1. Blogberichten
 2. Rimpels Verminderen of zelfs Voorkomen doe je zo!

Rimpels Verminderen of zelfs Voorkomen doe je zo!

Rimpels verminderen voorkomen

Leestijd: 3-4 minuten

Natuurlijk ouder worden doe je zo:
blog_divider

Op een gegeven moment in ons leven krijgen wij er allemaal mee te maken: fijne lijntjes en rimpels in het gezicht. De ene persoon heeft er meer last van dan de andere. Het is een natuurlijk proces waar iedereen mee te maken krijgt vanaf zijn 25ste levensjaar

Je ziet steeds meer mannen en vrouwen die hun huid glad laten strijken door middel van botox en fillers. Maar wist je dat er ook meer natuurlijke manieren zijn om het verouderingsproces tegen te gaan?

Ben je nieuwsgierig? Lees dan vooral verder!

Wat zijn rimpels?
blog_divider

Tijdens het ouder worden maakt de huid vanzelf minder collageen aan. Collageen is het weefsel wat de huid bij elkaar houd. Ook wordt er minder elastine aangemaakt. Dit betekent dat de huid minder rekbaar is (net als bij een elastiek). De huid vormt dan vouwen in het gezicht. 

Naast rimpels kun je ook fijne lijntjes krijgen. Fijne lijntjes ontstaan door de bewegingen in de mimiek, die voornamelijk rond de mond en de ogen zichtbaar zijn. Door te fronsen ontstaan fijne lijntjes tussen de wenkbrauwen.

ontstaan rimpels mimiek

 

Wat beïnvloedt het ontstaan van rimpels?
blog_divider

Naast het natuurlijke ouderdomsproces en beweging van het gezicht zijn er ook externe factoren die invloed hebben op het ontstaan van rimpels. 

UV straling 

Een van de grootste factoren voor huidveroudering, is de zon. De zon bestaat uit twee soorten straling: UVA en UVB straling. 

UVB straling: komt het meeste voor (95%). UVA straling is in mindere mate aanwezig tijdens het zonnen, maar is wel verantwoordelijk voor uitdroging van de diepere lagen van de huid. 

UVA straling: is de straling die wij dagelijks op onze huid krijgen. Zelfs wanneer er geen zon is, of wanneer je achter glas zit. Deze straling dringt diep door in de huid, zodat collageen en elastine worden aangetast.

Dehydratatie

Door te weinig water te drinken op een dag kan je lichaam van binnenuit minder vocht naar de huidcellen transporteren. Als je dagelijks te weinig water drinkt, kan dit op ten duur dus rimpels veroorzaken. 

Alcohol zorgt ervoor dat vocht in het lichaam sneller wordt afgedreven. Dit is ook een vorm van dehydratatie. Als je vaak en veel alcohol drinkt, droogt je huid dus sneller uit. 

Vrije radicalen 

Vrije radicalen zijn gifstoffen waar wij dagelijks mee te maken hebben. Bijvoorbeeld de blootstelling aan UV straling, sigarettenrook of luchtvervuiling. 

Van nature maakt ons lichaam antioxidanten (zoals vitamine E en C)  aan om deze vrije radicalen tegen te gaan. Helaas is dit niet genoeg om de dagelijkse hoeveelheid vrije radicalen die wij binnenkrijgen op te ruimen. 

Door het overschot aan vrije radicalen worden collageen, elastine en hyaluronzuur in de huidcellen aangetast. Daarnaast is bij het roken ook de beweging van de mondspieren de veroorzaker van fijne lijntjes rond het mondgebied. 

Rimpels door zon

 

Tips om huidveroudering tegen te gaan:
blog_divider

Bescherm jezelf tegen UV straling.
blog_divider

Dit doe je door een dagcrème te gebruiken met UVA + UVB bescherming erin. Wanneer er alleen een SPF in een dagcrème zit is dit niet voldoende, die zal je alleen beschermen tegen UVB straling.

Olivida heeft een aantal producten met een UVA + UVB bescherming. Onze favorieten:

Image Skincare – Total Anti-Aging serum

 • Vermindert fijne lijntjes
Image Skincare - AGELESS - Total Anti-Aging serum

Revitaltrax – Vitamin-C Serum

 • Bevordert de productie van collageen
Revitaltrax-Vitamin-C-Serum

Image Skincare – Restoring Power-C Serum

 • Zeer effectieve vorm van vitamine C
Image Skincare - IMAGE MD - Restoring Power-C Serum

Naast serums zijn er ook voedingsmiddelen die antioxidanten bevatten. Denk hierbij aan fruit met een hoog vitamine C gehalte, zoals sinaasappels, citroen, aardbeien en allerlei soorten bessen. 

Fruit is niet het enige waar jij je huid mee ‘schoon’ kunt eten. In pure chocolade, noten en zaden, groenten en koffie zitten ook veel antioxidanten. Een gezond eetpatroon draagt dus al veel bij aan het verjongen van jouw huid.

Hydrateer door voldoende water te drinken

Voor een volwassen persoon is het wenselijk om dagelijks tussen de 1,5-2 L water te drinken. Je kunt hierbij afwisselen met bijvoorbeeld thee, maar probeer vooral voor water te kiezen.

Masseren kun je leren

Naast botox en fillers zien wij nog een doorzettende trend: gezichtsmassages. Door elke ochtend het gezicht te masseren met de vingers of met een Jade Roller kun je de huid jong houden. Dit komt doordat je de afvoer van afvalstoffen helpt te versnellen. Ook wordt de huid gestimuleerd om collageen aan te maken en je gezichtsspieren ontspannen zich meer.

Je vindt onze Jade Roller hier:

Zoe Ayla – Jade Roller met Suede Case

 • Stimuleert de bloedcirculatie en verzacht de huid
Jade-Roller-met-Suede-Case

Jade Roller

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link