1. Blogberichten
 2. Wat is de Basis van iedere Skincare Routine?

Wat is de Basis van iedere Skincare Routine?

Basis Skincare Routine

Leestijd: 3-4 minuten

Wat is de basis van iedere skincare routine?
blog_divider

Als het gaat om skincare, zijn er ontzettend veel producten in alle soorten en maten. Wanneer je een newbie bent in de skincare wereld, is het ontzettend logisch dat je daardoor helemaal overweldigd wordt. (Trust me, dat gebeurt bij ons soms ook nog wel eens!).

Je vraagt je wellicht af: wat is nou de basis van een skincare routine? Waar moet ik beginnen? Nou, heel simpel: die bestaat slechts uit drie stappen! Wij van Olivida lichten elke stap uitgebreid toe, zodat je precies begrijpt waarom dit tot de basis behoort.

Zo kom jij erachter wat de basis van een skincare routine is én stomen we je klaar om op skincare adventure te gaan! Want zodra je de basis beheerst, gaat er een wereld aan uitbreiding voor je open! Ready, let’s go: dit is de basis van iedere skincare routine! 

 

Stap 1: Reinigen
blog_divider

Oké, de allereerste stap van een skincare routine begint altijd met het reinigen van je gezicht. Hiervoor gebruik je een reiniger, ook wel een cleanser genoemd. Het reinigen van je gezicht met een cleanser is belangrijk, omdat het al het vuil, de overtollige oliën en restjes make-up van je gezicht verwijderd. 

Het liefst wil je je gezicht elke ochtend en elke avond reinigen. 

Het schoonmaken van je gezicht heeft een aantal voordelen. Ten eerste zullen er minder snel onzuiverheden ontstaan, omdat je je gezicht goed schoon houdt en er minder ophopingen van talg en vuil zullen ontstaan. 

Daarnaast is je huid beter in staat om producten op te nemen, die je na het reinigen aanbrengt. Dit komt doordat je huid vrij is van restjes vuil die in de weg kunnen zitten, zie het als een schoon canvas waar je mee kunt werken! 

Welke cleanser past bij mij?
blog_divider

Niet iedere huid is hetzelfde, daarom heeft elke huid behoefte aan een andere cleanser. Zo heeft een droge huid behoefte aan andere producten dan een vette huid. Daarom is het belangrijk dat je een cleanser kiest die bij jouw huidtype past!

Daarnaast is het belangrijk om bepaalde cleansers te vermijden. Sommige ingrediënten zoals alcohol en parfum kunnen te agressief zijn. Daardoor kunnen ze je huid strippen van de natuurlijke olielaag en zo je huidbarrière beschadigen. 

Twijfel je welk huidtype je hebt? Bij Olivida geven we gratis online huidadvies, onze huidspecialist kijkt naar de behoeften van jouw huid en huidtype, zodat je precies weet waar je moet beginnen. Hoe handig! 

Lees dit handige artikel over huidtypes:

Lees: De vier verschillende huidtypen

Basis Cleanser

 

Stap 2: Hydrateren
blog_divider

Nu je gezicht helemaal schoon is, is het tijd om te hydrateren! Ook deze stap behoort tot de basis van elke skincare routine. Ook wanneer je een vette huid hebt, elke huid heeft behoefte aan hydratatie! 

Je huid verliest gedurende de dag en nacht namelijk vocht. Met behulp van een moisturizer, dagcrème of nachtcrème kun je dit vocht in je huid weer aanvullen, en je huid helpen met het vasthouden van vocht.

Hiermee verstevig je jouw huidbarrière, want het vochtgehalte van jouw huid wordt goed op peil gehouden. Zo kan jouw huidbarrière optimaal functioneren, waardoor je huid goed beschermd wordt en meer zal gaan stralen! 

Waarmee kan ik mijn gezicht hydrateren?
blog_divider

Je kunt je huid hydrateren met verschillende producten. Als het gaat om de basis, is dit altijd met een moisturizer, dagcrème of nachtcrème.

Ook hierbij is het belangrijk om te kijken naar jouw huidtype. Zo kan een droge huid behoefte hebben aan ingrediënten die je huid intensiever hydrateren. Ook de vette huid heeft zeker behoefte aan hydratatie, talg en vocht zijn namelijk twee verschillende dingen. Wellicht wil je met een vette huid een crème met matterend effect, zodat je huid minder glimt.

Zo zijn er voor elk huidtype ontzettend veel mogelijkheden! Belangrijk is dat je een product kiest wat bij jouw huid past, zodat je je huid niet uit balans brengt. 

 

Basis Dagcreme

Stap 3: Beschermen
blog_divider

De laatste stap van elke basisroutine bestaat uit het beschermen van je huid! Je vraagt je wellicht af: “waartegen moet ik me dan beschermen?” Nou, tegen UV-stralen! De UV-stralen van de zon, maar ook die van blauw licht kunnen je huid namelijk beschadigen.

Naast dat UV stralen kunnen zorgen voor verbranding, kunnen ze ook zorgen voor fotoveroudering (vroegtijdige huidveroudering). De UVA stralen zorgen namelijk voor een afbraak van collageen en elastine, dit zijn twee eiwitten die je huid stevig en soepel houden. 

Deze eiwitten nemen naarmate je ouder wordt op natuurlijke wijze af, waardoor fijne lijntjes zichtbaar worden. Maar de UV stralen versnellen dit proces dus. Dat wil je niet, daarom is het belangrijk om je te beschermen! 

Hoe bescherm ik mijn huid tegen UV stralen?
blog_divider

Je kunt je huid beschermen tegen UV stralen met behulp van een product met SPF. SPF staat voor Sun Protection Factor, ook wel zonbeschermingsfactor. Dit zorgt ervoor dat je huid beschermd is tegen UV stralen.

Belangrijk is dat je gaat voor een product met breedspectrum bescherming, zodat het beschermt tegen UVA en UVB stralen. Zo is je huid optimaal beschermd, met name tegen huidveroudering. 

Je kunt ervoor kiezen om een product te gebruiken dat enkel SPF bevat, dan breng je dit aan bovenop je moisturizer of dagcrème. Je kunt er ook voor kiezen om een dagcrème met SPF te gebruiken, zo heb je twee producten in 1! Dit product breng je altijd alleen ‘s ochtends aan. 

Bekijk hier onze favoriete dagcrèmes met SPF:

SPA Salonnepro – Anti Aging Protect Cream SPF-50+

 • Trekt snel in
SPA Salonnepro - Anti Aging SPF 50

Image Skincare – Daily Matte Moisturizer SPF 30

 • Matte Finish
PREVENTION+ DAILY MATTE MOISTURIZER SPF30 PDP R01b

Alcohol SPF

Stap 4: Uitbreiden!
blog_divider

We zijn bij de laatste stap en ook gelijk de allerleukste: het uitbreiden van jouw routine! Nu je de basics onder controle hebt, wordt het gebruiken van skincare een stuk overzichtelijker! Zo kun je jouw routine uitbreiden met verschillende producten die kwaaltjes behandelen.

Denk bijvoorbeeld aan een serum wat helpt tegen pigmentatie, of een product met retinol wat helpt bij fijne lijntjes. Zo lang de basis goed is, kun je aan de slag met zoeken naar de juiste producten. Zo vind je misschien ooit wel de holy grail voor jouw huid!

En onthoud: consistency is key! Wie consistent blijft met het aanbrengen van skincare, zal de mooiste resultaten ondervinden!

De beste skincare shop je op Olivida.nl!
blog_divider

Ben je helemaal klaar om een duik te nemen in de skincare-zee? Dat komt vast goed nu je alles weet over de basics! Bij Olivida hebben we alles wat je nodig hebt, als het om skincare gaat!

Wij verkopen namelijk een uitgebreid assortiment aan skincare van salonmerken, deze producten bevatten hogere concentraties aan actieve werkstoffen. Hierdoor kunnen ze meer betekenen voor jouw huid, waardoor je echt verbetering kunt gaan zien.

Ben je toch niet helemaal zeker waar je moet beginnen? Geen probleem! Je kunt namelijk ons gratis online huidadvies aanvragen. Onze huidspecialist kijkt naar de behoeften van jouw huid en adviseert passende producten. Zo weet je precies waar je aan toe bent. 

Weet je waar je naar op zoek bent? Maak dan gebruik van de filters op onze website. Zo kun je filteren op productsoort, huidtype en ingrediënten. Zo vind je gemakkelijk wat bij jouw huid past. Happy shopping! 

Skincare shoppen

skincare routine

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link