1. Blogberichten
 2. 6 Manieren om jouw Skincare te Recyclen en Upcyclen

6 Manieren om jouw Skincare te Recyclen en Upcyclen

skincare duurzaam recyclen

Leestijd: 3-4 minuten

6 manieren om jouw skincare te recyclen en upcyclen.
blog_divider

Let’s be honest: we hebben allemaal een plekje in de badkamer vol met producten die we niet gebruiken. Ze zijn bijna leeg, voldeden niet aan de verwachting of zijn over de datum (ja, dat kan bij skincare producten!)

Hoe fijn is het om dit eindelijk op te ruimen en ook nog iets te doen voor het milieu? Daarom hebben wij van Olivida een lijstje voor je gemaakt hoe je je producten het beste weg kan gooien of een tweede leven kan geven. 

1. Restjes van producten

Als je je producten weggooit, is het belangrijk dat ze helemaal leeg zijn. Leeg het product in de prullenbak. Probeer de restjes eruit te krijgen met wat keukenrol of toiletpapier en gooi dit daarna in de prullenbak.

Het wegspoelen van productresten in de gootsteen is NIET goed! De producten kunnen namelijk schadelijke chemicaliën bevatten, deze komen dan in het water terecht en daarmee schade toebrengen aan levende wezens.

Mocht je ervoor kiezen om een vol product toch weg te gooien bij het vuilnis, zorg er dan voor dat de verpakking goed dicht en afgesloten is. Op deze manier kunnen er zo min mogelijk schadelijke stoffen vrijkomen. 

2. Productverpakkingen

Eigenlijk werkt het weggooien van verpakkingen hetzelfde zoals je (hopelijk) al met je eigen afval doet: scheid het zoveel mogelijk!

Dat betekent: glas in de glasbak en plastic bij het plastic afval. Kijk ook goed naar de samenstelling van je verpakking, is de dop van plastic en het potje van glas? Gooi deze dan allebei in een aparte bak. 

En de labels dan? Helaas maken de meeste fabrikanten nog gebruik van labels die sterk aan het product plakken en daardoor slecht te verwijderen zijn. Kies er in dit geval voor om de stickers te laten zitten en het materiaal van de verpakking als leidraad te nemen tijdens het afval scheiden.

3. Duurzame vervangers voor wegwerp producten

Iedereen gebruikt wel eens wegwerpproducten zoals wattenschijfjes of make up doekjes tijdens het aanbrengen van skincare of verwijderen van make up. Helaas kan je deze producten maar 1 keer gebruiken, wat ze alles behalve duurzaam. 

Maar wist je dat er super duurzame alternatieven bestaan voor wattenschijfjes? Er bestaan namelijk herbruikbare wattenschijfjes van katoen! Deze komen met een handig waszakje en kun je gewoon in de was gooien. Zo help je het milieu en je huid, want ze zijn naast duurzaam ook nog eens lekker zacht!

Onze aanbevelingen voor herbruikbare wattenschijfjes: 

Olivida – Wattenschijfjes

 • 5 herbruikbare wattenschijfjes met waszakje
Olivida Wattenschijfjes

Paper & Boo Wasbare Wattenschijfjes

 • 100% plastic vrij
paperboo_wasbare-wattenschijfjes

4. Skincare potjes upcyclen

Skincare potjes zijn prima her te gebruiken! Geef je potjes een tweede leven door ze te gebruiken voor iets anders. Zo kan je de potjes als opslag gebruiken voor kleine dingetjes, zoals haarspeldjes of sieraden. 

5. Verpakkingen hergebruiken als reisverpakkingen

Skincare producten zitten vaak in kleine verpakkingen, omdat je gezicht geen groot oppervlak heeft en dus minder product vereist. Laat dit nou net gunstig zijn als je op vakantie gaat! 

Maak de verpakkingen goed schoon en doe er ander product in zoals douchegel, shampoo of conditioner. Zo hoef je niet die grote fles mee te zeulen in je tas of koffer, en hoef je ook geen nieuwe verpakkingen te kopen voor op reis: win-win!

6. Weggeven

Producten die je nauwelijks of niet gebruikt hebt kun je weggooien, maar je kunt ze ook weggeven. Misschien is er namelijk iemand anders die blij wordt van die crème die al te lang stof staat te happen in jouw badkamerkastje! 

Pro tip: check de houdbaarheid van je product

Op elk skincare of makeup product staat een houdbaarheidsdatum, maar deze neemt wel een iets andere vorm aan dat dat je gewend bent. Het is namelijk niet een best before datum zoals op een pak melk. 

Er staat een tekeningetje van een open potje, met daarin een getal. Dit is hoeveel maanden het product nadat je het hebt geopend houdbaar is. Check dit dus goed voordat je het product aan iemand weggeeft!

Het weggeven van producten is eigenlijk het allerbeste wat je kan doen voor het milieu, mits je diegene natuurlijk vertelt dat hij of zij de productverpakking dan ook weer moet recyclen. 

 

Duurzame verpakkingen skincare

De beste duurzame en verantwoorde skincare shop je bij Olivida
blog_divider

Wij van Olivida geven om jouw huid, maar ook om de planeet. Daarom besteden wij veel aandacht aan duurzaam ondernemen. We proberen onze eigen ecologische footprint zo klein mogelijk te houden, daarom werken we samen met partners die duurzaam ondernemen. Ook gebruiken we biologisch afbreekbare verpakkingen en is het mogelijk om te kiezen voor een CO2 neutrale verzendoptie! Verder verkopen wij geen producten die getest zijn op dieren

Onze webshop staat vol met skincare producten van salonmerken, deze bevatten hogere concentraties werkzame stoffen. Deze kunnen echt wat voor je huid betekenen waardoor je verbetering kan gaan zien. Weet je niet waar je moet beginnen? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialist helpt je op weg om de beste producten aan te bevelen die bij jouw huid passen. 

Huidadvies aanvragen

Huidadvies olivida

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link