1. Blogberichten
 2. Wat Kies Jij? Skincare of Make-Up?

Wat Kies Jij? Skincare of Make-Up?

Skincare of Make Up

Leestijd: 3-4 minuten

Liever skincare of make-up?
blog_divider

Make-up heeft de mogelijkheid om de mooiste features in je gezicht naar voren te brengen en te laten spreken. Wanneer je last hebt van rode plekjes of donkere kringen, kan een beetje concealer goed van pas komen. Gebruik je te dikke lagen of de verkeerde ingrediënten, dan kan make-up je huidproblemen juist erger maken.

Tegenwoordig zijn veel meer mensen bewust van wat het betekent om een gezonde huid te hebben. De trend is nu dan ook de ‘no make-up make-up look’, oftewel de ‘clean girl look’. Op social media laten celebrities zien wat zij dagelijks op hun gezicht smeren in tutorials. Wat opvalt is dat zij veel aandacht besteden aan een goede prepping basis.

Kies jij liever voor skincare of een make-up look? Misschien dat dit artikel jouw mening verandert! Lees snel verder…

 

The power of make-up
blog_divider

Make-up kan je ogen sprekender maken, je lippen groter laten lijken en je huid een gezonde gloed geven. De vorm van je wenkbrauwen kan zelfs je hele gezichtsuitdrukking veranderen. De meeste mensen gebruiken make-up om zich zelfverzekerder te voelen of om een bepaalde look te creëren. Je goed voelen door make-up te dragen, noemen make-up artiesten ‘The power of make-up’.

Make-up is bedoeld om jouw natuurlijke schoonheid te versterken. Daarom is het belangrijk om een goede basis te hebben. Die basis begint bij het hebben van een gladde, stralende huid. Voor sommige mensen is een goede skincare routine al voldoende en hebben geen behoefte meer aan make-up. De keuze is aan jou!

Wanneer je een make-up look aan gaat brengen is een mooie basis belangrijk. Prep je huid door dode huidcellen te verwijderen met een milde exfoliant. Breng vervolgens je normale serum(s) en dagcrème aan. Je kunt optioneel een hydraterend gezichtsmasker gebruiken, het liefste eentje die je niet af hoeft te spoelen. Dit masker plakt namelijk een beetje en werkt goed als primer. 

Lees: Hoe bouw ik mijn eigen skincare routine ->

 

Make Up Gezichtmasker

 

De perfecte match
blog_divider

Make-up bestaat al eeuwenlang en in principe is er niks mis mee om het te gebruiken, mits de ingrediënten veilig zijn. Tegenwoordig zijn er honderde merken die goede make-up producten verkopen voor elk soort huidtype. Zelfs voor mensen met een gevoelige huid. Het is een leuke zoektocht naar welke producten het mooiste effect hebben en wat het beste bij jou past.

Waar moet je op letten? Er bestaan zoveel producten dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. High-end-producten zijn vaak goed, maar je hoeft echt geen kapitalen te betalen voor een blush of bronzer. Deze producten zijn vaak hoog geprijsd omdat de merken veel geld investeren in reclame en verpakkingen. 

Wanneer je een nieuw product wil aanschaffen, is het handig om van tevoren research te doen. Op YouTube staan duizenden tutorials van professionele make-up artiesten die jou op weg helpen naar de meest geschikte producten voor jou. Zo voorkom je een miskoop en weet je of de ingrediënten veilig zijn.

 

Wees lief voor je huid
blog_divider

Let’s be fair. We hebben waarschijnlijk allemaal wel eens een wondje of puistje geprobeerd weg te werken met concealer. Soms met succes, soms juist met het tegenovergestelde effect. Gebruik voor oneffenheden altijd een product met een crème formule. Heb je net een wondje in je gezicht gemaakt door een puistje uit te knijpen, smeer dan nooit make-up in een open wond! Maak de ontsteking niet erger en just let it be, let it breathe…

Mensen met een gevoelige huid hebben een extra uitdaging bij het vinden van de juiste make-up. Wanneer je hier last van hebt is het belangrijk om goed te primen, en weg te blijven van zware vloeibare producten met latex. Kies voor een verzorgende BB-cream en een poeder bronzer/blush. 

Het is superbelangrijk om altijd make-up te verwijderen voordat je gaat slapen. Dit komt doordat ‘s nachts make-up in de diepere huidlagen kan doordringen. Daarnaast raken de poriën verstopt, waardoor je huid sneller uitdroogt en minder beschermd bent tegen vrije radicalen.

 

Make Up Verwijderen

 

Make-up met special effect
blog_divider

Er komen steeds meer producten op de markt die jouw huid ook verzorgen. De meest voorkomende is de getinte dagcrème met SPF erin. Daarnaast zijn er BB-creams en foundations met hyaluronzuur en retinol. Ook zijn er concealers met een anti-aging effect. Er bestaat zelfs een blush met anti-oxidanten. Zo hoef jij niet te kiezen tussen skincare of make-up!

Bekijk hier onze getinte dagcrème met SPF:

Image Skincare – Daily Tinted Moisturizer SPF 30+

 • Vervanging voor foundation
Image Skincare PREVENTION+ Daily Tinted Moisturizer SPF 30+

Kies jij liever voor skincare of make-up? Bij Olivida vinden wij het leuk om jouw mening te horen. Stuur ons een berichtje op instagram!

Shop de beste skincare

huid herstel nacht

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link