1. Blogberichten
 2. Double Cleansing: Alles wat je moet weten over het dubbel schoonmaken van je gezicht

Double Cleansing: Alles wat je moet weten over het dubbel schoonmaken van je gezicht

Double Cleansing - Dieptereiniging

Leestijd: 3-4 minuten
Onderwerp: Double Cleansing

Introductie
blog_divider

De naam verraadt het al een beetje: double cleansing betekent letterlijk het dubbel reinigen van je huid. Dit kun je doen door eerst een cleanser op oliebasis te gebruiken, bijvoorbeeld een reinigingsolie of -balm, en vervolgens een cleanser die oplosbaar is in water, bijvoorbeeld in de vorm van een milk, foam, lotion of gel. Twee keer reinigen met je favoriete cleanser kan ook voldoende zijn. Je hoeft niet per se een olie cleanser te gebruiken. We leggen je vandaag de redenen achter double cleansing uit, zodat je zelf kunt beoordelen of jouw huidje baat zal hebben bij deze methode. Let’s start.

Inhoudsopgave:

Wat zijn de voordelen van double cleansing?
blog_divider

Door je huid dubbel te reinigen kun je je huid extra goed schoonmaken. Dat is gunstig, want als je huid niet helemaal schoon is, werken de skincare producten die je na het reinigen aanbrengt niet optimaal. Je kunt daarnaast last krijgen van onzuiverheden. De werkstoffen uit de serums en crèmes die je na het wassen van je gezicht aanbrengt worden alleen goed opgenomen door een écht schone huid. Een tweede voordeel is dat wanneer je reinigt met twee verschillende cleansers, je met een cleanser op oliebasis en een cleanser op waterbasis twee typen onzuiverheden van je huid verwijdert. We kunnen stellen dat cleansers op oliebasis onzuiverheden op basis van olie verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan make-up en talg. Cleansers op waterbasis verwijderen onzuiverheden op basis van water, zoals vuil en zweet. Door met beide cleansers te reinigen geef je je huid daarom de diepste en zachtste reiniging mogelijk. Zo’n dieptereiniging geldt in principe ook als je twee keer dezelfde cleanser op waterbasis gebruikt. 

Voordelen Double Cleansing

Is double cleansing iets voor jouw huid?
blog_divider

In principe heeft bijna elk huidtype baat bij double cleansing. Alleen een zeer gevoelige, zeer droge of rosacea-gevoelige huid wordt niet blij van de methode. In vrijwel alle andere gevallen kun je de double cleansing gerust toepassen. We raden de methode vooral aan bij een vette of acnegevoelige huid, of wanneer je veel make-up draagt. Het gebruiken van een cleanser op oliebasis voelt misschien onlogisch wanneer je een vette huid hebt, maar het is in de vorm van een double cleanse juist een goede zet! Een vette huid produceert namelijk meer onzuiverheden op oliebasis. Een cleanser op oliebasis is daarom het meest effectieve product om die onzuiverheden te verwijderen. Als je foundation draagt is double cleansing ook een extra goed idee.

De effecten van double cleansing op korte en lange termijn
blog_divider

Stap één in de double cleansing methode is het reinigen van je gezicht met de olie cleanser (of de eerste keer reinigen met je cleanser op waterbasis). Eigenlijk is dit de voorbereidende stap. Je huid wordt vrij gemaakt van make-up, zonnebrand en andere onzuiverheden op oliebasis. Vervolgens reinig je je huid met de cleanser op waterbasis en voelt je huid schoner aan dan ooit. Het effect dat je op zowel korte als lange termijn zal gaan zien, wordt voornamelijk veroorzaakt door het feit dat de producten die je na het reinigen aanbrengt beter hun werk kunnen doen. Vooral op de lange termijn kan de double cleansing methode daarom zorgen voor huidverbetering.

Een kleine disclaimer vanuit Olivida: de meeste cleansers van goede kwaliteit zijn tegenwoordig al zo samengesteld dat ze makkelijk de verschillende soorten viezigheid, make-up en zonnebrand van het huidoppervlak kunnen verwijderen. 

In de meeste gevallen is double cleansing dus niet echt nodig voor een mooie huid, maar in sommige gevallen kan het zeker de moeite waard zijn. Bijvoorbeeld als je huid na een ‘single’ reiniging nog niet helemaal schoon aanvoelt. 

 

Blog Cleanser Olivida

Onze favoriete double cleanse combinatie!
blog_divider

Dit is onze favoriete combinatie voor double cleansing: Deze combinatie is geschikt voor ieder huidtype.

Melting Moment Cleansing Balm (Oliebasis)

De Melting Moment Cleansing Balm van ALPHA-H is een multifunctionele balm-to-oil. Deze satijnzachte cleanser smelt make-up, SPF, vuil, talg en onzuiverheden als sneeuw voor de zon weg en zorgt meteen voor een gehydrateerde en super gevoede huid.

SPA Salonnepro – SPA AHA Cleansing Gel (waterbasis)

Deze cleanser van SPA Salonnepro heeft een zacht schuimende werking en combineert een diepe reiniging met het verweken en oplossen van dode huidcellen. Hierdoor worden de werkstoffen beter opgenomen uit de producten die na de reiniging worden aangebracht.

ALPHA-H – Melting Moment Cleansing Balm

 • Oliebasis cleanser
ALPHA-H - Melting Moment Cleansing Balm

SPA Salonnepro – SPA AHA Cleansing Gel

 • Waterbasis cleanser
SPA Salonnepro - AHA Cleansing Gel

Shop de beste cleanser(s) voor jouw huid bij Olivida
blog_divider

Ben jij benieuwd naar wat een double cleanser voor jouw huid kan doen? Of ben je op zoek naar een ‘single’ cleanser die perfect past bij jouw huidtype? We verkopen bij Olivida een selectie van de allerbeste cleansers. We hebben uitsluitend skincare producten van professionele salonmerken in ons assortiment. Deze producten bevatten hoge concentraties werkstoffen die echt iets voor je huid kunnen doen. Heb je hulp nodig bij het vinden van de perfecte cleanser(s) voor jouw huid? Je kunt via de website een gratis huidadvies aanvragen! Onze huidspecialist kijkt graag met je mee. Ook kun je ons altijd een berichtje sturen via het chatvenster.

Vind hier de cleansers voor jouw huid:

Filter eenvoudig op huidtype, huidprobleem, merk, actieve stoffen

alle cleansers

Geen idee welke skincare jou past? Lees blog: Welke skincare past bij mij ->

 

huidverzorging skincare chocola puistjes

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link