1. Blogberichten
 2. Anti-Aging
 3. Huidklachten door overgang: Dit kan je er tegen doen!

Huidklachten door overgang: Dit kan je er tegen doen!

Huidklachten Menopauze Overgang

Leestijd: 2-3 minuten
Onderwerp: Overgang – Menopauze

Huidklachten tijdens menopauze: 6 tips om er mee om te gaan
blog_divider

De menopauze (overgang)  is een levensfase waar elke vrouw op een gegeven moment mee te maken krijgt. Het is een natuurlijk proces dat samengaat met veel veranderingen in het lichaam, waaronder de huid. Tijdens de menopauze kan je last hebben van veel hormonale veranderingen. Denk hierbij aan droogheid, fijne lijntjes en rimpels, dunnere huid, acne, couperose en netelroos.

Allemaal klachten waar jij liever niet mee te maken wil hebben! Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om je huid mooi en gezond te houden tijdens de menopauze. Lees in dit artikel hoe je het aanpakt. 

1. Hydrateer je huid

Tijdens de menopauze krijgt het lichaam een daling van het oestrogeenlevel, wat kan leiden tot een droge huid. Om dit probleem tegen te gaan, is het belangrijk om een goede vochtinbrengende moisturizer te gebruiken die ingrediënten bevat zoals glycerine, hyaluronzuur of ceramiden. Deze ingrediënten helpen vocht in te sluiten en houden de huid gehydrateerd.

Bekijk eens deze moisturizers:

Image Skincare – Hydrating Water Burst

 • Dagcrème herstelt vochtbalans
Image Skincare - VITAL C - Hydrating Water Burst

ALPHA-H – Essential Hydration Cream

 • Hydrateert zonder vettig laagje
Alpha-H essential hydration cream

Mesoestetic – Hydra-vital Factor K

 • Herstelt de zachtheid en elasticiteit
Mesoestetic - Hydra-vital Factor K

Overgang Menopauze rimpels

2. Gebruik zonnebrandcrème
blog_divider

Blootstelling aan de zon kan de huid beschadigen en vroegtijdige veroudering veroorzaken. Tijdens de menopauze wordt de huid veel gevoeliger voor schade door de zon. Het is superbelangrijk om elke dag een SPF te dragen. Gebruik een breedspectrum (UVA+UVB) zonnebrandcrème met minimaal SPF 30. 

Bijvoorbeeld deze dagcrèmes met SPF:

Image Skincare – Daily Hydrating Moisturizer SPF 30

 • Hydraterend en zonbeschermend
Image Skincare PREVENTION+ Daily Hydrating Moisturizer SPF 30

SPA Salonnepro – Anti Aging Protect Cream SPF-50+

 • Trekt snel in, geen witte waas
SPA Salonnepro - Anti Aging SPF 50

Hyaluronic SPF 30 Day Cream

 • Vermindert zichtbaar fijne lijntjes
Hyaluronic SPF 30 Day Cream

Overgang Menopauze moisturizer

3. Eet gezond
blog_divider

Het eten van gezonde voeding kan helpen om je huid er op zijn best uit te laten zien. Producten die rijk zijn aan antioxidanten zoals bessen, noten en bladgroenten kunnen helpen de vrije radicalen in de huid op te ruimen, die rimpels en andere tekenen van veroudering kunnen veroorzaken. Zorg ervoor dat je producten kiest die rijk zijn aan gezonde vetten zoals zalm, avocado en olijfolie helpen om de huid soepel en stevig te houden.

4. Sporten
blog_divider

Lichaamsbeweging helpt om de bloedstroom te verhogen. En dat wil je omdat zo alle vitale voedingsstoffen en zuurstof in de huidcellen terechtkomen. Ook worden slechte stoffen sneller afgevoerd. Regelmatig een work-out doen kan ook helpen om stress te verminderen, waardoor jij een gezonde en stralende huid krijgt. 

5. Vermijd agressieve skincare
blog_divider

Vermijd het gebruik van agressieve producten op de huid. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de natuurlijke oliën in de huid verwijderd worden. Na een tijdje kan dit leiden tot droogheid en irritatie. Ga op zoek naar zachte en parfumvrije cleansers die speciaal zijn ontwikkeld voor de gevoelige huid.

Bijvoorbeeld deze milde cleansers:

Image Skincare – Balancing Facial Cleanser

 • Reinigt zonder uit te drogen
IMAGE Skincare 2021 - Ormedic Balancing Facial Cleanser - Olivida voorkant

ALPHA-H – Melting Moment Cleansing Balm

 • Verwijdert make-up, SPF, vuil & talg
ALPHA-H - Melting Moment Cleansing Balm

SPA Salonnepro – Skin Perfect Night Cream

 • Ultiem helende nacht-behandeling
SPA Salonnepro - Aqua Recover Night Cream

Overgang Menopauze Acne

6. Zorg voor je mental health
blog_divider

De menopauze kan niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk een uitdagende tijd zijn en stress kan opleveren. Zorg voor je mentale gezondheid door ontspanningstechnieken zoals yoga of meditatie te doen, dit kan helpen om je stressniveau te verlagen en een gezonde huid te houden. 

De menopauze kan een moeilijke fase zijn voor je huid, met allerlei huidproblemen, van droogheid tot acne. Maar door kleine stappen te nemen, zoals je huid verzorgd houden en te hydrateren, een SPF te gebruiken, gezond eten, bewegen, investeren in skincare producten en zorgen voor je mental health, kun je je huid gezond en stralend houden tijdens deze overgang. 

Bekijk alle huidverzorging:

Alle huidverzorging

Volg ons op social media

Share via
Copy link