1. Blogberichten
 2. Micellair Water in je Skincare Routine: Dit is wat je erover moet weten

Micellair Water in je Skincare Routine: Dit is wat je erover moet weten

micellair water blog

Leestijd: 3-4 minuten

Micellair water in je skincare routine: dit is wat je erover moet weten 

blog_divider

Misschien heb je er weleens van gehoord: micellair water om je gezicht te reinigen. De drogist staat er vol mee en het lijkt een belofte die te mooi is om waar te zijn: je gezicht in één stap – zonder water – reinigen met een wattenschijfje met het product. Klinkt als een uitkomst, toch? Maar hoe goed is micellair water voor je huid? En kun je je huidige cleanser links laten liggen nu je een fles micellair water in huis hebt? Het antwoord is niet zo eenduidig, dus we nemen je vandaag mee in de wereld van micellair water. Zo weet je na het lezen van dit blog of het toevoegen van micellair water aan je skincare routine een goed idee is of niet én hoe je dit het best kunt aanpakken.

 

Wat is micellair water?

blog_divider

Allereerst: wat is micellair water precies? Micellair water is een zeepvrij en mild reinigingsproduct, waarmee je gemakkelijk make-up en vuil van je gezicht verwijdert. Op het eerst gezicht lijkt het net water, maar er zitten bijzondere bestanddelen in het middeltje, namelijk micellen. Dit zijn kleine zeepdeeltjes die make-up en vuil aantrekken als een soort kleine magneten. In de basis is het een combinatie van gezuiverd water en hydraterende ingrediënten (zoals glycerine) en lage concentraties van milde oppervlakte-actieve stoffen. 

 

Hoe gebruik je micellair water?

blog_divider

Het gebruik van micellair water is super simpel: je brengt het water aan op een wattenschijfje en haalt het over je gezicht tot er geen vuil of make-up meer vanaf komt. De micellen in het water hechten zich aan het katoen van het watje en trekken zo make-up, onzuiverheden en overtollig talg uit de huid. De formules zijn licht en mild, dus op de verpakkingen staat dat afspoelen met water niet nodig is. In principe zou micellair water dus volstaan als reinigingsproduct. 

 

Vervangt micellair water je reguliere cleanser?

blog_divider

Als een micellair water als volledig reinigingsproduct dient, heb je je cleanser dan nog nodig? Op het eerste gezicht denk je misschien van niet. Schoon is schoon, toch? Toch is het antwoord op deze vraag iets ingewikkelder. Zo raden verschillende dermatologen af om alleen micellair water te gebruiken als reiniging. Het probleem zit ‘m daarbij niet in het micellaire water zélf, maar in het feit dat het product op je huid blijft zitten, omdat het in de meeste gevallen leave-on formules zijn. Dat er restjes van het product op je huid achterblijven is voor sommige huidtypen geen probleem, maar mensen met een droge of gevoelige huid kunnen er vaak minder goed tegen. Een ingrediënt als sodium lauryl sulfate (SLS) wil je bijvoorbeeld liever niet op je huid hebben zitten.

 

Helaas is het achterblijven van het product op de huid niet het enige probleem met micellair water. Het goedje kan ook de volgende stap in je routine blokkeren. Als je na het micellair water meteen je serum of moisturizer aanbrengt, zullen de werkstoffen minder effectief zijn en/of kunnen onzuiverheden ontstaan. Het wordt daarom aangeraden om je gezicht ná het reinigen met een micellair water nog met water te wassen als extraatje.

 

micellair water hoe gebruiken

Zó gebruik je micellair water op de juiste manier

blog_divider

Wij van Olivida geloven in een diepere reiniging dan alleen een reiniging met micellair water. Het echt goed reinigen van je huid is voor elk huidtype aan te raden; zo houd je je poriën schoon en de oliën op je huid in balans. Micellair water reinigt namelijk alleen aan de oppervlakte. Als je micellair water in je skincare routine wilt gebruiken, kun je het product het best gebruiken als eerste stap in je avondroutine. Je verwijdert zo je make-up en alle viezigheid van de dag. Een tweede reiniging met een milde cleanser zorgt er vervolgens voor dat je huidje echt schoon is en dat de actieve ingrediënten in je serum en nachtcrème beter door je huid worden opgenomen. Zo ga je super easy voor een double cleanse en zorg je extra goed voor jouw huid.

 

Meer weten over Double Cleansing?

Gratis huidadvies bij Olivida

blog_divider

Heb jij al een fijne skincare routine of ben je nog op zoek naar de holy grails voor jouw huid? Olivida helpt je graag bij het opbouwen van een routine die écht bij jouw huid past. We verkopen professionele salonproducten met hoge concentraties werkstoffen die echt iets voor je huid kunnen doen. Omdat we fan zijn van resultaat en niet van marketing praatjes. Benieuwd naar de juiste (reinigings)producten voor jouw huid? Je kunt nu tijdelijk een gratis huidadvies aanvragen! Onze huidspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep, brengt in kaart welk huidtype je hebt en raadt je direct passende producten aan. Kijk je liever zelf even rond in de webshop? Ook dat kan natuurlijk gerust. Je kunt filteren op productsoort, ingrediënten, merken en huidtype. Vragen kun je altijd stellen via het chatvenster!


Olivida Sfeerfoto

Deze cleansers zijn geschikt om make-up te verwijderen

blog_divider

Deze cleansers zijn geschikt om make-up te verwijderen

blog_divider

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link