1. Blogberichten
  2. Hoe Lang Duurt een Skincare Routine

Hoe Lang Duurt een Skincare Routine

Lengte Skincare Routine

Leestijd: 3-4 minuten

Wat is de lengte van een skincare routine?
blog_divider

Op een dag wordt er veel van ons gevraagd. Het hebben van een gezonde lifestyle is super fijn, maar het kan ook best veel tijd in beslag nemen. Denk aan sporten, gezond koken, mediteren, je skincare routine… En dat allemaal naast je drukke werkleven!

Ondanks een druk leven is het belangrijk om aandacht te besteden aan de huid, je gezicht is tenslotte je visiteplaatje. Waar de ene een half uur doet over zijn 12 stappen skincare routine, is de ander met ‘s ochtends een plens water in het gezicht al klaar. 

Welke stappen zijn nou eigenlijk noodzakelijk voor een gezonde huid? Om jouw huid zo optimaal mogelijk te verzorgen zijn er een aantal stappen nodig. Maar als je niet zoveel tijd hebt in de ochtend is er helemaal geen reden om het te overdrijven. 

Wij snappen dat de ochtend niet altijd het meest relaxte moment is. Soms heb je nauwelijks de tijd om een kop koffie te zetten! Gelukkig hoef je niet veel eerder op te staan voor een mooie en gezonde huid. 

Wil je weten wat de lengte van jouw dagelijkse skincare routine zou moeten zijn? Lees snel verder!

 

Ochtend Routine Huid

 

Totale ochtendroutine: 5-8 minuten
blog_divider

Stap 1: Reinigen 3-5 minuten
blog_divider

Na een nacht slapen is belangrijk om de huid goed te reinigen. In de ochtend is er namelijk zweet, olie en vuil te vinden op je gezicht. Dit komt omdat je huid ‘s nachts herstelt en de overbodige stoffen uitscheid. 

Gebruik een milde cleanser die vuil en overtollig talg verwijderd. Zoek een cleanser die bij jouw huidtype past. Heb je last van onzuiverheden, kies dan een cleanser die goed de poriën reinigt. Wanneer je van nature een droge huid hebt, kun je beter voor een cleanser gaan met hydraterende ingrediënten, bijvoorbeeld een melkachtige cleanser. 

Onze favoriete cleansers:

ALPHA-H – Balancing Cleanser

  • Hydrateert & Kalmeert
ALPHA-H - Balancing Cleanser

Mesoestetic – Brightening Foam

  • Versterkt de immuniteit
Mesoestetic - Brightening Foam

ALPHA-H – Melting Moment Cleansing Balm

  • Verwijdert ook make-up
ALPHA-H - Melting moment cleaning balm - travel size

Masseer de cleanser zachtjes met water in de huid. Hier mag je best even de tijd voor nemen. Zo zorg je dat de cleanser overal terecht komt en geef je tegelijkertijd je huid een kleine massage. Om tijd te besparen zou je dit onder de douche kunnen doen. Pas op met te heet water op je gezicht! Spoel vervolgens af met lauw water, dep droog met een schone handdoek en je huid is klaar voor de volgend stap.

 

Stap 2: Serums + SPF 3-5 minuten
blog_divider

Vervolgens is het tijd om een serum aan te brengen. Welk serum je kiest is afhankelijk van jouw huidtype en wat jij belangrijk vindt als het gaat om huidverzorging. Serums met antioxidanten werken goed als anti-aging. Ze beschermen tegen vrije radicalen die jouw huidcellen dagelijks binnen krijgen. 

Heb je een wat drogere huid dan zou je kunnen gaan voor een serum met een hydraterend ingrediënt, zoals hyaluronzuur. Er zijn ook serums met een combinatie van hydratatie en anti-oxidanten, zoals rosehip oil. 

Je kunt met je vingers het serum inmasseren of een Jade Roller gebruiken. Zorg dat je handen schoon zijn voordat je het aanbrengt. Een klein pompje is voldoende voor het hele gezicht. Breng het zachtjes aan, vergeet niet om de hals ook mee te nemen. Na deze heerlijke mini massage is het tijd om te moisturizen. 

Breng vervolgens een hydraterende crème met SPF aan. Dit doe je om jouw huid te beschermen tegen ultraviolet straling. Dit is niet alleen belangrijk wanneer de zon schijnt, maar ook wanneer het bewolkt is en je achter glas zit. Draag daarom elke dag, in de zomer en winter, een SPF. In de zomer is een SPF van minimaal 30 nodig omdat de uv-index hoger is. In de winter is een SPF 15 voldoende.

Bijvoorbeeld deze producten:

Zoe Ayla – Jade Roller

  • Stimuleert de bloedcirculatie
Jade-Roller-met-Suede-Case

Mesoestetic – Melan 130+ Pigment Control

  • Remt de pigmentproductie
Mesoestetic Mesoprotech Melan 130 Pigment Control

ALPHA-H – Daily Essential Moisturiser SPF50+

  • Geen vettig of wit waasje
ALPHA-H Daily essential moisturiser travel size

Avond routine Huid

Totale avondroutine: 6-11 minuten
blog_divider

Stap 1: Reinigen 3-5 minuten
blog_divider

Aan het einde van de dag heeft je huid te maken gehad met vrije radicalen en vuil van buitenaf. Voordat je naar bed gaat is het altijd belangrijk om goed de huid te reinigen. In de nacht wanneer je slaapt, nemen je poriën meer stoffen op dan overdag. Wanneer je dus bijvoorbeeld je make-up laat zitten, dringt je foundation diep in de huid door. Je kunt hierdoor wakker worden met een huid vol verstopte poriën…

Om zeker te weten dat alle vuile stofjes verwijderd zijn, kun je een dubbele reiniging doen. Je kunt hiervoor alle cleansers van Olivida gebruiken.

De eerste keer cleanse je om vet vuil en make-up los te masseren en de tweede keer is om alle resten te verwijderen en om zeker te weten dat de poriën zich niet vullen.

Bijvoorbeeld:

ALPHA-H – Triple Action Cleanser

  • Voorkomt glimmende T-zone
Alpha-H Triple Action Cleanser

SPA Salonnepro – Gentle Face Wash

  • Reinigt zonder uit te drogen
SPA Salonnepro - Gentle Face Wash

Reinig vervolgens de huid met een cleanser die je af moet spoelen. Kies net als in de ochtend voor een mild reinigingsmiddel. Je hoeft niet in de ochtend en avond een andere cleanser te gebruiken. Tenzij je dit graag wilt natuurlijk. 

Stap 2: Verzorging tegen pigmentatie 1 minuut
blog_divider

Deze stap is alleen van toepassing als je last hebt van verkleurde vlekjes (pigment) in het gezicht. Deze ontstaan door een overmatige productie van melanine, die in donkere of lichte vlekjes voorkomen in het gezicht. Onze huid produceert melanine na teveel blootstelling aan de zon. Het resultaat kan zijn: ongelijke verkleuring in het gezicht. 

Voor het slapengaan is de beste tijd om ze aan te pakken. Dit komt omdat celvernieuwing tijdens de nachtrust plaatsvindt. Als je het een keer vergeet is het niet erg om het de volgende ochtend op te smeren, maar de avond is het beste. Gebruik een crème of serum die ook antioxidanten bevat zoals vitamine C. Vitamine C vermindert de ophoping van melanine. 

Bijvoorbeeld:

Mesoestetic – Age Element Brightening Cream

  • Egaliseert de huidtoon
Mesoestetic age element brightening intensive cream

Stap 3: Nachtcrème 3-5 minuten
blog_divider

De laatste stap van de dag is het hydrateren van de huid. Welk huidtype je ook hebt, hydratatie is belangrijk voor elke huid. Een crème die speciaal is ontwikkeld voor de nacht is vaak wat aan de vette kant, ideaal voor mensen met een droge huid die op zoek zijn naar extra hydratatie. Er bestaan ook hydraterende maskers die dikker zijn van textuur en voor extra hydratatie zorgen.

Wanneer je een onzuivere huid hebt, blijf dan weg van te olieachtige ingrediënten die de poriën verstoppen. Kies dan bijvoorbeeld voor een moisturizer die je zowel ‘s avonds en ‘s ochtends kunt gebruiken. Of een nachtcrème die is ontwikkeld voor de onzuivere huid. 

Masseer de crème zachtjes in de huid en zorg ervoor dat je elk plekje inclusief hals is bedekt. Wacht vervolgens 5 minuutjes voordat je hoofd het kussen raakt, zodat de crème in je huid kan trekken in plaats van in je kussensloop.

Bij Olivida hebben we een aantal fijne producten voor de nacht. Bekijk ze hieronder:

ALPHA-H – Beauty Sleep Power Peel

  •  Herstelt een vermoeide huid
Alpha-H-Beauty-Sleep-Power-Peel

SPA Salonnepro – SPA Balancing 24 Hour Cream

  • Licht en comfortabel
SPA Salonnepro - SPA Balancing 24 Hour Cream

Image Skincare – Hydrating Intense Moisturizer

  • Optimale hydratatie
Image Skincare - VITAL C - Hydrating Intense Moisturizer

skincare routine

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

  • Tijdelijk gratis
  • Ontvang persoonlijk huidadvies
    van onze specialisten
  • Op maat gemaakte Skin
    Care Routines
  • Gratis verkrijgbaar bij
    Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link