1. Blogberichten
 2. Welk serum past bij mij? Zo selecteer je het perfecte Serum voor Huidverbetering

Welk serum past bij mij? Zo selecteer je het perfecte Serum voor Huidverbetering

Welk Serum past bij mij?

Welk serum past bij mij? Zo selecteer je het perfecte serum voor huidverbetering

blog_divider

Serums zijn razend populair, maar in veel kringen toch nog relatief onbekend. Daarom brengen we deze favoriete stap in onze eigen skincare routines graag onder de aandacht. We diepen vandaag uit wat een serum precies is en doet en vertellen je hoe je weet welk serum past bij jouw huid. Als je nog geen serum aan je skincare routine hebt toegevoegd wil je deze blogpost even lezen. Want of je nu een extreem droge huid hebt, juist snel glimt of iets wilt doen aan je rimpels: voor élke huid bestaat een passend serum dat je super mooie resultaten op kan leveren. Lees je mee?

 

Wat is een serum?

blog_divider

Een serum is een skincare product met een hoge concentratie aan actieve ingrediënten, zoals hyaluronzuur, etherische oliën en fruitzuren. Meestal zitten serums in kleine flesjes om zo de juiste hoeveelheid bij elk gebruik te kunnen doseren. Het verschil tussen een dag- of nachtcrème en een een serum is de samenstelling van het product. Zoals we al noemden zijn serums zeer geconcentreerd en daarmee bedoeld om andere huidverzorging aan te vullen. Zo kun je de doeltreffendheid van jouw ‘gewone’ dag- of nachtcrème enorm versterken door eerst een serum aan te brengen. Daarnaast kun je een serum gebruiken om een bepaald huidprobleem aan te pakken. Denk aan pigmentvlekjes, littekens, een extreem droge huid, acne of verwijde poriën.

Al overtuigd? Vind hier een serum geschikt voor jouw huidtype of huidprobleem ->

 

Wat is een Serum voor je huid?

Hoe werkt een serum?

blog_divider

In een serum zitten ingrediënten die zich actief richten op specifieke huidproblemen. De geconcentreerde vloeistof bevat hele kleine moleculen die door je huid makkelijk opgenomen kunnen worden. Een serum is daarbij niet alleen bedoeld om de huid mooier te maken of extra te hydrateren. Het middeltje heeft een diepe werking op de huidcellen en versterkt de werking van de producten die je daarna aanbrengt. In veel gevallen bestaat een serum uit actieve bestanddelen die in het verlengde van de werking van je huid liggen. Ingrediënten als hyaluronzuur, salicylzuur, zink, vitamine C of collageen zijn bijvoorbeeld populair.

 

Verschillende serums voor verschillende doeleinden

blog_divider

In principe bestaat er voor bijna elk huidprobleem een passend serum. Je kunt een serum zien als een gerichte behandeling die jouw huidprobleem aanpakt bij de kern. En laat dat nou net zo’n skincare product zijn dat onmisbaar is in je routine. Stel dat je bijvoorbeeld pigmentvlekjes hebt of (acne)littekens op je gezicht, dan heeft je huid baat bij een verhelderend serum met moleculen die de vlekjes en littekentjes helpen verminderen. Ook een normaal huidtype zonder problemen kan nog meer gaan stralen van een serum. In zo’n geval heeft een serum een preventieve en hydraterende werking. En hydratatie is nu eenmaal de primaire behoefte van elke huid.

 

Zo selecteer je het ideale serum voor jouw huid

blog_divider

Er zijn enorm veel serums op de markt voor huidverbetering, maar met welk serum maak jij je huid nou echt gelukkig? In de basis kun je onthouden dat moisturizers (dag- en nachtcrèmes) vaker worden geselecteerd op basis van huidtype. Voor een serum kijk je daarentegen meer naar een specifiek huidprobleem dat je wilt oplossen. Denk bijvoorbeeld aan rimpels en fijne lijntjes door uitdroging, vergrote of verwijde poriën, puistjes en mee-eters, overtollig talg, pigmentvlekjes of verlies van stevigheid. Het is daarom een goed idee om eerst te achterhalen welk huidtype je hebt. Bijvoorbeeld aan de hand van deze guide. Vervolgens kun je goed naar je huid kijken om te kijken tegen welke huidproblemen je aanloopt. Heb je last van puistjes, blijft je huid droog en trekkerig aanvoelen, of heb je vergrote poriën? Op basis daarvan kun je vervolgens jouw perfecte serum selecteren.

Bekijk onze huid encyclopedie voor een overzicht van huidtypes en huidaandoeningen ->

 

Serum huidtype

 

De beste serums vind je bij Olivida

blog_divider

Omdat we het belangrijk vinden dat onze producten echt iets voor je huid kunnen doen, verkopen we uitsluitend professionele salonmerken in de webshop. De merken die we verkopen, produceren skincare producten met hoge concentraties werkstoffen die daadwerkelijk voor verschil kunnen zorgen. En daarom hebben we de heerlijkste en meest geconcentreerde serums in ons assortiment! We hebben een zorgvuldige selectie van producten gemaakt, zodat iedereen zijn of haar slag bij ons kan slaan. Je kunt in de webshop bij productsoort zoeken op serum; daar staan al onze pareltjes op een rij. In de beschrijving van de producten zie je welke ingrediënten welk serum bevat en voor welke doeleinden je een bepaald serum kunt gebruiken. Heb je vragen over een bepaald product? Neem vooral contact met ons op! 

Alpha-H Serum bij Olivida

Onze meest verkochte Serums

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Gratis huidadvies

blog_divider

Vind je het lastig om te bepalen welk huidtype je hebt of met welke huidproblemen je nou precies te maken hebt? Dat snappen we! We willen je zoektocht naar de juiste skincare daarom graag zo makkelijk mogelijk maken. Via de website kun je nu tijdelijk een gratis huidadvies aanvragen. Onze huidspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en raadt je direct passende producten aan. Zo gaan we samen voor huidverbetering. 🙂

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link