF 30

 • Matte finish
PREVENTION+ DAILY MATTE MOISTURIZER SPF30 PDP R01b

Image Skincare – PREVENTION+ Daily Tinted Moisturizer SPF 30+
blog_divider

Huidtype: Normale huid, Vochtarme huid, Rosacea huid, huid met mee-eters
SPF: 30

Deze moisturizer is een dagcrème, SPF en een foundation in één! Vooral dat laatste is bijzonder, want deze crème heeft namelijk een tintje! Daarmee onderscheid hij zich van de rest van de Image Skincare PREVENTION+ lijn. 

Dit subtiele kleurtje zorgt voor een mooie egale tint en camoufleert onzuiverheden. Zo heb je dus drie producten in 1!

Je huid wordt goed beschermt tegen UVA en UVB stralen, je huid wordt goed verzorgd door de antioxidanten en vitamines en daarnaast geeft het kleurtje in de crème je een mooie en egale teint! 

Image Skincare – PREVENTION+ Daily Tinted Moisturizer SPF 30+

 • Dagcrème + Foundation
Image Skincare PREVENTION+ Daily Tinted Moisturizer SPF 30+

Image Skincare – PREVENTION+ Daily Ultimate Protection Moisturizer SPF 50
blog_divider

Huidtype: Huid met rimpels, Huid met pigmentatie, Droge huid
SPF: 50 

Deze moisturizer is echt de beste keuze voor iedereen die al last heeft van huidveroudering of pigmentatie en zich hier optimaal tegen wil beschermen. Dit product biedt met factor 50, namelijk de hoogst mogelijke bescherming! 

Daarmee beschermt de crème tegen zonschade van UVA en UVB stralen. Daarnaast is hij verrijkt met antioxidanten, zo helpt hij ook nog eens de schade door vrije radicalen tegen te gaan!

Kortom, deze dagcrème met SPF is uiterst geschikt om je maximaal te beschermen tegen de schade van de zon en haar UV stralen! De crème is makkelijk smeerbaar, trekt snel in en voelt niet vettig aan. Hierdoor voelt de huid weer soepel.

Image Skincare – Daily Ultimate Protection Moisturizer SPF 50

 • Geen vettige waas
Image-Skincare_PREVENTIONDaily-Ultimate-Protection-Moisturizer-SPF-50

Producten van Image Skincare shop je op Olivida.nl!
blog_divider

In onze online huidsalon, shop je ons uitgebreide assortiment aan producten van Image Skincare! Waaronder ook natuurlijk de dagcrèmes met SPF! Psssttt… Wist je dat wij vanaf 40 euro gratis verzending hebben?

Je vindt de producten van Image Skincare of andere merken gemakkelijk met behulp onze filters! Zo krijg je enkel producten van het merk wat jij geselecteerd hebt te zien. 

Weet je niet waar je moet beginnen? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialist maakt een gepersonaliseerd gebaseerd op jouw huid, zo kun je precies de producten vinden waar je naar op zoek bent!

De beste huidverzorging vind je bij:

Olivida

Jojoba Olie Voordelen

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Niets gevonden.

Volg ons op social media

Share via
Copy link