1. Blogberichten
 2. Voorhoofdrimpels: 5 Manieren om ze te verminderen

Voorhoofdrimpels: 5 Manieren om ze te verminderen

Voorhoofd Rimpels Verminderen Tips

Leestijd: 3-4 minuten

Voorhoofd rimpels: 5 manieren om ze te verminderen
blog_divider

Helaas moeten we allemaal geloven aan tekenen van veroudering, zo krijgt iedereen – of je het nou leuk vindt of niet – te maken met rimpels. Ze kunnen ontstaan op verschillende plekken in het gezicht, bijvoorbeeld rondom de ogen of op je voorhoofd. We weten dat we allemaal ouder worden, maar toch willen we er zoveel mogelijk aan doen om onze huid zo jong mogelijk te houden.

Het wondermiddel wat rimpels doet verdwijnen bestaat nog niet. Maar er zijn zeker een aantal dingen die je kunt doen om die rimpels op je voorhoofd te verminderen en eventueel zelfs te voorkomen! Hieronder vind je alle info die je nodig hebt. 

 

Waarom ontstaan voorhoofd rimpels?
blog_divider

Om te begrijpen wat we het beste tegen rimpels kunnen doen, moeten we ook weten hoe ze ontstaan. Eigenlijk is dat heel simpel, jij wordt ouder en je huid wordt ook ouder. Dit komt omdat hoe ouder je wordt, hoe meer het gehalte collageen en elastine in je huid afneemt. Dit zijn twee stofjes die je huid jeugdig en soepel houden. 

Rimpels ontstaan vaak door expressie, wanneer jij bijvoorbeeld verbaasd kijkt ontstaan er zichtbare lijntjes op je gezicht. Lijnen op je voorhoofd worden zichtbaar door het optrekken van de wenkbrauwen. Deze dynamische rimpels gaan bij een soepele huid gewoon weer terug naar de normale positie.

Hoe ouder je huid wordt, hoe minder goed het in staat is om deze plooiing terug te laten gaan naar de natuurlijke positie. Dit komt door de afname aan collageen en elastine. Zo ontstaan er statische rimpels: diepe rimpels die altijd zichtbaar zijn, zonder dat daar een expressie voor nodig is. 

 

Kan ik mijn rimpels laten verdwijnen op natuurlijke wijze?
blog_divider

We zouden liegen als we zouden zeggen dat je rimpels volledig kan laten verdwijnen, zonder cosmetische ingrepen. Maar gelukkig zijn er wel een hoop dingen die je er tegen kan doen!

Je huid veroudert namelijk door interne factoren zoals de natuurlijke afname van collageen en elastine, en door exogene factoren. Die exogene factoren, die kun je verminderen en zo het verouderingsproces een beetje afremmen. Daarnaast zijn er ook producten die helpen tegen fijne lijntjes. 

 

Voorhoofd Rimpels Voorkomen

 

5 manieren om voorhoofdrimpels te verminderen
blog_divider

 1. Gebruik een product met SPF

  Als je nog geen product gebruikte met SPF, dan is het de hoogste tijd om dat te gaan toevoegen aan je routine! Sun Protection Factor, waar SPF voor staat, beschermt je huid tegen de schadelijk UV-straling van de zon. 

  UVA-straling zorgt namelijk voor versnelde huidveroudering, deze schijnt 365 dagen per jaar! Of het nou regent of de zon schijnt, de UVA-straling is zo goed als constant het gehele jaar door. Daarnaast komt het ook door wolken en ramen heen. 

  Die vroegtijdige huidveroudering (met rimpels als gevolg) wil je natuurlijk voorkomen. Voeg daarom een product met minimaal SPF 30 toe aan je routine met breedspectrum bescherming, zodat je beschermd bent tegen UVA en UVB straling. Vergeet naast je gezicht ook je hals niet in te smeren! 

  Tip! Bij Olivida verkopen we een groot aantal dagcrèmes met SPF. Zo hoef je geen extra stap toe te voegen om je huid te beschermen tegen de zon.

  Daarnaast werkt een dagcrème natuurlijk ook verzorgend. Iedere huid is anders dus hebben we voor ieder huidtype wat wils, kijk vooral even rond!

  Vind hier een dagcrème met SPF voor jouw huidtype ->

 2. Voeding: help je huid van binnenuit

  Naast dat je je huid vanaf buitenaf kan helpen, kan dat ook van binnenuit! Zo helpt het ontzettend om voldoende water te drinken (circa 2 liter per dag), want zo blijft je huid goed gehydrateerd. Drankjes zoals koffie, energy drinks en die alcohol bevatten kunnen je huid juist meer uitdrogen, probeer deze dan ook te vermijden. 

  Daarnaast helpt het om producten te nuttigen die rijk zijn aan antioxidanten, deze helpen bij het bestrijden van vrije radicalen. Vrije radicalen kunnen schade aanbrengen aan het huidvernieuwing proces, wat juist zo goed mogelijk moet kunnen functioneren wil je huidveroudering tegengaan. Voorbeelden van voedsel rijk aan antioxidanten zijn bijvoorbeeld noten, zaden en blauwe bessen. 

   

 3. Gebruik producten rijk aan vitamine C 

  Vitamine C is een skincare ingrediënt wat kan helpen tegen rimpels. Vitamine C helpt namelijk de huid te ontgiften van vrije radicalen en verbeteren de aanmaak van collageen en elastine! 

  Vind hier jouw skincare met Vitamine C ->

   

 4. Gebruik anti-aging producten met retinol

  Ook vitamine A, beter bekend als retinol, is een populair ingrediënt in het bestrijden van rimpels. Retinol heeft erg veel voordelen voor je huid, helemaal als het op huidveroudering aankomt. Het werkt als volgt: je huid neemt de vitamine A op, breekt het af en zet het vervolgens om in retinoïnezuur.

  Dit zuur is belangrijk, dit geeft namelijk een signaal af aan jouw huidcellen. Het retinoïnezuur vertelt namelijk aan jouw huidcellen dat ze zich moeten gedragen als jongere en gezondere huidcellen. Daarmee stimuleert retinol de vernieuwing van de huidcellen, wat natuurlijk precies is wat je wil als het gaat om huidveroudering bestrijden! 

  Let op! Retinol is erg effectief, maar ook erg krachtig. Daarom moet je het gebruik ervan in je routine langzaam opbouwen, wat dus begint met een of tweemaal per week. Daarnaast is het essentieel om je huid elke dag te beschermen tegen de zon met een SPF, als je dat niet al deed.

  Liever persoonlijk advies? Vraag vrijblijvend huidadvies aan ->

  Onze aanbeveling voor een serum met retinol (vitamine A)

   

Revitaltrax – Retinol Serum

 • Egaliseert fijne lijntjes en rimpels
Revitaltrax - Retinol Serum

ALPHA-H – Vitamin A Serum

 • Vermindert (acne)littekentjes en grove poriën
Alpha-H Vitamin A Serum

Image Skincare  – Restoring Retinol Booster

 • Bevat de hoogste percentage aan retinol
Image Skincare - IMAGE MD - Restoring Retinol Booster

Revitaltrax Serum Rimpels

De beste skincare tegen huidveroudering vind je bij Olivida.nl
blog_divider

Klaar om te investeren in jouw huid en huidveroudering tegen te gaan? Bij Olivida.nl verkopen we skincare producten van salonmerken, deze bevatten hogere concentraties actieve werkstoffen waardoor je echt verbetering kan gaan zien! 

Twijfel je welke producten het beste bij jouw huid passen? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialist Melanie kijkt naar de behoeften van jouw huid en adviseert welke producten hier het beste bij passen. 

Of je nou op zoek bent naar een volledige skincare routine of gewoon advies wil over producten. Wanneer je hulp nodig helpt kun je ons altijd raadplegen via de chatfunctie op de website.

Huidadvies olivida

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link