1. Blogberichten
 2. anti-age
 3. Rimpels in je voorhoofd? Dit is de oorzaak (en dit kun je er zelf tegen doen)

Rimpels in je voorhoofd? Dit is de oorzaak (en dit kun je er zelf tegen doen)

Rimpels voorhoofd voorkomen

Leestijd: 3-4 minuten

Rimpels in je voorhoofd? Dit is de oorzaak (en dit kun je er zelf tegen doen)

blog_divider

Heb jij een rimpel in je voorhoofd? De kans is groot dat als je in de spiegel kijkt je een aantal horizontale lijnen boven je wenkbrauwen ziet. Misschien zie je ze alleen als je je wenkbrauwen optrekt, misschien zit het lijntje of de rimpel er al ‘permanent’. Iedereen krijgt vroeg of laat met rimpels te maken, maar het liefst dringen we het ontstaan van rimpels en fijne lijntjes zoveel mogelijk terug. Een diepe rimpel in je voorhoofd is niet iets waarmee je dagelijks geconfronteerd wilt worden als je in de spiegel kijkt. In dit blog zoomen we daarom in op de oorzaak van rimpels op het voorhoofd en vertellen wat je kunt doen om het verouderingsproces van je huid te vertragen.

 

De ene rimpel is de andere nog niet: Dit zijn de verschillende soorten rimpels

blog_divider

Rimpels kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën: statische rimpels en dynamische rimpels. De naam zegt het al een beetje: dynamische rimpels worden veroorzaakt door herhaaldelijke samentrekking van bepaalde spieren. In het begin zijn deze rimpels alleen zichtbaar wanneer het gezicht mimisch beweegt. Als je lacht vormen zich bijvoorbeeld kraaienpootjes rond je ogen, als je boos kijkt of fronst vormen er fronsrimpels tussen je wenkbrauwen en bij het optrekken van de wenkbrauwen zie je, jawel, de voorhoofdrimpel.

Dynamische rimpels worden statische rimpels wanneer ze ook in rust blijvend zichtbaar zijn. In dit geval heb je bijvoorbeeld kraaienpootjes rond je ogen zonder dat je lacht en/of zijn er permanente lijnen zichtbaar op je voorhoofd. Statische rimpels ontstaan door de activiteit van een onderliggende mimische spier en doordat collageen en elastine afnemen naarmate je ouder wordt. Dynamische rimpels zullen door de jaren heen dus langzaam statische rimpels worden.

 

soorten rimpels

De hoofdoorzaken van rimpels in je voorhoofd

blog_divider

Zoals hierboven beschreven is een oorzaak van het ontstaan van rimpels het feit dat de huid door de jaren heen haar elasticiteit verliest. Collageen zorgt ervoor dat de huid elastisch blijft en die elasticiteit zorgt voor een strakke en stralende huid. Vanaf de leeftijd van ongeveer 25 jaar verliezen we jaarlijks 1% collageen. Dit verlies zorgt voor huidveroudering. De huid wordt slapper en gaat daardoor wat ‘losser’ zitten. Met als gevolg veel meer zichtbare rimpels. In welke mate je rimpels krijgt en hoe zichtbaar ze zijn, heeft naast je leeftijd te maken met je leefgewoonten en erfelijkheid.

Intrinsieke huidveroudering

De hoofdoorzaken van huidveroudering in het algemeen kun je indelen in intrinsieke en extrinsieke oorzaken. Onder intrinsieke oorzaken van huidveroudering verstaan we het natuurlijke huidverouderingsproces. Dit is onoverkomelijk en wordt veroorzaakt door onze eigen genen. Een factor die hieronder valt is bijvoorbeeld de afbraak van collageen en het verlies van elasticiteit.

Extrinsieke huidveroudering

Onder extrinsieke huidveroudering vallen alle factoren van buitenaf die huidveroudering in de hand kunnen werken. De belangrijkste oorzaak voor deze vorm van huidveroudering is de zon. Verdere zijn roken, chronische huidirritatie (bijvoorbeeld door het gebruik van verkeerde skincare producten), alcohol en mimiek  zijn extrinsieke factoren. Tekenen van extrinsieke veroudering zijn vaak al veel eerder zichtbaar dan de tekenen van huidveroudering van binnenuit.

 

rimpels voorhoofd oorzaak

Zo dring je het ontstaan van rimpels terug

blog_divider

De grote impact van extrinsieke factoren op huidveroudering maakt dat je voor een groot deel zelf de controle hebt over hoe snel jouw huid veroudert. Om de regie over je voorhoofdrimpel terug te pakken hebben we op een rijtje gezet wat je kunt doen om huidveroudering – in ieder geval van buitenaf – zoveel mogelijk terug te dringen. Nieuwe rimpels krijgen straks geen kans.

 • Voeg een product met SPF toe aan je everyday skincare routine

90% van de huidveroudering wordt veroorzaakt door de zon. Om je huid tegen veroudering te beschermen is het daarom enorm belangrijk om elke dag een product met SPF te gebruiken. Zelfs op de meest grauwe, dichtbewolkte winterdagen bereiken schadelijke UV-stralen onze huid. Het gebruik van een zonnebrandcrème of dagcrème met SPF is dus écht noodzakelijk. Geen SPF gebruiken maar wel andere anti-aging producten is als dweilen met de kraan open.

Lees meer over het belang van een SPF ->

Bekijk dagcremes met SPF

 

 • Probeer te stoppen met roken

Er zijn talloze redenen om te stoppen met roken, maar geloof ons, die rimpel in je voorhoofd is er ook eentje. Wanneer je rookt raakt je huid minder goed doorbloed. De huid wordt dikker door de toegenomen hoeveelheid radicalen en kan daarom een ongezonde bleke of zelfs gelige kleur krijgen. Doordat de conditie van je huid zo verslechtert kunnen rimpels al op jonge leeftijd ontstaan.

 

 • Probeer zo relaxed mogelijk door het leven te gaan

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat stress je huid snel kan verouderen. Zonde, toch? Een beetje stress werkt echt niet meteen rimpels in de hand, maar chronische stress zorgt voor een toename van vrije radicalen en een versnelde afbraak van ons genetisch materiaal. De celdeling stopt hierdoor eerder, met huidveroudering als gevolg.

 

 • Verzorg je huid dagelijks met een goede skincare routine (mét anti-aging producten)

Een skincare routine met producten die aansluiten op de behoeften van jouw huid zorgen voor een optimale verzorging en bescherming. Een gezonde huid is een mooie huid, dus een basisroutine met de juiste producten is geen overbodige luxe. Als je daar een product met een anti-aging werking aan toevoegt kun je de fijne lijntjes in jouw voorhoofd zichtbaar verminderen en verdere veroudering remmen.

Bekijk de Olivida skincare routines ->

SPF rimpels voorkomen

De beste anti-aging producten tegen een voorhoofdsrimpel

blog_divider

We verkopen bij Olivida skincare producten voor ieder huidtype en iedere huidbehoefte. We hebben uitsluitend professionele salonmerken in het assortiment. Producten met stuk voor stuk hoge concentraties werkzame stoffen die echt iets voor jouw huid kunnen doen. Wil je een skincare routine opbouwen die bij je past? Of ben je op zoek naar dat ene perfecte anti-aging product voor jouw huid? We helpen je graag in je zoektocht naar jouw nieuwe holy grail! Via de website kun je een gratis huidadvies aanvragen. Onze huidspecialist brengt jouw huidtype en huidbehoeften in kaart en raadt je direct passende producten aan. Kijk je liever zelf even rond op de site? Dat kan natuurlijk ook! Als je vragen hebt over een bepaald product kun je ons chatten via het chatvenster.

Vind hier gehele skincare routines voor jouw huidtype ->

Bekijk onze anti-aging producten

 

rimpels voorkomen

Onze meest verkochte anti-aging producten

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link