1. Blogberichten
 2. Dit is Hoe Slecht Slapen met Make-Up op echt voor je is!

Dit is Hoe Slecht Slapen met Make-Up op echt voor je is!

Slapen Make Up Slecht

Leestijd: 3-4 minuten

Dit is hoe slecht slapen met make-up op echt voor je huid is!
blog_divider

We hebben ons – recentelijk of in een ver verleden – allemaal wel eens schuldig gemaakt aan 1 ding: gaan slapen met make up op je gezicht. Of het komt door teveel wijn op een avond, of gewoon door luiheid. 1 ding is zeker, slapen met make-up op is niet goed! 

Je kunt natuurlijk zelf wel bedenken dat slapen met make-up op niet het allerbeste is voor je huid. Toch willen we dat nog even graag extra toelichten. Ben je benieuwd wat er gebeurt wanneer je gaat slapen met make-up op, zodat je in de toekomst nooit meer vergeet om je make-up eraf te halen? Hieronder vind je ze allemaal op een rijtje. 

 

Vroegtijdige huidveroudering en afbraak van collageen
blog_divider

Wanneer je ‘s nachts je make-up laat zitten, kan dit leiden tot eerdere verschijnselen van huidveroudering en de afbraak van collageen

Make-up functioneert namelijk als een laagje wat vuil en andere slechte invloeden van buitenaf vasthoudt in de huid. Dit zorgt ervoor dat vrije radicalen meer schade kunnen aanrichten. Wat leidt tot een afbraak van collageen, wat op den duur weer zorgt voor vroegtijdige huidveroudering. 

 

Make Up Huidveroudering Collageen

 

Ontstaan van puistjes
blog_divider

Dit gevolg hebben de meeste van ons wel aan de lijve ondervonden. Namelijk wanneer we de volgende dag nadat we sliepen met make-up op, ineens wakker werden met puistjes. Dit komt omdat door make-up je poriën verstopt raken, waardoor er puistjes en andere onzuiverheden kunnen ontstaan.

 

Droge huid
blog_divider

Wanneer je vergeet je make-up er af te halen voor het slapengaan, kan dit invloed hebben op het natuurlijke herstelproces van je huid. Gedurende de nacht herstelt je huid namelijk het meest.

Door met make-up op te slapen verstoor je dit natuurlijke proces, waardoor je huid droger en doffer kan worden. 

 

Irritatie op de huid en rondom de ogen
blog_divider

Oogmake-up – en dan mascara in het bijzonder – staat erom bekend dat het irritatie kan veroorzaken. Dit komt omdat de huid rondom je ogen erg dun is, en je ogen zelf erg gevoelig zijn.

Hierdoor kan make-up je ogen ontzettend irriteren, maar ook de rest van je huid kan geïrriteerd raken. Make-up is namelijk niet bedoeld om zo lang op je huid te zitten. Daarnaast zitten er in make-up ook veel ingrediënten die irritaties kunnen veroorzaken.

Tot slot kan mascara de haarzakjes van je wimpers verstoppen, waardoor er in je oog ontstekingen en irritaties kunnen ontstaan. Daarnaast maakt het slapen met mascara je wimpers een kwetsbaar en breekbaar. 

 

make up acne voorkomen gebruiken

 

Ik heb geslapen met make-up op, wat nu?
blog_divider

Als je eenmalig met make-up hebt geslapen, dan heb je gelukkig niet gelijk last van al het bovenstaande, don’t worry. Maar mocht het nou echt een gewoonte zijn om met make-up te slapen, probeer dit dan zo snel mogelijk af te leren!

Dit kan namelijk echt nadelige gevolgen hebben voor je huid. Dit kunnen korte termijn gevolgen zijn zoals puistjes, maar ook lange termijn gevolgen zoals een invloed op het natuurlijke verouderingsproces van je huid. 

Kortom, tijd om aan de slag te gaan met een goede cleanser! 

 

Waarom en hoe kan ik mijn huid het beste reinigen?
blog_divider

Om al het bovenstaande te voorkomen, is het verstandig om je huid elke avond en ochtend te reinigen met een milde cleanser. Dit reinigingsproduct verwijdert alle restjes van vuil en make-up, maar stript je huid niet van haar natuurlijke oliën.

Als je veel make-up gebruikt, is het aan te raden om je huid twee keer schoon te maken met verschillende cleansers. Eerst met eentje op oliebasis, daarna met een cleanser op waterbasis. Dit noemen we ook wel double cleansing. Hierdoor weet je zeker dat je al het vuil, restjes make-up, dode huidcellen en overbodige oliën verwijdert. 

Dit extra beetje reiniging is geen overbodige luxe, helemaal na wanneer je make-up hebt gebruikt. Zo blijft je huidbarrière in tact en je gezicht is goed schoon. Zodat je huid ‘s nachts weer optimaal kunt herstellen!

Kies voor een cleanser die bij jouw huidtype past! Gebruik deze ‘s ochtends en ‘s avonds. Er zijn verschillende soorten cleansers voor mensen met een droge, gemengde of juist een vette huid! Door een product te kiezen wat bij jouw huid past, behaal je het beste resultaat. 

Dit zijn onze favoriete cleansers:

ALPHA-H – Triple Action Cleanser

 • Kalmeert en hydrateert de huid goed
Alpha-H Triple Action Cleanser

Image Skincare – Hydrating Facial Cleanser

 • Grondige reiniging zonder de huid uit te drogen
Image Skincare - VITAL C - Hydrating Facial Cleanser

Mesoestetic – Brightening Foam

 • Hydrateert de huid tijdens het reinigen
Mesoestetic - Brightening Foam

Cleanser Make Up

 

De beste cleanser voor jouw huid vind je op Olivida.nl!
blog_divider

Op Olivida.nl verkopen we ontzettend veel huidverzorgingsproducten van salonmerken, zo ook cleansers! Deze producten bevatten hogere concentraties aan actieve ingrediënten, waardoor ze echt wat voor jouw huid kunnen betekenen!

 Via de filters op onze website navigeer je gemakkelijk door onze producten en vind je precies welke producten bij jouw huidtype passen! Je kunt zelfs filteren op ingrediënt. 

Kom je er even niet uit? vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialisten kijken zorgvuldig naar jouw huid en adviseren hierbij passende producten. Zo weet je precies waar je aan toe bent! 

Bekijk alle cleansers

Huidadvies olivida

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link