1. Blogberichten
 2. Deze Drie Producten Moet Jouw Skincare Routine Bevatten!

Deze Drie Producten Moet Jouw Skincare Routine Bevatten!

Welke producten skincare routine

Leestijd: 3-4 minuten

Deze drie producten moet jouw skincare routine bevatten!
blog_divider

Soms kan het samenstellen van een skincare routine hartstikke overweldigend voelen. Want waar moet je beginnen met het samenstellen  van jouw routine? Of twijfel je of jouw routine op dit moment wel helemaal volledig is?

Goed nieuws! Hieronder vind je de drie producten die elke skincare routine moet bevatten, ook wel de basis producten. Handig, overzichtelijk en duidelijk. Als je deze drie producten gebruikt zit je sowieso goed en kun je daarna altijd uitbreiden.

Klaar om achter de drie producten te komen die jouw skincare routine moet bevatten? Lees dan snel verder!

 

Product 1: Cleanser
blog_divider

Een goede basis van een routine begint bij de cleanser. Dit is een product waarmee je je huid reinigt, elke ochtend en elke avond. Hiermee verwijder je al het vuil, de overtollige oliën en restjes make-up van je gezicht. 

Omdat je gezicht schoon is, zullen er minder snel onzuiverheden ontstaan. Er is namelijk minder kans voor vuil en talg om zich op te gaan hopen in je poriën. 

Ook is je huid in staat om andere producten beter op te nemen, omdat er geen vuil in de weg zit. Dit is het eerste essentiële product in jouw routine! Maar je vraagt je wellicht af, hoe kies ik de beste cleanser voor mijn huid?

Iedere huid (dus ook die van jou!)  heeft baat bij een milde cleanser: een product wat vrij is aggressieve stoffen die je huidbarrière kunnen beschadigen. Daarnaast is het belangrijk dat een cleanser bij jouw huidtype past.

Iedere huid is anders, zo heeft een vette huid behoefte aan een andere cleanser dan een droge huid. Wij van Olivida snappen dat als geen ander. Daarom kun je op onze site gemakkelijk navigeren met behulp van de filters, zo vind je precies welke cleansers er bij jouw huid passen. 

Vind hier jouw cleanser ->

 

Cleanser Reinigen

 

Product 2: Moisturizer
blog_divider

De volgende stap in de routine is een moisturizer! Ongeacht jouw huidtype, is het belangrijk dat je je huid altijd na het reinigen hydrateert. Hiermee help je je huidbarrière herstellen en versterken. 

Ook hier vragen verschillende huidtypes om verschillende soorten moisturizers! Zo heeft een droge huid behoefte aan een moisturizer die erg voedend is, terwijl mensen met een vette huid juist baat hebben bij een moisturizer met een matterend effect! 

Dit is dus het tweede product wat deel uitmaakt van de basis skincare routine! Je huid heeft namelijk behoefte aan een product wat beschermt, maar ook hydrateert en herstelt. 

Je kunt eventueel ook kiezen voor een aparte dag- en nachtcrème. Zo kan een nachtcrème producten bevatten die je huid in de nacht intensief voeden of herstellen, zoals retinol. Deze zijn bijvoorbeeld minder geschikt voor gebruik overdag. Een dagcrème kan daarentegen bepaalde bescherming bevatten zoals SPF, waar je huid ‘s nachts weer geen behoefte aan heeft. 

Vind hier jouw moisturizer ->

 

Moisturizer Hydrateren Dagcreme

 

Product 3: Zonbescherming
blog_divider

Dat je je alleen in de zomer en op vakantie moet beschermen tegen de zon, is echt niet meer van deze tijd. We komen er namelijk steeds beter achter hoe schadelijk de UV-stralen van de zon zijn

De UV-stralen zijn te onderscheiden in twee typen: UVA en UVB.

Die UVA straling, die is ongeveer het gehele jaar door constant. Het is er ook in elke weersomstandigheid, het schijnt namelijk gewoon door de wolken heen! En dat is erg vervelend, want die UVA straling die zorgt voor vroegtijdige huidveroudering

Daarom is het belangrijk dat je nu begint met je beschermen tegen deze UV stralen, zo houd je je huid mooi jong en gezond. Daarom is zonbescherming het derde basisproduct wat zeker niet mag ontbreken in jouw skincare routine! 

Ga op zoek naar een product met breedspectrum bescherming, wat beschermt tegen zowel UVA als UVB stralen. Je kunt er ook voor kiezen om een dagcrème met SPF te gebruiken, zo heb je twee producten in 1!

Olivida’s Favourites: dagcrème met SPF:

SPA Salonnepro – Anti Aging Protect Cream SPF-50+

 • Trekt snel in
SPA Salonnepro - Anti Aging SPF 50

Image Skincare – Daily Matte Moisturizer SPF 30

 • Matte Finish
PREVENTION+ DAILY MATTE MOISTURIZER SPF30 PDP R01b

Alcohol SPF

 

De beste skincare basics shop je op Olivida.nl
blog_divider

Voor de beste skincare basics, ben je bij Olivida aan het juiste adres! Wij hebben alle productsoorten namelijk alvast voor je gefilterd, zo hoef jij alleen nog maar aan te klikken wat je zoekt! Op zoek naar een cleanser voor de droge huid, of juist een moisturizer voor de vette huid? Met behulp van onze filters vind je gemakkelijk wat je zoekt!

Ben je er nog niet helemaal uit, of weet je niet welke producten er bij jouw huid passen? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialisten kijken naar jouw huid en adviseren bijpassende producten. Zo weet je gelijk waar je aan toe bent.

Wist je dat al onze producten enkel van salonmerken zijn? Deze producten bevatten hogere concentraties aan actieve werkstoffen, daardoor kunnen ze echt het verschil maken voor jouw huid!

Skincare shoppen

skincare routine

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link