1. Blogberichten
 2. 5 Redenen Waarom Skincare Belangrijker is Dan Make-Up!

5 Redenen Waarom Skincare Belangrijker is Dan Make-Up!

Skincare Belangrijker Make Up

Leestijd: 3-4 minuten

5 redenen waarom skincare belangrijker is dan make-up!
blog_divider

Wij van Olivida hebben het allerbeste voor met jou en jouw huid. Daarom streven wij naar een mooie en gezonde huid voor iedereen, wat begint bij goede producten. Ondanks de groeiende populariteit van skincare, heeft nog niet iedereen de smaak helemaal te pakken.

Je vraagt je wellicht af: waarom zou ik investeren in skincare, als je het toch niet direct ziet? óf kan ik dan niet beter gewoon make-up gebruiken? Wij leggen je hieronder graag uit waarom skincare belangrijker is dan make-up, zodat je helemaal kunt gaan stralen!

 

#1 Door te leren over skincare, leer je ook je huid beter kennen.
blog_divider

Je kunt natuurlijk make-up gebruiken om oneffenheden en onzuiverheden op je huid te maskeren, denk bijvoorbeeld aan puistjes verbergen met concealer. Maar in plaats van te focussen op je onzuiverheden verbergen, kun je ze ook aanpakken!

Door te leren wat jouw huid nodig heeft zodat jouw onzuiverheden afnemen, heb je hier op lange termijn profijt van! Het gebruik van andere skincare of speciale producten zoals serums en exfolianten kunnen onzuiverheden flink reduceren! 

Ook is de kans hierdoor groot dat je huid er algeheel gezonder uit gaat zien, omdat je je huid de verzorging biedt die het nodig heeft. Door je bezig te houden met de skincare die bij jouw huid past, leer je je huid dus beter kennen. 

Tip: vind je het moeilijk om te bepalen welke skincare bij jouw huid past of weet je niet waar je moet beginnen? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze eigen huidspecialist Melanie kijkt naar producten die op jouw huid zullen aansluiten. Het is geheel vrijblijvend, dus waar wacht je nog op?

 

Make Up Huidadvies

 

#2 Je leert je huidtype kennen en de beste producten die hierbij passen
blog_divider

Het gebruiken van de juiste skincare begint bij het achterhalen van jouw huidtype. De producten die geschikt zijn voor een vette huid zijn namelijk anders dan de producten geschikt voor de droge huid. Daarom is het achterhalen van jouw huidtype stap nummer 1 in het vinden van de juiste huidverzorgingsproducten.

 

Wanneer je weet wat jouw huidtype is, zal dit je niet alleen helpen bij de juiste producten vinden maar zal je deze kennis dagelijks toe kunnen passen. Zo weet je bijvoorbeeld dat als je een droog huidtype heb, je hier meer last van kunt krijgen in de winter. Zo kun je maatregelen nemen, zoals minder heet douchen en voedende producten gebruiken om je huid extra goed te verzorgen in deze periode. 

Het kennen van je huidtype kan je niet alleen helpen bij het kiezen van de juiste skincare, maar ook zeker bij het kiezen van de juiste make-up producten! Zo kun je bijvoorbeeld wanneer je weet dat je last hebt van een vette huid, de volgende keer die foundation vol met olie vermijden. 

Met al deze kennis over jouw huidtype kun je dus producten vinden die beter bij jouw huid passen, zodat je je huid beter kunt verzorgen en deze gezonder wordt! 

 

#3 Het dagelijks gebruik van skincare kan het gebruik make-up verminderen
blog_divider

Let’s face it, meestal gebruiken we make-up om onze huid zo goed mogelijk eruit te laten zien. Die foundation laat onze huid er super egaal uitzien en de concealer zorgt ervoor dat onze donkere kringen en onzuiverheden minder zichtbaar worden. Maar wat als je deze problemen kon aanpakken, waardoor je ze niet meer hoeft te verbergen? 

Door het dagelijks gebruik van de juiste skincare producten voor jouw huid, zal je huid steeds beter worden! Denk bijvoorbeeld aan het krijgen van een egale huid, het afnemen van onzuiverheden en een vermindering van donkere kringen. Sounds good, right?

Zo voel je je steeds beter over jouw huid, waardoor je minder de noodzaak voelt om het te verbergen. Wist je dat we bij Olivida enkel producten verkopen van echte salonmerken? Hierdoor bevatten ze hogere concentraties aan actieve werkstoffen, waardoor jij echt verbetering kunt gaan zien!

 

Gebruik Make Up Verminderen

 

#4 Het gebruik van skincare kan je make-up verbeteren
blog_divider

Je denk wellicht: “make-up en skincare? Wat heeft dat met elkaar te maken?”. Nou, door regelmatig skincare te gebruiken wordt de complexiteit van je huid beter. Omdat je huid als het ware gezonder is, ziet de make-up die je aanbrengt er een stuk beter uit. Het geheim voor mooie make-up zit hem dus ook in de skincare!

 

#5 De juiste skincare verhelpt toekomstige huidkwaaltjes!
blog_divider

We worden allemaal ouder en zo ontkomt ook niemand aan het verouderingsproces, ook onze huid niet. Naarmate we ouder worden neemt de hoeveelheid collageen en elastine in ons lichaam namelijk af, dit zijn eiwitten die onze huid stevig en soepel houden. 

Door de afname van deze eiwitten, worden rimpels zichtbaar. Echter zijn er nog veel meer factoren die bijdragen aan de versnelling van dit huidverouderingsproces! Denk bijvoorbeeld aan blootstelling aan UVA straling (die trouwens elke dag schijnt, ondanks of het zonnig is of niet!) en vrije radicalen. 

Door de juiste skincare routine te gebruiken, zorg je ervoor dat deze vroegtijdige huidveroudering tegen wordt gegaan! Elke goede basisroutine bevat namelijk een dagcrème met minstens SPF30 of zonbescherming. Hierdoor bescherm je je huid tegen deze schadelijke UVA-stralen, waardoor jij toekomstige huidkwaaltjes voorkomt. 

Gebruik deze dagcremès met SPF ->

 

Make Up SPF

 

Get ready to glow met behulp van Olivida!
blog_divider

Klaar om je natuurlijke huid te omarmen en te werken aan huidverbetering? Dan ben je bij Olivida aan het juiste adres! Onze online salon staat boordevol met producten van échte salonmerken! Hierdoor bevatten ze hogere concentraties aan actieve werkstoffen, deze stoffen zorgen voor verbetering en maken het verschil! 

Wil je beginnen met goede skincare gebruiken, maar weet je niet waar je moet starten? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialist kijkt naar wat jouw huid nodig heeft en adviseert een routine van producten die op jouw huid aansluit. 

Zo weet je precies wat je nodig hebt. Wil je er nog even over nadenken? Geen probleem! Ons huidadvies is namelijk geheel vrijblijvend! 

Weet je al wat jouw huidtype is en ben je op zoek naar specifieke producten? Navigeer dan gemakkelijk via de filters op onze website en sorteer onze producten op huidtype, productsoort en zelfs op ingrediënten! Zo vind je snel en gemakkelijk waar jij naar op zoek bent. 

Veel klanten gingen je voor! Lees hier hun gecertificeerde reviews op onze trustpilot.

Nu Shoppen

huid herstel nacht

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link