1. Blogberichten
  2. Dit is de beste manier om je gezicht te reinigen

Dit is de beste manier om je gezicht te reinigen

Hoe gezicht reinigen

Leestijd: 2-3 minuten

Zo verzorg jij je gezicht
blog_divider

Als het gaat om het verzorgen van onze huid, is het reinigen van ons gezicht een van de belangrijkste stappen. Het helpt niet alleen om vuil en make-up te verwijderen, maar ook om onze poriën te reinigen en onze huid te hydrateren. 

Maar hoe reinig je je gezicht nu het beste? In dit artikel delen we tips en trucs voor het reinigen van je gezicht, zodat jij een stralende en gezonde huid krijgt. Lees snel verder!

Waarom is het reinigen van je gezicht belangrijk?
blog_divider

Voordat we ingaan op de beste manieren om je gezicht te reinigen, is het belangrijk om te begrijpen waarom dit zo belangrijk is. Door de dag heen komt ons gezicht in aanraking met allerlei schadelijke stoffen zoals bacteriën, vuil, zweet en make-up. Als we ons gezicht niet goed reinigen, kunnen deze stoffen zich ophopen en onze poriën verstoppen. Dit kan leiden tot puistjes, acne en andere huidproblemen.

Daarnaast helpt het reinigen van ons gezicht om de huid te hydrateren en te voeden. Door het verwijderen van vuil en make-up, kunnen huidverzorgingsproducten beter worden opgenomen door de huid. Zo krijg jij een gezondere en stralende huid!

cleanser gezicht reinigen

Tips voor het reinigen van je gezicht
blog_divider

1.Kies de juiste reiniger

Er zijn veel verschillende soorten reinigers beschikbaar, zoals gels, mousses, melk en oliën. Het is belangrijk om de juiste reiniger te kiezen die past bij jouw huidtype. Als je een droge huid hebt, kies dan voor een reiniger die hydraterende ingrediënten bevat. Als je een vette, acne gevoelige huid hebt, kies dan voor een reiniger die helpt om de olieproductie te verminderen.

2. Reinig twee keer per dag

Het is belangrijk om je gezicht twee keer per dag te reinigen met een cleanser – ‘s ochtends en ‘s avonds. Reinig je gezicht niet te vaak, want dit kan de huid uitdrogen en irriteren.

Het is belangrijk een milde cleanser te gebruiken, die past bij jouw huidtype. 

Milde cleansers ->

3. Gebruik lauw water

Gebruik lauw water om je gezicht te reinigen. Heet water kan de huid irriteren en uitdrogen, terwijl koud water niet warm genoeg is om vuil en make-up te verwijderen.

4. Masseer zachtjes

Masseer de reiniger zachtjes in je huid met cirkelvormige bewegingen. Dit helpt om de bloedcirculatie te stimuleren en vuil en make-up los te maken.

5. Spoel grondig af

Spoel je gezicht grondig af met lauwwarm water om alle resten van de reiniger te verwijderen. Zorg ervoor dat er geen reiniger achterblijft op je huid, want dit kan leiden tot irritatie.

6. Gebruik een zachte handdoek

Gebruik een zachte handdoek om je gezicht te drogen. Wrijf niet te hard, maar dep zachtjes om irritatie te voorkomen.

7. Gebruik een toner

Het gebruik van een toner na het reinigen van je gezicht kan helpen om de pH-balans van je huid te herstellen en de poriën te verkleinen. Kies een toner die past bij jouw huidtype. Het gebruik van een toner is overigens geen must voor de balans van je pH waarde, maar kan wel helpen.

Bekijk bijvoorbeeld eens deze toners van Olivida:

Bekijk toners->

8. Gebruik een vochtinbrengende crème

Na het reinigen en tonen is het belangrijk om een vochtinbrengende crème te gebruiken om je huid te hydrateren en te voeden. Kies een moisturizer die past bij jouw huidtype.

Bekijk moisturizers ->

Kies jouw favoriete product van Olivida
blog_divider

Het reinigen van je gezicht is een belangrijke stap in je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Door de juiste reiniger te kiezen, je gezicht twee keer per dag te reinigen en lauwwarm water te gebruiken, kan je een stralende en gezonde huid krijgen.

Vergeet niet om een toner en vochtinbrengende crème te gebruiken om je huid te hydrateren en te voeden. Met deze tips en trucs kan je het beste uit je gezichtsreiniging halen en genieten van een stralende, gezonde huid.

Bekijk op de website van Olivida welke reiniger het beste bij jouw huidtype past: 

Vind hier jouw cleanser->

Weet je nog niet welke reiniger het beste past bij jouw huid, lees dan eerst dit blogbericht:

Welke cleanser moet ik gebruiken? ->

Onze favoriete cleansers:

ALPHA-H – Balancing Cleanser

  • Romige cleanser
ALPHA-H - Balancing Cleanser

SPA Salonnepro – SPA Resurfacing Cleanser

  • Voedt de huid intens
SPA Salonnepro - SPA Resurfacing Cleanser

Volg ons op social media

Share via
Copy link