1. Blogberichten
 2. anti-age
 3. De beste skincare producten tegen fijne lijntjes

De beste skincare producten tegen fijne lijntjes

beste-producten-fijne-lijntjes

Leestijd: 2-3 minuten
Onderwerp: Skincare fijne lijntjes

Het gevecht tegen huidveroudering: Rimpels en fijne lijntjes
blog_divider

We worden allemaal een jaartje ouder, en rimpels horen nou eenmaal bij het ouderdomsproces. Maar, de beste skincare tips tegen fijne lijntjes en rimpels zijn altijd welkom. Vandaag zetten we onze allerbeste producten speciaal tegen fijne lijntjes voor je op een rij. We vertellen je uitgebreid over de werking van de producten, zodat je het perfecte product voor jouw huid kunt selecteren. Begin vandaag nog met het opbouwen van een routine die jouw huid zo goed mogelijk ondersteunt!

Intrinsieke vs. extrinsieke huidveroudering
blog_divider

Om de juiste producten te kiezen is het van belang dat je jouw huid leert kennen. Zo is het belangrijk om te weten dat er twee vormen van huidveroudering zijn: je huid kan intrinsiek verouderen, maar ook extrinsiek.

Intrinsieke huidveroudering:

Intrinsieke of natuurlijke huidveroudering kun je niet voorkomen of stoppen: dit proces ligt vast in je genen. Naarmate je ouder wordt, wordt je huid dunner en minder elastisch.

Extrinsieke huidveroudering:

De vorm van huidveroudering die je zelf – tot op zekere hoogte – onder controle kunt houden, heet extrinsieke huidveroudering. Dit proces wordt namelijk veroorzaakt door invloeden van buitenaf. Denk aan roken, stress, voeding, alcoholgebruik, het gebruik van verkeerde cosmetica, mimiek en – het allerbelangrijkst – blootstelling aan de zon. Tegen deze vorm van huidveroudering kun je je wapenen met een gezonde levensstijl, een SPF en goede skincare producten. 

Lees blog: Dit is waarom een SPF goed is voor je huid ->

Wat zijn fijne lijntjes en hoe ontstaan ze?
blog_divider

De allereerste tekenen van huidveroudering zijn vaak zichtbaar als fijne lijntjes rond de ogen, op je voorhoofd, je wangen en rond je mond. Fijne lijntjes worden vaak veroorzaakt door een verstoorde huidbarrière. Het zijn daarom meestal droogtelijntjes, veroorzaakt door een tekort aan vocht in de huid. Dat maakt ze anders dan rimpels: rimpels ontstaan door de afname van collageen en elastine. Fijne lijntjes kun je ‘opvullen’ door je huidbarrière te herstellen. Daarvoor is het belangrijk dat je de vochtbalans van je huid verbetert en goed hydrateert. Dit kun je doen door de juiste skincare producten aan jouw routine toe te voegen. 

huidverzorging-producten-fijne-lijntjes

Onze favoriete skincare producten tegen fijne lijntjes
blog_divider

We hebben een selectie gemaakt van onze favoriete skincare producten tegen fijne lijntjes van de beste professionele salonmerken.

1. Image Skincare – THE MAX – Stem Cell Serum

Een super skincare product voor het verminderen van rimpels en fijne lijntjes dat tegelijkertijd tekenen van huidveroudering tegengaat. Dit serum verjongt de huid door middel van stamcel-technologie. Deze methode zorgt voor een natuurlijke bescherming en het herstel van beschadigde cellen. Het vermindert direct zichtbare fijne lijntjes. Door de hoge concentratie aan werkstoffen geeft dit serum van Image Skincare maximaal resultaat.

Image Skincare – The MAX – Stem Cell Serum

 • Herstelt celbeschadiging
Image Skincare - The MAX - Stem Cell Serum

2. SPA Salonnepro – Anti Aging Serum

Door dit product van SPA Salonnepro aan je skincare routine toe te voegen geef je je huid een complete boost. Het serum bevat effectieve peptiden – Matrixyl Sythe’6 – en is daarom in staat om de diepte van bestaande rimpels te verminderen en de huid te stimuleren om meer collageen te produceren. Een andere peptide – Argireline – zorgt ervoor dat mimiekspiertjes minder samentrekken, waardoor minder snel nieuwe rimpels en fijne lijntjes ontstaan. Een perfect product voor de vochtarme huid met fijne lijntjes en rimpels. 

SPA Salonnepro – SPA Anti-Aging Serum

 • Stimuleert collageen
SPA Salonnepro - SPA Anti-Aging Serum

3. Image Skincare – Vital C – Anti Aging serum

Dit creme-achtige serum van Image Skincare zorgt voor een ware hydratatie boost. De samenstelling op basis van onder meer hyaluronzuur en ceramiden zorgt ervoor dat de huid vocht beter kan vasthouden. Beide ingrediënten zijn van nature in onze huid aanwezig en enorm belangrijk om rimpels en fijne lijntjes tegen te gaan! Het serum bevat daarnaast vitamine C en antioxidanten voor een egale teint en mooi glow.

Image Skincare – Vital C – Anti Aging Serum

 • Vermindert rimpels
Image Skincare Vital-C anti-aging serum Olivida Display

4. Mesoestetic – Age Element Brightening Concentrate

De Age Element Brightening Concentrate van Mesoestetic is een verhelderend en geconcentreerd serum. Dit anti aging skincare product bevat een hoge concentratie aan antioxidanten en verhelderende actieve ingrediënten. Dit wordt veel gebruikt in schoonheidssalons en door dermatologen. Daarom hoort dit tot de gerenommeerde skincare merken die de beste formules hebben om fijne lijntjes tegen te gaan.

Mesoestetic – Age Element Brightening Concentrate

 • Eerste tekenen rimpels
Revitaltrax - Retinol Serum

5. Medik8 – C-Tetra

De C-tetra van Medik8 is een Vitamine C beschermende antioxidant serum. Je huid zit boordevol natuurlijke antioxidanten die beschermen tegen vrije radicalen uit de omgeving. Wanneer deze vrije radicalen zwaarder wegen dan de antioxidanten van je huid, kan de huid zichzelf niet langer beschermen. Vrije radicalen klemmen zich vast op de weerloze huidcellen en veroorzaken onherstelbare schade, wat uiteindelijk leidt tot vroegtijdige veroudering. C-Tetra bevat 7% tetrahexyldecylascorbaat, een stabiele vorm van vitamine C die de de bescherming in de huid verhoogt.

Medik8 – C-Tetra

 • Antioxidant serum
Medik8 - C-Tetra

Wapen je tegen fijne lijntjes met de producten van Olivida
blog_divider

We geloven bij Olivida in de kracht van skincare en willen daarom op een zo laagdrempelig mogelijke manier de allerbeste producten aanbieden. We verkopen alleen professionele salonproducten die echt iets voor je huid kunnen betekenen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je de producten aanschaft die bij jouw huid passen, zodat je daadwerkelijk verschil gaat zien. Wil je overstappen naar een nieuw merk of nieuwe productlijn? Heb je vragen over bovenstaande skincare producten of wil je liever persoonlijk advies om fijne lijntjes en rimpels tegen te gaan? Open de chat, onze huidspecialist Lisa helpt je graag verder.

 

Oorzaak Rimpels

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link