Anti Aging Ingredienten

Leestijd: 3-4 minuten

Huidveroudering tegen gaan met skincare

blog_divider

Ouder worden is een natuurlijk proces dat we allemaal doormaken. Dat gaat samen met veranderingen in onze huid. Sommige mensen kijken uit naar de leuke dingen die bij het ouder worden horen, zoals meer wijsheid en levenservaring. Toch zijn er veel van ons die zich zorgen maken over het uiterlijk van het ouder worden en onze huid. Minder elasticiteit en stevigheid bijvoorbeeld. En meer fijne lijntjes, rimpels en ouderdomsvlekken horen er bij. 

Maar maak je geen zorgen, het goede nieuws is dat er veel dingen zijn die je kunt doen om het verouderingsproces te vertragen en je huid er jong, vol en gezond uit te laten zien. Met behulp van een aantal fijne anti-aging ingrediënten kan je huid er nog steeds stralend, soepel en fris uitzien – no matter how old ! Lees in dit artikel naar welke ingrediënten je moet zoeken in je producten om een stralende huid te krijgen.

De beste ingrediënten
blog_divider

Met de juiste ingrediënten kun je je huid verjongen zodat je er fris, jong en levendig uit blijft zien. Hier zijn een paar van de beste ingrediënten waar je op moet letten in je huidverzorgingsproducten:

  1. Retinol – Dit ingrediënt is afgeleid van vitamine A en het is bewezen dat het de collageenproductie verhoogt, fijne lijntjes en rimpels vermindert en de huidtint egaliseert.
  2. Vitamine C – Deze antioxidant verheldert de huid en helpt ouderdomsvlekken en schade door de zon te verminderen. Ook helpt vitamine C bij de collageenproductie.
  3. Hyaluronzuur – Dit ingrediënt met hydraterende eigenschappen komt van nature voor in het lichaam en helpt de huid vol, stevig en jong te houden.
  4. Niacinamide – Nog een vitamine, dit ingrediënt helpt de vochtbarrière van de huid te verbeteren en fijne lijntjes en rimpels te verminderen.
  5. Peptiden – Deze proteïnen helpen de huid te verstevigen en te liften, terwijl ze ook helpen de collageenproductie te stimuleren.
  6. Alpha hydroxyzuren (AHA’s) – Deze natuurlijke zuren in huidverzorging helpen bij het vernieuwingsproces van de huid door de oppervlaktelaag van de huid te scrubben. Dit kan fijne lijntjes, acnelittekens en hyperpigmentatie helpen verminderen.
  7. Co-enzym Q10 – Dit ingrediënt bestrijdt vrije radicalen en helpt tekenen van veroudering zoals rimpels en ouderdomsvlekken te verminderen, terwijl het de aanmaak van collageen en de algehele gezondheid van de huid bevordert.
  8. Ceramiden – Deze lipiden helpen de vochtbarrière van de huid in stand te houden, waardoor de huid vol en gehydrateerd blijft.
  9. Groene thee – Met zijn hoge concentratie antioxidanten helpt dit ingrediënt ontstekingen en irritatie veroorzaakt door omgevingsstressoren zoals vervuiling en UV-stralen te verminderen.

Deze ingrediënten zijn te vinden in alle soorten skincare, van serums tot crèmes en van oogmaskers tot exfolianten. Naast het gebruik van goede skincare zijn er nog meer belangrijke dingen die je kunt doen om huidveroudering tegen te gaan. 

Vergeet niet om altijd een dagcrème met SPF te dragen en van binnenuit gehydrateerd te blijven door genoeg water te drinken. Probeer vette vis te eten zoals zalm en makreel, oranje/geel plantaardig voedsel zoals zoete aardappelen en wortels en kleurrijk fruit zoals bessen voor een gezond dieet. Hier zitten veel gezonde vetzuren en vitamines in die jouw huid van binnenuit verjongen!

 

Anti-Aging voor de gevoelige huid
blog_divider

Voor mensen met een gevoelige huid raden wij aan om ingrediënten te gebruiken die zacht en hydraterend zijn:

  1. Hyaluronzuur – Dit ingrediënt is geweldig voor de gevoelige huid omdat het helpt de huid te hydrateren zonder irritatie te veroorzaken.
  2. Niacinamide – Het helpt de huid te kalmeren, de vochtbarrière te verbeteren en roodheid te verminderen.
  3. Groene thee – Met een hoge concentratie antioxidanten helpt dit ingrediënt ontstekingen en irritatie veroorzaakt door factoren zoals vervuiling en UV-stralen te verminderen.
  4. Ceramiden – Deze lipiden helpen de vochtbarrière van de huid in stand te houden, waardoor de huid vol en gehydrateerd blijft.
  5. Vitamine E – De schadelijke effecten van vrije radicalen veroorzaakt door UV-straling worden verminderd en tegelijkertijd de huid gehydrateerd houden.
  6. Aloë Vera – De ontstekingsremmende werking helpt huidirritatie te verminderen, kalmeert en voedt de huid.

Mensen met een gevoelige huid moeten bij het kiezen van huidverzorgingsproducten ook letten op labels als “hypoallergeen”, “geurvrij” en “niet-comedogeen”. Deze producten zijn speciaal samengesteld oåm zacht te zijn voor de huid. Doe altijd een patch-test op een klein deel van je huid om te testen op een mogelijke reactie voordat je het product op je hele gezicht aanbrengt.

Professionele anti-aging producten vind je bij Olivida

blog_divider

Anti-Aging Skincare

 

olivida anti aging

Verbeter je huid, samen met Olivida

Onze keuze voor jou.

Gebruik deze producten voor een perfect resultaat

Volg ons op social media

Share via
Copy link