1. Blogberichten
 2. 8 Tips Tegen Rimpels! (Die écht werken)

8 Tips Tegen Rimpels! (Die écht werken)

Tips tegen Rimpels

Leestijd: 3-4 minuten

8 tips tegen rimpels! (Die écht werken)
blog_divider

Ouder worden we allemaal, toch willen we zo min mogelijk zichtbaar ouder worden. We doen er alles aan om de grote boosdoener te ontzien: rimpels! Helaas moeten we er deels aan geloven, want ja, we worden nou eenmaal ouder…

Maar niet getreurd! Er zijn een aantal dingen die we wel kunnen doen, om het ontstaan van rimpels af te remmen! Wij van Olivida zijn zo aardig geweest om het allemaal netjes op een rijtje te zetten, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Ready? Lees snel verder! 

 

Waarom ontstaan rimpels?
blog_divider

Voordat we kijken naar hoe we rimpels kunnen verminderen, moeten we eerst weten hoe ze ontstaan. Eigenlijk zit dat zo: je lichaam bevat de eiwitten collageen en elastine. Deze twee stofjes zijn verantwoordelijk voor het stevig en soepel houden van je huid. 

Hoe ouder je wordt, hoe meer deze stofjes op natuurlijke wijze afnemen. Daardoor worden rimpels en fijne lijntjes zichtbaar, omdat je huid minder kracht heeft om zichzelf stevig te houden en terug te plooien naar zijn oude positie. 

 

Oorzaak Rimpels

Tip #1 Bescherm jezelf tegen de zon met SPF
blog_divider

Mocht je jezelf nog niet dagelijks beschermen met een product tegen de zon, dan is het nu tijd om daarmee te beginnen! De zon beschadigt namelijk je huid, wat zorgt voor vroegtijdige huidveroudering en dus rimpels.

Het type straling dat dit veroorzaakt noemen we UVA straling. Deze UVA straling schijnt door wolken en ramen heen, daarnaast is de hoeveelheid UVA straling gedurende het jaar eigenlijk constant dus. Ongeacht wat voor weer het is of welk seizoen: UVA straling is er altijd!

Daarom is het belangrijk om een product te gebruiken met een breedspectrum zonbescherming. Die beschermt je tegen UVA en UVB straling. Tip! Bij Olivida hebben we een uitgebreid assortiment aan dagcrèmes met zonnebescherming, zo verzorg en bescherm je je huid tegelijk. Check het hier: Dagcrèmes met SPF

 

Tip #2 Hydrateer jezelf en je huid
blog_divider

Je weet het misschien al, maar het drinken van water heeft ontzettend veel voordelen voor je lichaam! Zo helpt het bij het verteren van je eten en het reguleren van je lichaamstemperatuur. 

Maar het drinken van water heeft ook ontzettend veel voordelen voor je huid! Water helpt namelijk om je huid gehydrateerd te houden. Hierdoor worden rimpels minder zichtbaar, want rimpels worden zichtbaarder wanneer je huid droog is. Probeer ongeveer 2 liter water per dag te drinken. 

Rimpels Hydrateren

 

Tip #3 Gebruik een goede moisturizer
blog_divider

Een moisturizer zorgt ervoor dat je huid goed gehydrateerd blijft, dit is vooral nodig wanneer je ouder wordt en je huid gevoeliger wordt voor droogheid. Dagcrèmes die niacinamide en vitamine C bevatten zijn daarentegen ook nog effectief tegen het bestrijden van rimpels! 

Op zoek naar een moisturizer voor jouw huid? Bij Olivida hebben we een uitgebreid assortiment aan moisturizers en dagcrèmes. Iedere huid is anders, daarom hebben we filters gemaakt om gemakkelijk het product te vinden dat bij jouw huidtype en wensen past! 

Vind hier jouw dagcrème ->

 

Tip #4 Gebruik een product met retinol
blog_divider

Misschien komt het woord je al bekend voor, want retinol is zeker geen onbekend begrip in de skincare wereld! Retinol, ook wel bekend als vitamine A, is namelijk een ontzettend populair door de vele voordelen die het heeft voor de huid.

Het ingrediënt retinol geeft namelijk wanneer het opgenomen is door de huid, een signaaltje af aan de huidcellen. Retinol vertelt de cellen als het ware dat ze zich moeten gaan gedragen als jongere huidcellen.

Op deze manier zorgt retinol dus voor een stimulans in de vernieuwing van huidcellen. Als je huid wat ouder wordt, is dit precies waar je naar op zoek bent. Retinol helpt namelijk door deze eigenschap buitengewoon goed tegen huidveroudering en rimpels. 

Let op! Retinol is effectief, maar ook ontzettend krachtig. Daarom is voor het gebruik hiervan enige attentie vereist.

Ten eerste moet je het product langzaam aan je routine toevoegen, wat begint met het gebruiken tot een keer per week en vanaf hier langzaam opbouwen. Daarnaast moet je je huid beschermen tegen de zon met een SPF, wanneer bezig bent met retinol gebruiken. 

Onze aanbeveling voor een serum met retinol (vitamine A)

ALPHA-H – Vitamin C Serum

 •  zichtbare vermindering van donkere vlekjes en rimpeltjes
ALPHA-H Vitamin C

Image Skincare – Hydrating Anti-Aging Serum

 • Stimuleert de aanmaak van collageen en celvernieuwing
Image Skincare Vital-C anti-aging serum

Revitaltrax – Vitamin-C Serum

 • Bevordert de productie van collageen
Revitaltrax-Vitamin-C-Serum

Rimpels Retinol

Tip #5 Weet wat je eet en help je huid!
blog_divider

Door bewust op je voeding te letten, kun je je huid een handje op weg helpen! Bepaalde voedingsstoffen kunnen namelijk ontzettend helpen met het preventief verminderen van rimpels.

Denk hierbij aan producten die rijk zijn aan antioxidanten (vitamine A, B en C). Voorbeelden zijn noten, zaden en blauwe bessen. 

Het nuttigen van antioxidanten is goed voor je lichaam, omdat ze je helpen om vrije radicalen af te voeren. Vrije radicalen zijn stoffen die schadelijk zijn voor het proces van huidvernieuwing. Deze wil je zo optimaal mogelijk houden, om rimpels te voorkomen!

 

Tip #7 Gebruik producten rijk aan vitamine C
blog_divider

Vitamine C is een antioxidant wat te vinden is in veel fruit, maar wist je dat je deze vitamine ook op kunt smeren? Producten die vitamine C bevatten helpen de huid te ontgiften van vrije radicalen en helpen de aanmaak van collageen en elastine te verbeteren.

Doordat de aanmaak van collageen en elastine een boost krijgt, helpt dit het proces van huidvernieuwing te stimuleren. Wat natuurlijk effectief is tegen rimpels! 

Onze aanbeveling voor een product met vitamine C

Revitaltrax – Retinol Serum

 • Egaliseert fijne lijntjes en rimpels
Revitaltrax - Retinol Serum

ALPHA-H – Vitamin A Serum

 • Vermindert (acne)littekentjes en grove poriën
Alpha-H Vitamin A Serum

Revitaltrax Serum Rimpels

 

Tip #8 Stop met roken
blog_divider

Dat roken slecht voor je gezondheid is, is geen nieuwe informatie. Toch geeft het misschien een doorslag om te stoppen, wanneer je weet hoe slecht het voor je huid is. 

De nicotine in sigaretten zorgt ervoor dat je bloedvaten vernauwen, waardoor er minder bloed naar je huid toe gaat. Daarom krijgt je huid minder zuurstof dan normaal en wordt de toevoer van vitamines naar je huid belemmerd. 

Door te stoppen met roken kun je dit verhelpen, wat goed is voor je huid en effectief in het bestrijden van rimpels!

 

De best anti-aging skincare shop je bij Olivida!
blog_divider

Bij Olivida vind je de beste skincare voor elke kwaal, ook voor rimpels! We hebben een uitgebreid assortiment aan anti-aging huidverzorgingsproducten, voor elke huid! Navigeer via de filters van de website, je kan zelfs tot in de ingrediënten nauwkeurig selecteren. 

Twijfel je welk product het beste bij jouw huid past, of ben je niet helemaal zeker van jouw huidtype? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialist kijkt naar de wensen en behoeften van jouw huid, en helpt je om de juiste producten te vinden.

Andere vragen met betrekking tot producten? Raadpleeg ons via de chatfunctie op de website!

Rimpels Vitamine C

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link