1. Blogberichten
 2. Een Vette Huid Voorkomen: Dit kun je het beste doen

Een Vette Huid Voorkomen: Dit kun je het beste doen

Vette Huid Voorkomen

Leestijd: 3-4 minuten

Een vette huid voorkomen: dit kun je het beste doen

blog_divider

Heb jij een vette huid? Dan ben je waarschijnlijk bekend met een huid die (aan het einde van de dag) vettig aanvoelt en make-up die van je gezicht lijkt te smelten. Niet fijn! Gelukkig kun je er met de juiste verzorging voor zorgen dat je huid een stuk minder vet is. Om een vette huid te voorkomen is het belangrijk dat je jouw huid goed leert kennen en dat je weet waar de vettigheid vandaan komt. Zo kun je met de juiste skincare routine en leefstijl een einde maken aan jouw iets te glimmende dagen.

 

Wat is een vette huid?

blog_divider

Een vette huid (een vet huidtype) kenmerkt zich door een glimmend huidoppervlak (T-zone), onzuiverheden en/of zichtbare en vergrote poriën. De kans is groot dat je make-up niet goed blijft zitten en dat je huid – zeker aan het einde van de dag – vrij vettig aanvoelt. Een vette huid ontstaat door een overmatige productie van talg door je huid. Als je huid niet in staat is die overvloed aan talg te verwerken, kunnen je poriën verwijd raken en verstoppen. Zo ontstaan snel puistjes of mee-eters. Hoeveel talg je huid produceert kan worden beïnvloed door je leeftijd, je voedingspatroon, geslacht, hormonale schommelingen of door erfelijkheid. Wat de oorzaak ook is, je kunt een vette huid effectief aanpakken met een passende skincare routine. 

 

vette huid verzorgen

 

Hoe verzorg je een vette huid?

blog_divider

Met het juiste verzorgingsplan kun je jouw vette huid zoveel mogelijk in balans brengen. Want geloof ons, een vette huid is niet iets waar je de rest van je leven nu eenmaal mee moet dealen. Een passende skincare routine brengt de talgproductie in balans, voorkomt zo verstopte poriën én verkleint de poriën. Dankzij de volgende stappen zit je zo weer lekker in je vel! Komt ‘ie:

1.Reinig ‘s ochtends en ‘s avonds 

Mensen met een vette huid hebben behoefte aan een milde, maar goede reiniging. Een agressief reinigingsproduct stimuleert de talgklieren juist, waardoor de huid nog vetter wordt. En dat is juist wat je niet wilt! Reinig je vette huid daarom zowel ‘s ochtend als ‘s avonds met een milde in water oplosbare cleanser die je huid in balans brengt. 

Bekijk geschikte cleansers ->

2.Gebruik een toner

Na je reiniging is het van belang om je huid te kalmeren en extra in balans te brengen met een milde, alcoholvrije toner. Een toner met antioxidanten en celcommunicerende ingrediënten helpt je huid herstellen, verkleint zichtbare poriën en verwijdert de laatste sporen cleanser en make-up, zodat verstopte poriën worden voorkomen.

Bekijk deze geschikte toner ->

3.Exfolieer

Het gebruik van een goede exfoliant kan je vette huid snel verbeteren. Door te exfoliëren verwijder je dode huidcellen, verminder je verstopte poriën en puistjes en maak je je huid gladder. Een vette huid kun je het best exfoliëren met het ingredient salicylzuur (BHA). We verkopen bij Olivida verschillende producten met BHA.

Bekijk geschikte exfoliants ->

4.Hydrateer

Een grote misvatting onder mensen met een vette huid is dat hydratatie niet zo belangrijk is. De huid is immers al behoorlijk vettig; het voelt daarom waarschijnlijk logischer om een droge huid met crème in te smeren. Toch is niets minder waar. Door twee keer per dag te hydrateren kun je een vette huid juist voorkomen! 

 • ‘s Ochtends

Het gebruik van een hydraterende dagcrème reguleert namelijk de aanmaak van talg en maakt je huid dus zeker niet vetter. Sterker nog: het helpt je huidbalans te herstellen, zodat je een vette huid voorkomt. Kies voor een dagcrème met SPF (bescherming tegen UVA- en UVB-straling is ontzettend belangrijk!) die speciaal geschikt is voor de vette huid. De meeste producten tegen een vette huid matteren, verzorgen en hydrateren.

Bekijk dagcrèmes met SPF ->

 • ‘s Avonds

In je avondroutine kun je kiezen voor een licht hydraterende gel of een serum om je huid te hydrateren. Gebruik een product met antioxidanten en ingrediënten die de huidbarrière versterken. Ingrediënten die de poriën kunnen verstoppen wil je vermijden!

Bekijk geschikte nachtcrèmes ->

5.Verwijder overtollig talg

Dit is een stap voor elke dag, maar kan je wel net helpen om het teveel aan talg op je huid te absorberen. Het verwijderen van overtollig talg kun je bijvoorbeeld doen in de vorm van een gezichtsmasker. Zo geef je je huid een extra boost.

Bekijk gezichtsmaskers ->

 

vette huid slapen

Wat kun je nog meer doen om een vette huid te voorkomen?

blog_divider

Een skincare routine die perfect aansluit op jouw vette huid gaat je hoe dan ook helpen met het voorkomen van een vette huid. Maar mocht je je huid nog een extra handje willen helpen, dan kan het nooit kwaad om eens te kijken naar je leefstijl. Te weinig slaap en een ongezond voedingspatroon kunnen een vette huid en onzuiverheden in de hand werken. Ook stress is een eeuwige boosdoener, dus zorg vooral voor genoeg ontspanning. Bij het reinigen en verzorgen van je huid wil je daarnaast te allen tijde verzorgingsproducten op basis van alcohol of olie vermijden én geen washandjes gebruiken. De wrijving van een washandje activeert namelijk de aanmaak van talg. 

 

De beste producten voor jouw vette huid vind je bij Olivida

blog_divider

Je raadt het al: we hebben bij Olivida alle producten in huis die je helpen een vette huid te voorkomen. We verkopen alleen professionele salonproducten met hoge concentraties werkstoffen die écht iets voor je huid kunnen doen. En dat betekent in no time zichtbare resultaten! Omdat het van belang is dat je producten kiest die bij jouw huidtype passen, kun je in de webshop filteren op het huidtype ‘vette huid’. Wil je liever dat er een expert met je meekijkt? Dat snappen we volkomen! Je kunt via de website nu tijdelijk gratis huidadvies aanvragen. Onze huidspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en raadt je direct de producten aan die echt bij je passen. 

Bekijk Producten voor de Vette Huid

 

vette huid oorzaak

Onze meest verkochte producten voor de vette huid

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link