1. Blogberichten
 2. Dit is de Invloed van Cafeïne op jouw Huid

Dit is de Invloed van Cafeïne op jouw Huid

Invloed Cafeïne Huid

Leestijd: 3-4 minuten

Cafeïne en jouw huid, dit is hoe het werkt:
blog_divider

Een heerlijke warme kop koffie is voor veel van ons onmisbaar in de ochtend. De werkzame stof cafeïne heeft zowel positieve als negatieve effecten op ons lichaam en onze huid. Het is bewezen dat door cafeïne ons gevoel van alertheid, energie en geluk toeneemt. Maar wat zijn de negatieve effecten?

Ben je benieuwd naar wat het effect is voor onze huid en wat je er tegen kunt doen? Lees dan verder!

 

Koffie of thee?
blog_divider

Cafeïne is een antioxidant die in hoge hoeveelheden voorkomt in koffie en thee. antioxidanten zijn goed voor onze huid, omdat het vrije radicalen tegengaan. Vrije radicalen zorgen voor huidveroudering doordat collageen en elastine beschadigd worden. 

Er zijn een aantal skincare producten waar cafeïne aan is toegevoegd, voornamelijk in oogcrèmes. Dit komt omdat cafeïne ervoor zorgt dat vochtophopingen in de huid minder worden. Heel handig voor je wallen dus. Het is wel belangrijk dat er een hydraterend ingrediënt aan is toegevoegd, zodat de huid niet uitdroogt. 

(Helaas zitten er in veel van deze producten een te kleine hoeveelheid cafeïne in voor het optimale resultaat. Bovendien went onze huid snel waardoor het effect niet heel lang zichtbaar is.)

In het lichaam heeft cafeïne een vochtafdrijvend effect, maar zorgt niet voor uitdroging in de huidcellen van binnen uit. We spreken pas van het verminderen van vochtophoping als je cafeïne direct op de huid smeert.

 

Koffie Slecht Huid

Het stresshormoon: Cortisol
blog_divider

Maar, te veel koffie zorgt bij sommige mensen voor een hogere productie van cortisol, ook wel het stresshormoon genoemd. Dit kan uiteindelijk wel voor uitdroging van de huid zorgen. Daarnaast zorgt dit voor een verminderde productie van collageen. Voor mensen met een acne gevoelige huid kan cortisol de huid onrustig maken. 

Als je niet te veel koffie of thee drinkt, zijn de negatieve effecten van cafeïne eigenlijk niet te merken. Als je elke dag niet meer dan maximaal 3 kopjes koffie drinkt, is er niks aan de hand. Wat je toevoegt aan je koffie, cappuccino of latte kan helaas wel invloed hebben.

Zwarte koffie is goed, maar pas op met melk en suiker. Bij een te hoge hoeveelheid suiker wordt het collageen in je huid sneller aangetast, hierdoor veroudert de huid en krijg je sneller rimpels. Kijk ook uit met het toevoegen van koemelk. Te veel melk kan het cortisol level in ons lichaam verergeren.  

 

Ons advies
blog_divider

Als je een oogcrème gebruikt waar cafeïne aan is toegevoegd, kijk dan goed naar de ingrediëntenlijst of er een hydraterend product in zit. Aan veel crèmes die op dit moment op de markt zijn is zo’n kleine hoeveelheid toegevoegd dat het nauwelijks effect heeft. 

Het is helemaal niet erg om koffie te drinken zolang je dit met mate doet. Te veel koffie kan nadelige effecten hebben voor jouw huid, vooral als je er koemelk en suiker aan toevoegt. Kies bijvoorbeeld voor havermelk of amandelmelk als vervanging. Drink je er maximaal 3 op een dag, dan kun jij gewoon blijven genieten van dat heerlijke bakkie troost. 

De beste skincare geselecteerd voor jou

Nu Shoppen

Advies Cafeïne Huid

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link