1. Blogberichten
 2. Hoe verzorg je je huid na Botox, Microneedling, Laseren of een Chemische Peeling?

Hoe verzorg je je huid na Botox, Microneedling, Laseren of een Chemische Peeling?

Nazorg botox, microneedling, peeling

Leestijd: 3-4 minuten
Onderwerp: Huid verzorgen na botox, laseren of peeling

Huid verzorgen na botox, microneedling of chemische peeling

blog_divider

Een cosmetische behandeling kan het verschil maken tussen een goede huid en een geweldige huid. Maar iets dat niet mag worden onderschat is de juiste nazorg. Na zo’n behandeling heb je de finish nog niet behaald, de huid dient daarna nog met extra aandacht te verzorgen. We vertellen je vandaag hoe je je post-treatment huid het best kunt verzorgen. We behandelen de nazorg van botox, microneedling, laseren en chemische peelings. Kom je net terug van een behandeling? Dan wil je dit even lezen!

Inhoudsopgave:

Je huid verzorgen na botox

blog_divider

Je huid verzorgen na botox is geen hoge wiskunde. Na een botox-behandeling kun je eigenlijk vrij snel je vertrouwde skincare routine weer oppakken, maar er zijn trucjes die de roodheid en zwelling vlak na de behandeling kunnen verminderen. Zo kun je ijs leggen op de aangedane plekken en gebruik maken van arnica om de zwelling te verminderen en ervoor te zorgen dat je geen blauwe plekjes krijgt. Daarnaast is het belangrijk dat je de paar uur na de behandeling geen make-up draagt. 

Nabehandeling Botox Microneedling Peeling

Je huid verzorgen na een microneedling behandeling

blog_divider

Microneedling is een behandeling die onder meer ingezet kan worden bij acne-littekentjes en vergrote poriën. De huid wordt op zachte en gecontroleerde wijze ‘geperforeerd’ met hele fijne naaldjes van chirurgisch staal. Wanneer de kleine gaatjes genezen, produceert de huid collageen en elastine (huidelastititeit). Na een microneedling behandeling is het van belang dat je je huid schoon en gehydrateerd houdt. Je kunt je reguliere cleanser het best inwisselen voor een zeepvrije cleanser om irritatie zoveel mogelijk te voorkomen. In feite zit je gezicht onder de kleine wondjes, dus het is belangrijk dat je voorzichtig bent met de producten die je op je huid aanbrengt.

Verzorg je huid met een cleanser voor een gevoelige huid:

Lees blog: De 3 beste milde cleansers voor de gevoelige huid ->

Je huid verzorgen na een laserbehandeling

blog_divider

Een laserbehandeling kan fijne lijntjes en rimpeltjes aanpakken, maar werkt ook bij een oneffen huidtextuur, acne-littekentjes en verkleuringen van de huid. Een goede laser ‘beschadigt’ je huid op een veilige manier, terwijl je huid intact blijft om de collageen-productie te stimuleren. Na een laserbehandeling zijn roodheid, zwelling en korstvorming typisch. Daarom raden artsen neutrale producten aan. De producten die je normaal gesproken gebruikt kun je het best een week lang niet gebruiken. En de eerste 24 tot 48 uur wil je retinoïden, AHA’s en BHA’s en vitamine C vermijden. Hydraterende ingrediënten in producten en een goede SPF mogen daarentegen niet ontbreken!

Bescherm je huid met een dagcrème met SPF:

dagcrèmes met SPF ->

Je huid verzorgen na een chemische peeling

blog_divider

Een op zuur gebaseerde peeling versnelt de natuurlijke exfoliatie van de huid. Je dode huidcellen worden tijdens een behandeling verwijderd om je huid te verbeteren en om de aanmaak van collageen te stimuleren. Na je chemische peeling is het van belang dat je de ingrediënten retinol, glycolzuur en salicylzuur vermijd. Daarnaast kun je je producten met vitamine C ook beter even niet gebruiken. Deze producten kunnen roodheid, schilfers en een droge huid na je peeling in de hand werken.

Wat je wel kunt doen om je huid zo goed mogelijk te verzorgen? Hydrateren! Zorg dat je huid gehydrateerd blijft en gebruik producten met peptiden. Je wilt natuurlijk dat je onzuiverheden en pigmentvlekjes niet direct terugkomen, dus goede nazorg is mega belangrijk. 

Tip! (geschikt voor elk huidtype):  Gebruik het Vitamin B serum van ALPHA-H ->

Persoonlijk advies voor de juiste nabehandeling?

De nazorg van een chemische peeling vergt kennis over de situatie van jouw huid. Onze huidspecialist Lisa helpt je hier graag mee verder. Open de chat voor persoonlijk advies!

 

Ingrediënten olivida

Een goede huidverzorging begint bij Olivida

blog_divider

Het assortiment van Olivida bevat heel veel milde producten die jouw post-treatment huidje de allerbeste zorg kunnen geven. En op lange termijn kan een skincare routine die echt bij je past je nog zoveel meer opleveren! Omdat we bij Olivida uitsluitend professionele salonproducten met hoge concentraties werkstoffen verkopen, weten we dat de juiste producten écht iets voor jouw huid kunnen doen. Heb jij al een skincare routine waar jouw huid (en je mind) echt happy van wordt? Zo niet, dan helpen we je graag bij het vinden van de ideale producten voor jouw huid(type). Je kunt nu tijdelijk een gratis huidadvies aanvragen via de website. Onze huidspecialist Lisa neemt jouw huid onder de loep en raadt je direct passende producten aan. Zoek je liever zelf je skincare producten uit? Filter eevoudig op productsoort, huidtype, merk en ingrediënten? Met de verschillende filters maken we de zoektocht naar jouw nieuwe favoriete producten extra makkelijk. Neem vooral een kijkje in de webshop!

Nog niet uitgelezen? Lees verder!

blog_divider

Deze skincare producten kun je beter niet met elkaar combineren ->

Lees hier waarom een SPF zo belangrijk is voor je huid ->

Hoe vind je een passende skincare routine ->

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link