Puisjes Egaliseren

Leestijd: 3-4 minuten
Onderwerp: Puistjes egaliseren

How to: een huid met puistjes egaliseren
blog_divider

We hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad. Je hebt een stressvolle week achter de rug, ongezond gegeten of je moet ongesteld worden. Het resultaat: een huid vol met puistjes. De een heeft er meer last dan de ander en sommigen hebben zelfs elke dag te maken met een onzuivere huid. Irritant!

Het dragen van de verkeerde make-up kan een onzuivere huid juist erger maken. Bij Olivida zijn wij voor de gezondheid van de huid door middel van verzorgende producten en zo min mogelijk make-up. 

Wij snappen ook dat je soms niet over straat wil gaan zonder de puistjes te bedekken. Daarom hebben wij een gids geschreven hoe je het beste jouw huid kan egaliseren bij een break out moment. 

Wil je het liefste zo snel mogelijk jouw puistjes wegwerken en jouw huid egaliseren? Lees dan snel verder!

Inhoudsopgave:

Stap 1: De basis – Gebruik een cleanser
blog_divider

Voordat je los gaat met de concealer, is het belangrijk om de huid zo goed mogelijk te verzorgen als basis. Dit doe je allereerst door goed te reinigen met een milde cleanser. Je haalt hiermee vuil weg en maakt de poriën schoon. 

Kies bijvoorbeeld voor deze cleanser:

ALPHA-H – Triple Action Cleanser

 • Vermindert verstopte en grove poriën
Alpha-H Triple Action Cleanser

Stap 2: Spot treatment – puistjes plaatselijk egaliseren
blog_divider

Tijd om de puistjes te laten egaliseren: Behandel vervolgens je puistjes plaatselijk met een spot-treatment. Dit zorgt ervoor dat de huid kalmeert en de roodheid minder wordt. 

Professionele spot treatment producten:

ALPHA-H – Clear Skin Blemish Control Mask

 • Sterk ontgiftend
ALPHA-H - Clear Skin Blemish Control Mask

Image Skincare – Clarifying Salicylic Blemish Gel

 • Spot treatment
Image Skincare - CLEAR CELL - Clarifying Salicylic Blemish Gel

Stap 3: Hydrateer je huid met een moisturizer
blog_divider

Daarna is het tijd voor hydratatie. Door een hydraterende crème te gebruiken, wordt de huidbarrière versterkt en is minder vatbaar voor schadelijke stoffen van buitenaf. Hierdoor voorkom je het ontstaan of verergeren van ontstekingen. Ook worden zo de schilfertjes die worden veroorzaakt van puistjes en wondjes egaal gemaakt. 

Bijvoorbeeld deze moisturizer: 

ALPHA-H – Balancing Moisturiser & Gentle Exfoliant

 • Egaliseert de teint
Alpha H Balancing Moisturiser Gentle Exfoliant

Bye puist!
blog_divider

Voordat je weet met welke make-up je te werk gaat, is het eerst belangrijk om te weten met wat voor soort puistje je te maken hebt. Zo kun je bijvoorbeeld een whitehead puist hebben, cystische acne of een herstellende puist

Whiteheads

Een puist met een witte kop is het makkelijkst om minder zichtbaar te maken. Gebruik hiervoor een harde concealer stick. Een dunne formule gaat in dit geval niet werken want deze is moeilijker aan de huid te hechten. Dunne formules zijn meer geschikt voor onder de ogen of rode plekjes. 

Probeer zo schoon mogelijk te werken. Het liefste niet met de vingers, maar met een dun, schoon kwastje. Breng de concealer alleen aan op het deel van de puist. Ga je erbuiten dan heb je de kans dat het juist meer zichtbaar is. Wil je niet!

Cystische acne

Wanneer jij last hebt van cystische acne, heb je vast wel gemerkt dat het extra lastig is om dit te verbergen. Vaak zijn er rode plekken in het gezicht zichtbaar en heeft de huid een bobbelige structuur. Je make-up basis heeft hierom iets meer effort nodig.

Gebruik een normale foundation op waterbasis. Zo krijgt je huid de kans om te ademen en worden ontstekingen niet erger. Let bij het aanschaffen erop dat een foundation niet comedogeen is. Je kunt naar een goede parfumerie gaan of vigasist voor advies voor de juiste foundation.

Vervolgens kun je nog zichtbare rode plekjes aanstippen met een groene concealer, de groene kleur absorbeert namelijk roodheid. Breng vervolgens een concealer in jouw eigen kleur aan. De formule mag in dit geval wat dunner zijn, om een cake-effect te voorkomen. Een beetje minerale poeder er overheen en je bent ready to go!

Herstellende puist

Heb je ‘per ongeluk’ een puistje uitgeknepen? Dan is het belangrijk om geen make-up in een open wond te smeren. Wacht minimaal 1 dag totdat er een korstje op zit. Probeer het wondje goed te verzorgen met creme die hier speciaal voor bedoeld is. Door de wond gehydrateerd te houden zal hij sneller genezen.

Als je de puist niet hebt uitgeknepen zullen er op een gegeven moment velletjes ontstaan door het indrogen. Deze kun je zachtjes wegscrubben en ook gehydrateerd houden. Hierdoor ziet je make-up basis er een stuk gladder uit. Gebruik vervolgens een concealer met dunne formule en een lichte dekking. Dikke formules met een hoge dekking kunnen het wondje juist meer laten opvallen.

Egaliseer jouw huid met de foundation van IMAGE Skincare

Image Skincare – I BEAUTY – Flawless Foundation Suede

 • Foundation met SPF30
Image-Skincare - I-Beauty- I CONCEAL - flawless foundation Suede

Image Skincare – I BEAUTY – Flawless Foundation Natural

 • Voedt de huid
Image-Skincare - I-Beauty- I CONCEAL - flawless foundation - Naturel

Soorten Puistjes

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link