1. Blogberichten
  2. 8 Tips voor een stralende huid!

8 Tips voor een stralende huid!

Tips Stralende Huid

Leestijd: 3-4 minuten

8 Tips voor een stralende huid!
blog_divider

Het liefst willen we allemaal een mooie en stralende huid, maar om deze daadwerkelijk te krijgen kan nog wel eens een opgave zijn. Je huid is je grootste orgaan en staat in contact met ontzettend veel dingen in je lichaam. Die kunnen allemaal bijdragen aan het verkrijgen van die mooie glowy skin!

Er zijn natuurlijk nog meer dingen die je kunt doen. Wij van Olivida.nl hebben alles op een rijtje gezet, zoals je van ons gewend bent natuurlijk. Benieuwd? Lees vooral verder voor 10 tips voor een stralende huid!

 

Wat is een stralende huid?
blog_divider

Een mooie glanzende en stralende huid kan verschillende dingen betekenen. Meestal refereren we naar een stralende huid wanneer deze gezond oogt. Dat betekent dat je huid er niet droog en dof uitziet, maar in staat is om het licht goed te weerkaatsen waardoor je dus echt straalt!

De uiterlijke kenmerken van een gezonde huid zijn vaak;

  • Gladde textuur, enkel een paar onzuiverheden
  • Goed gehydrateerd, je huid oogt niet droog of juist te vettig
  • Egale kleur, in plaats van rood of geïrriteerd

Vooral belangrijk: een gezonde huid is niet de perfecte huid van de TV-commercials! Je huid is een levend orgaan, en kan daarom niet perfect zijn. Maar je huid kan wel gezond en glanzend en gepaard gaan met zichtbare poriën, fijne lijntjes, moedervlekken en af en toe onzuiverheden!

 

1. Moisturize, moisturize, moisturize!
blog_divider

Eigenlijk is de moisturizer een skincare product wat nooit mag ontbreken in je routine! Door een product te gebruiken wat je huid hydrateert, help je je huidbarrière om goed in tact te houden. Zo kan je huidbarrière optimaal functioneren en je huid goed beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Zo raakt je huid minder snel beschadigt, en wordt hij mooi stralend! Ook zijn moisturizers vaak verrijkt met bepaalde ingrediënten, om te helpen bij specifieke kwaaltjes. Denk bijvoorbeeld aan vitamine C, wat kan helpen bij het verhelderen van je huid. 

Of het nou een moisturizer, dagcreme of nachtcreme is, maakt niet zoveel uit. Zo lang je je huid maar hydrateert aan het einde van je routine! Deze producten zijn er in alle soorten en maten, voor elk huidtype! Zo wordt het nog makkelijker om jouw huidtype goed te verzorgen en te laten stralen! 

Vind hier jouw moisturizer ->

 

Moisturizer

 

2. Exfolieer regelmatig
blog_divider

Wanneer je je huid exfolieert, verwijder je de dode huidcellen van het oppervlak. Dode huidcellen zorgen vaak voor dofheid, wanneer je deze verwijderd kan je huid dus weer meer stralen! Daarnaast helpt het andere producten om beter in te trekken, omdat de dode huidcellen niet meer in de weg zitten. 

Je hebt twee soorten exfolianten: chemisch en fysiek. Een fysieke exfoliant is een scrub, waarmee je handmatig de vuil en dode huidcellen weg scrubt. Een chemische exfoliant bevat AHA of BHA zuren, die dode huidcellen en vuil ‘oplossen’.

Kies wat bij jouw huidtype past! Ook in exfolianten is er ontzettend veel verschil. Bij Olivida verkopen we zowel chemische als fysieke exfolianten, dus neem eens een kijkje! 

Vind hier jouw exfoliant ->

Let op! Een exfoliant is erg krachtig en dient slechts 1 á 2 keer per week gebruikt te worden. 

 

3. Eet genoeg vitamines
blog_divider

Naast dat je je huid van buitenaf kan helpen met fijne ingrediënten, kan dat ook van binnenuit! Zorg dat je voldoende vitamines binnenkrijgt. Voor een mooie stralende huid, is vooral voldoende vitamine C binnenkrijgen een echte must!

Vitamine C draagt namelijk bij aan het verhelderen van je huid, en is ook nog eens rijk aan antioxidanten! Zo helpt het vrije radicalen te bestrijden, zodat je huid minder snel beschadigd en dof wordt. 

 

4. Geef je huid een massage
blog_divider

Als je huid doffig is, kan het zijn dat jouw circulatie niet genoeg is. Hierdoor kunnen afvalstoffen in je huidcellen vast blijven zitten. Wanneer je je gezicht af en toe masseert, helpt het je circulatie te bevorderen, waardoor je huid makkelijker van afvalstoffen af komt! Daardoor kan je huid meer gaan stralen! 

Masseer je huid met:  Zoe Ayla – Jade Roller 

 

Jade Roller

 

5. Probeer double cleansing
blog_divider

Double cleansing is een populair fenomeen in de skincare wereld, en wij snappen waarom! Tijdens double cleansing reinig je je huid twee keer, om te zorgen dat alle make up resten, olie en viezigheid zeker weten van je huid is. Zodat je huid zich ‘s nachts goed kan herstellen.

Je begint met een reiniger op oliebasis. Hiermee verwijder je make up en olieresten van je gezicht. Daarna gebruik je een cleanser die je huid wat dieper reinigt, zodat je huid echt goed schoon is.

Door het goed reinigen van je huid met double cleansing, kan je huid zuiverder worden en dus nog meer gaan stralen! 

Lees onze double cleansing guide ->

 

6. Hydrateer je huid van binnenuit
blog_divider

We hebben het al gehad over je huid voeden met vitamines van binnenuit, maar het is even belangrijk om je huid te hydrateren van binnenuit. Een goed gehydrateerde huid oogt namelijk veel stralender!

Drink minstens twee liter water per dag. Vermijd dranken die zorgen voor uitdroging, zoals dranken die cafeïne, alcohol en veel suiker bevatten. 

 

Huid Hydrateren water Drinken

 

7. Geef je huid een boost met een masker!
blog_divider

Behoefte aan een extra boost? Geef je huid deze met behulp van een masker! Zo word je huid intens gehydrateerd na een korte periode, en is ‘ie snel weer super snel mooi stralend. 

Tip! De I MASK van Image Skincare en de Lifting Gold Mask van SPA Salonnepro zijn uiterst geschikt om je huid intens te hydrateren en je huid te voorzien van die mooie glow! 

Image Skincare – Hydrating Hydrogel Sheet Mask

  • De huid vertoont direct een gezonde glow
Image Skincare I MASK Hydrating Hydrogel Sheet Mask

SPA Salonnepro – Lifting Gold Mask

  • Huid voelt direct glad aan
SPA Salonnepro - Lifting Gold Mask

Masker Huid SPA

 

8. Slaap voldoende
blog_divider

Misschien wel de meest cliché tip van het hele lijstje, maar toch mag hij niet ontbreken: zorg dat je voldoende slaapt! Want het heet niet voor niets beauty sleep, je huid herstelt zichzelf namelijk terwijl jij slaapt. 

Daarom is het essentieel dat je genoeg slaapt en je huid voldoende tijd geeft om te herstellen, anders ontneem je je huid de mogelijkheid om te kunnen werken aan die mooie glow!

Het gebruiken van een nachtcrème kan ook helpen, dit ondersteunt je huid ‘s nachts en heeft vaak sterk herstellende eigenschappen. 

Vind hier jouw nachtcrème ->

 

De beste skincare voor een mooie stralende huid shop je op Olivida.nl!
blog_divider

Of je nou op zoek bent naar een moisturizer, exfoliator, nachtcrème of cleanser: op Olivida.nl hebben we het allemaal! Al onze producten zijn van salonmerken, dit betekent dat ze een hogere concentratie actieve werkstoffen bevatten, waardoor ze echt iets voor jouw huid kunnen betekenen!

Je kunt onze producten filteren op productsoort, ingrediënten en op huidtype! Zo vind je snel de producten waar je naar op zoek bent en die bij jouw huid passen.

Twijfel je welk huidtype je hebt? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialist kijk naar jouw huid en adviseert hierbij een passende routine, helemaal afgestemd naar jouw huid! Het is geheel vrijblijvend, dus waar wacht je nog op?

Huidadvies olivida

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

  • Tijdelijk gratis
  • Ontvang persoonlijk huidadvies
    van onze specialisten
  • Op maat gemaakte Skin
    Care Routines
  • Gratis verkrijgbaar bij
    Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link