1. Blogberichten
 2. Anti-Aging
 3. Voorhoofd Rimpels Verminderen Zonder Botox? Het Kan!

Voorhoofd Rimpels Verminderen Zonder Botox? Het Kan!

Rimpels Voorhoofd Verminderen

Leestijd: 3-4 minuten

Voorhoofd rimpels verminderen zonder botox? Het kan!
blog_divider

We worden allemaal ouder en dat gaat gepaard met ouderdomsverschijnselen. Of je het nou leuk vindt of niet, helaas moet iedereen eraan geloven: rimpels. Gelukkig ben je niet de enige, rimpels zijn namelijk één van de grootste skincare concerns van mensen boven de 25. We begrijpen dat je hier natuurlijk vanaf wil, of op z’n minst de rimpels op het voorhoofd wil verminderen. Daarom zijn wij van Olivida er, en leggen we hieronder uit wat jij op een natuurlijke wijze kan doen om voorhoofdrimpels te verminderen

 

Spoedcursus rimpels
blog_divider

Oké, even back to the basics. Wat zijn rimpels en waarom ontstaan ze? Om te begrijpen hoe we ze kunnen verhelpen, moeten we ook wat weten over het bestaan van voorhoofdrimpels.

Dat zit zo, rimpels ontstaan eigenlijk door het bewegen van onze spieren in het gezicht. Op het moment wanneer jij iets uitdrukt zoals blijheid, boosheid of verbazing dan is het voor de hand liggend dat jij je wenkbrauwen optrekt. Hierdoor worden lijntjes zichtbaar op je voorhoofd. Dit noemen we dynamische rimpels, deze rimpels gaan als je huid jong is en boordevol zit met elastine en collageen direct weer terug naar de oude positie.

De twee eiwitten collageen en elastine zijn belangrijk. Zij zorgen er namelijk voor dat je huid jeugdig en soepel blijft. Hoe ouder je wordt, hoe lager het gehalte collageen en elastine wordt (deze afname is een natuurlijk proces). Doordat je huid minder van deze eiwitten heeft, is hij minder goed in staat om die expressie plooien terug te laten gaan naar hun natuurlijke positie. Daardoor blijven ze staan in je gezicht en ta-da! Statische rimpels worden zichtbaar. Dit noemen we ook wel diepe rimpels

 

Rimpels verminderen zonder Botox

 

Kan ik rimpels echt laten verdwijnen op natuurlijke wijze?
blog_divider

Dit is één van de meest gestelde vragen. En net zoals “kan ik mijn poriën onzichtbaar maken?”, is het antwoord nee. Maar je kunt gelukkig ze wel zichtbaar verminderen, en dat is wat je wilt! Door goed voor je huid te zorgen en met behulp van goede skincare kun je namelijk een heel eind op weg komen. Dus lees door voor de beste tips tegen rimpels en fijne lijntjes!

1: Lifestyle

Een goede huid begint ook van binnenin, daarom zijn sommige aanpassingen in jouw lifestyle essentieel als het gaat om het (preventief) tegengaan van rimpels. Zo is het belangrijk dat je genoeg water drinkt en vaak producten nuttigt die rijk zijn aan antioxidanten. Voorbeelden van producten rijk aan vitamine A, C en E zijn blauwe bessen, noten en zaden. 

Het is belangrijk om zoveel mogelijk te drinken omdat onze huid behoefte heeft aan vocht. Sommige drankjes zoals koffie en energy drinks kunnen ervoor zorgen dat je sneller uitdroogt. Daarom moet als je veel koffie drinkt, ook goed letten op je waterinname! 

Het nuttigen van voedsel met antioxidanten is belangrijk omdat ze bijdragen aan het bestrijden van vrije radicalen in onze huid. Vrije radicalen kunnen schade aanbrengen aan het proces van huidvernieuwing, waardoor de collageen en elastine productie afneemt… Dat wil je nou net vermijden! 

 

2: SPF: onze favoriete everyday essential 

We kunnen je het niet vaak genoeg vertellen: smeer je in! Elke dag: zon, regen of wolken? Het maakt niet uit! De UVA straling van de zon komt overal doorheen: wolken, ramen en het wordt zelfs afgegeven door je beeldscherm! Helaas draagt deze straling bij aan vroegtijdige huidveroudering. 

Want ja, ook de zon zorgt wederom voor een afname in collageen en elastine… Daarom is het ontzettend belangrijk dat je je elke dag tegen deze straling beschermt. Dit doe je door een product te gebruiken die beschermt tegen UV straling: UVA en UVB. Hiermee help je je huid om rimpels tegen te gaan. 

Onze aanbeveling voor producten met zonbescherming tegen vroegtijdige veroudering

SPA Salonnepro – Anti Aging Protect Cream SPF-50+

 • Trekt snel in en laat geen witte waas achter
SPA Salonnepro - Anti Aging SPF 50

ALPHA-H – Daily Essential Moisturiser SPF50+

 • Uitstekende basis voor make-up
Alpha - H Essential Perfect Moisturiser - SPF 15

3: Gebruik producten met vitamine C

Gelukkig zijn er skincare ingrediënten die kunnen helpen tegen rimpels, waaronder vitamine C. Producten die vitamine C bevatten helpen de huid te ontgiften en boosten de aanmaak van collageen en elastine. 

Naast dat je de antioxidant vitamine C kan eten, kan je hem dus ook op smeren! Op deze manier kan je vrije radicalen tegengaan, waardoor de afbraak van collageen en elastine wordt afgeremd. Daardoor kunnen klachten door huidveroudering verminderen. Om vitamine C in skincare effectief te laten zijn, is een concentratie van minstens 4% nodig.

Bekijk producten met Vitamine C ->

4: Retinol

Retinol is de benaming voor het gehele vitamine A molecuul en is vaak te vinden als ingrediënt in skincare. Vaak wordt retinol verward met retinoïden, dit zijn afgesplitste delen van het molecuul. Deze vind je echter niet in alle skincare, want dit ingrediënt mag alleen voorgeschreven worden door een arts.

Let’s talk retinol! Retinol heeft erg veel voordelen voor de huid, dit komt omdat het ingrediënt namelijk door de huid wordt opgenomen, afgebroken en omgezet in retinoïnezuur. Dit zuur is waar we naar op zoek zijn, het heeft namelijk effect op onze huidcellen en hoe die zich gedragen.

Retinol geeft namelijk een signaaltje aan de cellen af en vertelt ze dat ze zich als jongere en gezondere cellen moeten gaan gedragen. Retinol stimuleert dus de vernieuwing van de huidcellen. Dit is precies wat we willen, want dit helpt ontzettend goed tegen huidveroudering en rimpels.

Let wel op! Retinol is een erg krachtig ingrediënt en vereist daarom enige aandacht. Zorg daarom dat je het gebruik van retinol in je skincare routine langzaam opbouwt. Daarnaast is het essentieel dat je elke dag de deur uitgaat met SPF om je huid te beschermen tegen de zon. 

Onze aanbeveling voor een serum met retinol (vitamine A)

Image Skincare  – Restoring Retinol Booster

 • Bevat de hoogste percentage aan retinol
Image Skincare - IMAGE MD - Restoring Retinol Booster

ALPHA-H – Vitamin A Serum

 • Vermindert (acne)littekentjes en grove poriën
Alpha-H Vitamin A Serum

De beste skincare tegen huidveroudering vind je bij Olivida!
blog_divider

Vind je dat het tijd wordt om te investeren in jouw huid en je rimpels te lijf te gaan? Bij Olivida verkopen we enkel skincare van salonmerken, deze producten bevatten hoge concentraties actieve werkstoffen waardoor ze echt iets voor jouw huid kunnen betekenen! 

Twijfel je welke producten het beste bij jouw huid passen of ben je op zoek naar een hele routine met anti-aging producten? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze eigen huidspecialist Melanie helpt je te zoeken naar producten die precies bij jouw huid en jouw wensen passen. Ons huidadvies is laagdrempelig en geheel vrijblijvend.

Weet je al welk huidtype je hebt? We verkopen ook volledige skincare routines die door onze huidspecialist zijn samengesteld. Het fijnste hieraan? Je kan zelf kiezen welke prijscategorie bij jou past, zo is er voor ieder wat wils! Er staat precies beschreven wat alle ingrediënten doen en hoe je de producten moet gebruiken, super easy!

Huidadvies olivida

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link