1. Blogberichten
 2. Wat zijn actieve ingrediënten in skincare?

Wat zijn actieve ingrediënten in skincare?

olivida blog ingredienten

Leestijd: 3-4 minuten

Wat zijn actieve ingrediënten in skincare?

blog_divider

Je hebt de termen misschien weleens voorbij zien komen: de zogenaamde ‘actieve ingrediënten’ of ‘actieve werkstoffen’ in huidverzorgingsproducten. De ingrediëntenlijst achterop jouw favoriete producten kan best lastig te ontcijferen zijn, dus vertellen we je graag meer over actieve ingrediënten. Als jij de werkstoffen in jouw producten een beetje leert kennen, wordt het namelijk steeds makkelijker om een routine samen te stellen die écht bij jouw huid past. En met zo’n routine creëer je een zachte, gezonde en glowy huid die mooi blijft op de lange termijn. Interessant! Lees je mee?

Zegt dit jou helemaal niks? Onze huidspecialiste helpt je graag gratis verder de juiste keuze te maken voor jouw huid  ->

Wat zijn actieve ingrediënten?
blog_divider

Eigenlijk wordt een ingrediënt bestempeld als ‘actief’ als het effectief doet wat de verpakking van een product vertelt. Richt een product zich op het bestrijden van puistjes? Dan zit er hoogstwaarschijnlijk een actief ingrediënt in dat dit huidprobleem direct aanpakt. Heeft een product een anti-aging effect? Dan zit er een ingrediënt in dat tekenen van huidveroudering tegengaat. Actieve ingrediënten hebben een wetenschappelijk bewezen gewenst effect, wat betekent dat het product zal doen wat het belooft. Producten zonder actieve ingrediënten kunnen ook werken, alleen zijn niet ontwikkeld voor een speciale huidzorg. Deze inactieve ingrediënten zijn vaak de synthetische ingrediënten die zijn toegevoegd om de formule van een huidverzorgingsproduct tot stand te brengen. Deze ingrediënten zijn meestal op water- of oliebasis. 

Bekijk onze skincare producten met actieve ingrediënten ->

Benieuwd naar onze beste anti-aging producten tegen fijne lijntjes? ->

Ingrediënten skincare

Voorbeelden van actieve ingrediënten in skincare

blog_divider

Het verhaal hierboven is misschien een béétje ingewikkeld. Laten we daarom inzoomen op wat voorbeelden van actieve ingrediënten, zodat je een beter beeld krijgt van de werkstoffen waar we het over hebben. Actieve ingrediënten zijn bijvoorbeeld vitamine A (Retinol), C en E, niacinamide, salicylzuur, AHA’s (alpha hydroxyzuren, zoals glycolzuur) en hyaluronzuur. Al deze actieve ingrediënten bieden uitkomst bij verschillende huidproblemen en wensen. Zo helpt vitamine A (vaak in de vorm van retinol) tegen rimpeltjes, doordat het de huid gladder en egaler maakt. Vitamine C beschermt de huid tegen schade van vrije radicalen en gaat pigmentvlekjes tegen. Vitamine E werkt supergoed samen met vitamine C, eveneens voor het minder zichtbaar maken van pigmentvlekjes. Niacinamide kalmeert de huid, helpt tegen roodheid en zorgt voor een goede talgproductie (niet te veel, niet te weinig). Salicylzuur verwijdert dode huidcellen en vermindert puistjes en onzuiverheden. Glycolzuur helpt met het behouden van een goede vochtbalans, verwijdert dode huidcellen en vermindert pigmentvlekken. En zo kunnen we nog wel even doorgaan over actieve ingrediënten en hun werking. Wil je meer weten over bepaalde ingrediënten of producten vinden die het actieve ingrediënt dat jij nodig hebt bevatten? Zoek dan op ingrediënt op de website van Olivida!

Bekijk overzichtspagina skincare ingredienten ->

Vind hier de producten voor jouw huidtype ->

Skincare met actieve ingrediënten bij Olivida

blog_divider

Omdat we bij Olivida fan zijn van producten die écht iets voor je huid(probleem) kunnen doen, verkopen we de mooiste producten met actieve ingrediënten. Ons assortiment bestaat volledig uit professionele salonproducten, die hoge concentraties werkstoffen bevatten. En dat betekent: effect gegarandeerd. Wij van Olivida geloven in skincare en vinden dat een passende routine voor iedereen makkelijk vindbaar moet zijn. Dat het in werkelijkheid lang niet altijd makkelijk is om producten te vinden die echt bij je huid passen, hebben we zelf vaak genoeg ondervonden. Vandaar dat we je met Olivida zo goed mogelijk proberen te helpen met het opbouwen van jouw perfecte huidverzorgingsroutine! We helpen je graag waar nodig en zijn altijd bereid met je mee te denken of met je mee te kijken in jouw zoektocht naar de perfecte producten. 

Gratis huidadvies

blog_divider

Twijfel je over welke producten bij jou passen of heb je een vraag over jouw huid of huidtype? Via de website vraag je gemakkelijk een gratis huidadvies aan! Onze huidspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en raadt je direct passende producten aan. Wist je dat we ook mini’s en travel sizes van bepaalde producten verkopen? Superhandig om mee te nemen, maar ook een enorme uitkomst om een product eerst te patch testen. Zo weet je echt zeker of een product met actieve ingrediënten voor jouw huid geschikt is. Toch fijn om even te testen voor je een fullsize product aanschaft.

Weten hoe je je skincare producten kunt testen? Lees het in onze patch testing guide ->

Ingrediënten olivida

Skincare routines voor alle huidtypen

blog_divider

Wil je beginnen met skincare, maar weet je niet goed hoe en waar? Of gebruik je al een aantal producten, maar zou je het liefst een complete lijn van salonproducten aanschaffen die passen bij jouw huidtype? Op de website hebben we verschillende skincare routines samengesteld per huidtype. Op deze manier kun je de producten die bij jouw huid passen in één keer in je mandje stoppen en kan jouw skincare reis beginnen. Bij de routines vind je een uitgebreide, stapsgewijze ‘handleiding’ en een opbouwschema. Zo heb je alles in huis om eindelijk dat huidprobleem aan te pakken en/of je huid zo gezond en glowy mogelijk te smeren. Twijfel je over jouw huidtype of wil je weten welke routine bij jou past? Maak dan eerst gebruik van het gratis huidadvies!

Laat gratis onze huidspecialist een routine samenstellen voor jouw huid ->

Nog niet uitgelezen? Lees verder!

blog_divider

Deze skincare producten kun je beter niet met elkaar combineren ->

Hoe vaak  moet ik mijn skincare aanbrengen ->

Hoe vind je een passende skincare routine ->

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link