1. Blogberichten
 2. Op deze 6 Natuurlijke Manieren Verminder je Rimpels!

Op deze 6 Natuurlijke Manieren Verminder je Rimpels!

Rimpels Verminderen natuurlijke manier

Leestijd: 3-4 minuten

Op deze 6 natuurlijke manieren verminder je rimpels!
blog_divider

Ouder worden we allemaal, en dat gaat gepaard met zichtbare tekenen van veroudering. Maak jij je zorgen om de fijne lijntjes en rimpels in je gezicht? Olivida is er om je te helpen! Er zijn namelijk een aantal dingen die je kunt doen om die rimpels preventief te behandelen, maar ook te verminderen.

 

Hoe ontstaan rimpels?
blog_divider

Rimpels ontstaan op een natuurlijke wijze wanneer je ouder wordt. Je huid bevat namelijk twee eiwitten: collageen en elastine. Deze twee eiwitten houden je huid soepel en stevig. Wanneer je ouder wordt, nemen deze eiwitten elk jaar af.

Omdat je huid hierdoor minder stevig wordt gehouden, worden er lijntjes zichtbaar. Je huid is niet meer in staat om terug te plooien naar zijn natuurlijke positie na expressie, waardoor de lijntjes blijven staan. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld rimpels rond je ogen, omdat je je ogen vaak samentrekt.

 

Ontstaan Rimpels

 

Hoe kan ik rimpels verminderen?
blog_divider

Rimpels ontstaan op natuurlijke wijze naarmate we ouder worden, dit is een natuurlijk proces waar je vrij weinig aan kunt doen. Maar er zijn een aantal externe factoren (factoren van buitenaf) die het ontstaan van rimpels en fijne lijntjes kunnen versnellen. 

Van deze factoren kun je bewust worden en zo hun impact zo klein mogelijk, dat is precies waar wij van Olivida je bij kunnen helpen! Hieronder staan kleine aanpassingen die je kunt doen om die rimpels te voorkomen.

 

Zonbescherming: SPF all the way!
blog_divider

Het beschermen van je huid tegen de zon is ontzettend belangrijk, 365 dagen per jaar. De zon bevat namelijk twee soorten UV-stralen: UVA en UVB. Die UVB is op een zomerse dag overdag het sterkste, maar die UVA is gedurende heel het jaar constant. En laat die UVA straling, die elke dag schijnt, nou net bijdragen aan huidveroudering.

Daarom is het ontzettend belangrijk dat je je iedere dag insmeert met een product met minstens SPF30. Zo kan je ervoor zorgen dat je huid goed beschermd blijft tegen vroegtijdige huidveroudering.

Bij Olivida.nl hebben we een uitgebreid assortiment aan dagcrèmes met een SPF voor alle huidtypes, zo verzorg je en bescherm je je huid tegen de zon met 1 product! 

Vind hier jouw dagcrème met SPF ->

 

Voeg een product met retinol toe aan je routine
blog_divider

Retinol is een super populair ingrediënt in de skincare wereld, en wij snappen waarom! Retinol, ook wel bekend als vitamine A, heeft namelijk ontzettend veel voordelen voor je huid.

Retinol is namelijk in staat een signaaltje afgeven aan jouw huidcellen, zodra het is opgenomen door je huid. Het opgenomen retinol vertelt aan jouw huidcellen dat ze zich jonger moeten gaan gedragen. 

Doordat je huidcellen dit signaaltje krijgen, zullen de cellen zich jonger gaan gedragen en dus sneller gaan vernieuwen. Die celvernieuwing helpt goed tegen huidveroudering. Daarom is retinol precies waar je naar op zoek bent als je rimpels wil verminderen!

Let op! Retinol is effectief ingrediënt, maar ook erg krachtig. Daarom is het belangrijk dat je een aantal dingen weet over het gebruik van dit ingrediënt.

Ten eerste moet je het product langzaam aan je routine toevoegen, wat begint met het gebruiken tot een keer per week en vanaf hier langzaam opbouwen. Ook moet je je huid elke ochtend beschermen tegen de zon met een SPF. Gebruik retinol niet wanneer je zwanger bent. 

Onze aanbeveling voor een serum met retinol (vitamine A)

Image Skincare  – Restoring Retinol Booster

 • Bevat de hoogste percentage aan retinol
Image Skincare - IMAGE MD - Restoring Retinol Booster

ALPHA-H – Vitamin A Serum

 • Vermindert (acne)littekentjes en grove poriën
Alpha-H Vitamin A Serum

Serum Rimpels

 

Verzorg je huid met een moisturizer of crème
blog_divider

In de strijd tegen rimpels, is het belangrijk om je huid goed te hydrateren. Wanneer je huid niet goed gehydrateerd is, kunnen tekenen van huidveroudering eerder en beter zichtbaar worden. Een geschikte moisturizer of crème houdt jouw huid gehydrateerd. Dagcrèmes verrijkt met ingrediënten zoals niacinamide en vitamine C zijn bovendien ook nog eens effectief tegen rimpels!

Elke huid is anders, dus het is belangrijk dat je een moisturizer kiest die bij jouw huidtype past. Bij Olivida hebben we super veel verschillende moisturizers, dagcrèmes en nachtcrèmes in alle soorten en maten! Navigeer gemakkelijk via de filters, er is er zelfs eentje speciaal voor rimpels! Zo vind je gemakkelijk de producten die bij jou passen. 

 

Gezond eten goes a long way!
blog_divider

Ook van binnenuit kun je je huid helpen! Sommige voedingsstoffen zijn namelijk ontzettend goed in de strijd tegen rimpels! Denk hierbij aan producten die rijk zijn aan antioxidanten (vitamine A, B en C). Bijvoorbeeld zaden, noten en blauwe bessen. 

Antioxidanten wil je voldoende binnen krijgen, omdat ze helpen bij het bestrijden van vrije radicalen. Vrije radicalen zijn schadelijke stoffen die het proces van huidvernieuwing in de weg staan. Je wilt je huidvernieuwing zo optimaal mogelijk houden, in de strijd tegen rimpels. 

Eet daarom voldoende antioxidanten zodat deze afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden, en het proces van huidvernieuwing zo optimaal mogelijk kan functioneren! 

 

Gebruik producten met vitamine C
blog_divider

Naast dat je vitamine C kunt eten, kan je het ook op smeren! Het heeft dezelfde werking, vitamine C helpt namelijk om de schadelijke vrije radicalen beter af te kunnen voeren. Ook verbetert het de aanmaak van elastine en collageen! 

Dit alles maakt vitamine C een super ingrediënt om toe te voegen aan je routine, helemaal wanneer je rimpels wil verminderen!

Onze aanbeveling voor een product met vitamine C

ALPHA-H – Vitamin C Serum

 • Rijk aan antioxidanten
ALPHA-H Vitamin C

Image Skincare – Hydrating Anti-Aging Serum

 • Stimuleert de aanmaak van collageen
Image Skincare Vital-C anti-aging serum

Revitaltrax – Vitamin-C Serum

 • Bevordert de productie van collageen
Revitaltrax-Vitamin-C-Serum

Rimpels Vitamine C Serum

 

Hydrateer je huid door water te drinken
blog_divider

Naast dat je je huid kunt helpen met voeding, is voldoende drinken ook belangrijk! Probeer minimaal 2 liter water per dag te drinken, dat zijn ongeveer 8 glazen. Water heeft natuurlijk ontzettend veel voordelen voor je lichaam, zo helpt het bijvoorbeeld bij het verteren van je eten. 

Daarnaast heeft voldoende water drinken ook een positief effect op je huid! Voldoende water drinken helpt je huid gehydrateerd te houden, wat helpt tegen rimpels! Wanneer je huid droog is, worden rimpels namelijk sneller zichtbaar. Voorkom dit door voldoende water te drinken!

De best anti-aging skincare shop je bij Olivida!
blog_divider

Op Olivida.nl verkopen we ontzettend veel skincare, voor elke soort huid en voor elke kwaal! We verkopen enkel producten van salonmerken, waardoor ze een hogere concentratie actieve werkstoffen bevatten. Op deze manier kunnen ze echt wat betekenen voor je huid!

Ook hebben we ontzettend veel skincare tegen rimpels! Navigeer eenvoudig op onze websites via de filter, selecteer je huidtype en je kwaaltje, bijvoorbeeld rimpels en vindt gemakkelijk het product wat bij jouw wensen aansluit.

Twijfel je welke producten bij jouw huid passen, of welk huidtype je hebt? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialist kijkt naar de behoeften van jouw huid en adviseert een passende routine. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Het is geheel vrijblijvend, dus waar wacht je nog op?

Niacinamide Producten Huidverzorging

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link