1. Blogberichten
 2. Oh Baby! Welke Skincare is Veilig tijdens je Zwangerschap?

Oh Baby! Welke Skincare is Veilig tijdens je Zwangerschap?

Zwanger Skincare Tips Huidverzorging

Leestijd: 3-4 minuten

Oh Baby! Welke skincare is veilig tijdens je zwangerschap?
blog_divider

Hi new mommy to be! Als je zwanger bent, is dat wondertje wat in je buik groeit niet het enige wat er verandert. Je lichaam maakt veel veranderingen door, en zo ook verandert er het een en ander aan je huid. Met al die nieuwe veranderingen, wil je misschien weten of je huidige skincare routine nog wel helemaal baby-proof is. 

Wist je namelijk dat er een aantal ingrediënten zijn die schade kunnen aanbrengen aan je kleintje? Lees daarom vooral verder, want wij van Olivida hebben voor je uitgezocht wat de do’s en dont’s zijn met betrekking tot skincare tijdens je zwangerschap. 

 

Waarom sommige huidverzorging vermijden?
blog_divider

Alle veranderingen in je lichaam betekenen ook dat je wat kritischer moet kijken naar wat je erop smeert. Er is hoogstwaarschijnlijk geen reden voor het totaal omgooien van je routine, maar met de juiste informatie kom je al een heel eind.

Zo weet je precies waar je aan toe bent en wat je moet aanpassen of juist zo kan laten. Er zijn twee redenen waarom je je huidverzorgingsproducten tijdens je zwangerschap onder de loep moet nemen. 

 1. Producten die je opsmeert kunnen via je huid in je bloedbaan terecht komen, daarmee komen ze ook bij je baby. Daardoor kunnen ze de groei of ontwikkeling van je baby beïnvloeden.

  Dit hoeft niet perse het geval te zijn, maar dit kan je niet tegenhouden. Daarom is het belangrijk dat je producten gebruikt die veilig zijn, mochten ze in je bloedbaan terecht komen. Zo lopen jij en je baby geen onnodig risico. (Wat wel en niet veilig is, lees je een stukje verder!)
 2. Je huid is door de zwangerschap gevoeliger dan anders, waardoor er sneller allergische reacties of huidirritaties kunnen ontstaan. Dit kan het geval zijn bij producten die je al jaren gebruikt in je routine, maar ook wanneer je nieuwe producten gebruikt.

  Als je merkt dat je huid tijdens de zwangerschap gevoeliger worde, kies dan voor milde producten en weerhoud jezelf ervan om je hele routine in 1 keer te veranderen. Begin langzaam met het gebruik van een product en bouw dit op. 

 

zwangerschaps tips huid

 

Welke producten moet ik vermijden tijdens mijn zwangerschap?
blog_divider

 

 • Retinol (Vitamine A)

  Vitamine A, beter bekend als retinol, is een product wat je liever wil laten staan als je zwanger bent. Dit ingrediënt bestaat eigenlijk in twee varianten: voorgeschreven door een arts en als een over the counter product (wat je dus gewoon kan kopen).

  Een arts zou retinol niet voorschrijven als je zwanger bent, maar je kan dus wel afgesplitste delen of lagere concentraties van dit ingrediënt zelf kopen. Laat producten met vitamine A dus staan tijdens je zwangerschap en zolang je borstvoeding geeft.

   

 • Salicylzuur in concentraties hoger dan 2%

  Salicylzuur is veilig te gebruiken tijdens je zwangerschap, mits de concentratie in het product lager is dan 2%. Gebruik dus geen producten met meer dan 2% salicylzuur.

 

Welke behandelingen moet ik vermijden tijdens mijn zwangerschap?
blog_divider

 • Behandeling met naalden

  Denk aan botox, fillers of andere stoffen die in je lichaam worden gespoten. Deze injecties wil je wellicht even parkeren tot na je zwangerschap.

   

 • Laserbehandelingen

  Behandelingen waar lasers aan te pas komen, kunnen veel pijn veroorzaken. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor je zwangerschap.

   

 • Behandelingen gefocust op exfoliëren

  Denk hierbij aan behandelingen zoals chemische peelings of microdermabrasie. Hierbij dringen stoffen op een intensieve manier door tot je huid, hierbij kunnen ze in je bloedbaan terecht komen. Het is moeilijk te zeggen hoe krachtig die stoffen zullen zijn, dus het beste is om ook hiermee te wachten tot na je zwangerschap.

 

Welke ingrediënten zijn veilig te gebruiken tijdens mijn zwangerschap?

 

 • Hyaluronzuur

  Hyaluronzuur is een goed ingrediënt om je huid te hydrateren. Het kan namelijk tot in wel duizend keer zijn eigen gewicht vasthouden in vocht, een echte moisture-bomb dus! Daarnaast is het ook veilig te gebruiken tijdens je zwangerschap.

  Bekijk producten ->

   

 • Niacinamide

  Niacinamide is een echte alleskunner! Dit ingrediënt staat ook wel bekend als vitamine B3 en helpt tegen allerlei kwaaltjes. Onder andere bij pigmentvlekken (iets waar je last van kan krijgen tijdens je zwangerschap), roodheid, puistjes, fijne lijntjes en rimpels. Ook dit ingrediënt kan je gebruiken als je zwanger bent.

  Bekijk producten->

   

 • Vitamine C

  Vitamine C is super goed tegen pigmentvlekken, waar je wellicht last van kan gaan krijgen tijdens je zwangerschap. Lucky for you is dit product geheel veilig te gebruiken tijdens je zwangerschap, want het heeft super veel voordelen voor je huid!

  Bekijk producten->

   

 • SPF

  Producten met SPF zijn elke dag nodig om je te beschermen tegen de schadelijk UV straling van de zon! Dit kan je tijdens je zwangerschap gewoon veilig blijven gebruiken.

  Bekijk producten->

 • Glycolzuur <10%

  Ook producten met glycolzuur kun je veilig blijven gebruiken tijdens je zwangerschap, in een concentratie lager dan 10%. Glycolzuur verwijdert effectief dode huidcellen, wat helpt bij het bestrijden van een doffe huid.

  Bekijk producten->

 • Benzoylperoxide

Benzoylperoxide helpt veel mensen bij het bestrijden van onzuiverheden, en kan ook tijdens de zwangerschap veilig gebruikt worden.


Filter producten op ingrediënten

Liever persoonlijk advies? Vraag gratis huidadvies aan ->

 

Huidverzorging zwanger

 

De beste skincare shop je bij Olivida!
blog_divider

Bij Olivida verkopen we een ruim aanbod aan huidverzorgingsproducten, ook voor zwangere vrouwen. Twijfel je of een product wel voor jou geschikt is? Kijk dan goed in de beschrijving of stuur ons een berichtje via de chatfunctie. Wij staan voor je klaar om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden!

Met behulp van de filters op onze website kan je makkelijk navigeren, zo vind je producten die bij jouw huidtype passen. Ook kun je bepaalde ingrediënten selecteren, super handig! Mocht je er niet uitkomen, kun je altijd ons gratis online huidadvies aanvragen! Onze huidspecialist kijkt naar jouw huid, en geeft advies over welke producten daar het beste bij passen!

 

Daarnaast zijn onze producten enkel van salonmerken, waardoor ze hoge concentraties actieve stoffen bevatten. Daardoor kan jij echt verschil gaan zien! 

Lees onze guide en kom erachter welk huidtype jij hebt ->

Huidadvies olivida

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link