1. Blogberichten
 2. Welk huidtype heb ik? Analyseer je huid gemakkelijk met behulp van deze guide!

Welk huidtype heb ik? Analyseer je huid gemakkelijk met behulp van deze guide!

Welk huidtype heb ik

Welk huidtype heb ik? Analyseer je huid gemakkelijk met behulp van deze guide!

blog_divider

Een gezonde huid begint bij het gebruiken van de juiste skincare producten voor jouw huidtype. Ieder huidtype heeft andere behoeften, dus wanneer je weet welk huidtype je hebt, kun je op zoek naar de producten die jouw huid geven wat het nodig heeft. In de praktijk is het vaak nog niet zo makkelijk om te bepalen welk huidtype je zelf nu precies hebt. Heel logisch, want de conditie van je huid verraadt niet altijd meteen je huidtype. Een glimmende neus hoeft bijvoorbeeld niet direct te betekenen dat je een vet huidtype hebt. We zetten vandaag de kenmerken van de verschillende huidtypes voor je op een rijtje en geven je meer informatie over het vinden van de juiste skincare voor huidverbetering. Lees je mee?

 

De vier verschillende huidtypen

blog_divider

Welk huidtype je hebt is genetisch bepaald. In de basis zijn er vier verschillende huidtypen: de normale huid, de droge huid, de gecombineerde huid en de vette huid. Vaststellen welk huidtype je hebt kan aan de hand van de talgproductie van je huid en de reactiviteit van je huid. Zo zorgt een hyperactieve talgklier voor een vette huid en een traag werkende talgklier juist voor een drogere huid. Met de reactiviteit van de huid wordt gevoeligheid bedoeld. Gevoelige huidtypes reageren bijvoorbeeld makkelijker op prikkels van buitenaf. Ook de reactiviteit van je huid kan genetisch bepaald zijn. Je kunt je huidtype niet veranderen, maar wel in balans brengen met de juiste verzorging. En daar komt onze skincare om de hoek kijken!

Huidtype Skincare

De verschillende huidcondities

blog_divider

Als we het hebben over je huidtype, hebben we het dus over iets dat onveranderlijk is. De conditie van je huid kun je daarentegen wél beïnvloeden (met de juiste skincare, jawel). Je huidconditie wordt veroorzaakt door interne en externe factoren. Denk aan hormonen, leefstijl, stress en blootstelling aan UV-straling. Ook medicijnen of ziekte kunnen bijdragen aan verschillende huidcondities. Je huidconditie kan van dag tot dag verschillen en het is mogelijk om tegelijkertijd verschillende huidcondities te hebben. Daarnaast is het goed om te weten dat de verschillende huidcondities bij alle huidtypes kunnen voorkomen. We zetten hieronder eerste de verschillende huidtypes en daarna de verschillende huidcondities op een rij. 

 

Welk huidtype heb ik?

blog_divider

De normale huid

Een normale huid voelt niet droog of vet aan en is soepel en glad. Je poriën zijn klein en je hebt vrijwel nooit last van verstoppingen of mee-eters. 

De vette huid

Je huid is vet of heeft vette delen. Op de vettere delen kun je je poriën goed zien en je hebt mogelijk last van verstoppingen en mee-eters

De droge huid

Als je een droog huidtype hebt heeft je huid geen vette delen. Daarnaast is de kans groot dat je huid (soms) strak aanvoelt. Je kunt schilfering en een trekkerig gevoel ervaren. De poriën zijn niet of nauwelijks zichtbaar en je hebt vrijwel geen last van verstoppingen of mee-eters. 

De gecombineerde huid

De T-zone (voorhoofd, neus en kin) van je huid zijn vetter dan de rest van je gezicht. Op de vettere delen kunnen je poriën vergroot zijn en kun je last hebben van verstoppingen en mee-eters. De overige delen van de huid (bijvoorbeeld de huid op je wangen) kunnen normaal zijn of zelfs droog. 

Vind hier de juiste skincare producten voor jouw huidtype ->

Lees meer over jouw huidtype in onze huid encyclopedie ->

 

verschillende huidtypes

 

Welke huidconditie heb ik?

blog_divider

Gedehydrateerd (vochtarme huid)

Een gedehydrateerde huid vraagt om hydratatie. Je hebt waarschijnlijk last van droogtelijntjes en een trekkend gevoel van de huid. 

Gevoelig

Een gevoelige huid heeft behoefte aan kalmering. Je hebt waarschijnlijk een heel reactieve huid die snel rood wordt en/of snel last van uitslag, jeuk of kapotte haarvaatjes.

Huidveroudering

Een huid die aan het verouderen is vraagt om versteviging. Deze huidconditie kan het gevolg zijn van het natuurlijke verouderingsproces waar we helaas allemaal aan moeten geloven, maar het kan ook vroegtijdige veroudering zijn door bijvoorbeeld overmatige blootstelling aan de zon.

Verstoppingen

Een huid met verstoppingen vraagt om een goede reiniging. Het is hierbij van belang dat overtollig talg wordt verwijderd, zodat je onzuiverheden verminderen of zelfs verdwijnen. 

Pigmentatie 

Een huid met pigmentatie vraagt om verheldering en egalisering. Je hebt waarschijnlijk last van hyperpigmentatie of vlekjes op de huid

Wil je jouw huidconditie verbeteren? Vind hier de juiste gezichtsverzorging ->

 

huidtype advies

Gratis huidadvies

blog_divider

Vind je het na het lezen van dit blogbericht nog steeds lastig om vast te stellen welk huidtype je hebt? Of heb je een andere vraag over je huid(conditie)? Je kunt nu tijdelijk een gratis huidadvies aanvragen bij Olivida! Onze huidspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en raadt je direct passende producten aan. Zo weet je zeker dat je de juiste producten aanschaft voor jouw huid en kun je de conditie van je huid optimaliseren.

 

Skincare producten en routines per huidtype bij Olivida

blog_divider

Wij van Olivida hebben een passie voor skincare producten die echt iets voor je huid kunnen doen. We verkopen daarom professionele salonproducten met hoge concentraties werkstoffen, die daadwerkelijk voor verschil kunnen zorgen. Je kunt in de webshop filteren op productsoort, huidtype, ingrediënten en merken. Zo vind je zo gemakkelijk mogelijk jouw nieuwe holy grails! Om het je nog iets makkelijker te maken hebben we ook complete skincare routines samengesteld per huidtype. Inclusief uitgebreide instructie bij de producten en eventueel een opbouwschema. Met één druk op de knop kun je de routine die perfect bij jouw huid past in je winkelmandje stoppen. 

Bekijk de Olivida skincare routines ->

Ontdek Olivida ->

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link