1. Blogberichten
 2. Binnenzitters: Zo heb je Minder Last van een Schrale Huid

Binnenzitters: Zo heb je Minder Last van een Schrale Huid

Schrale Huid Winter

Leestijd: 3-4 minuten

6 tips tegen een schrale huid in de winter
blog_divider

De wintermaanden komen eraan en dat betekent: lagere temperaturen buiten en hogere temperaturen binnen. Grote kans dat jij voornamelijk je tijd binnen zal doorbrengen. 

De koude lucht buiten en de droge lucht van de centrale verwarming zijn een uitdaging voor de conditie van jouw huid. Gelukkig zijn er manieren om je huid zo goed mogelijk te verzorgen.

Wil je hier meer over weten? Lees dan vooral verder!

Effect van veel binnen zitten
blog_divider

Wanneer de verwarming aanstaat, wordt de luchtvochtigheid minder en ontstaat er droge lucht in huis. Vocht verdampt op dat moment niet alleen in de ruimte, maar ook in de huidlagen. Ook een koude temperatuur zorgt voor een drogere lucht dan in de zomer.

De huid heeft van nature een hoornlaag van dode huidcellen, die omgeven zijn door een talglaag. Wanneer je bij het douchen zeep gebruikt, wordt de vettige laag weg gewassen en komt de hoornlaag bloot te liggen.

De hoornlaag is kwetsbaar en wanneer deze beschadigd is, verliest de huid op deze manier vocht. Ook kunnen er kleine kloofjes ontstaan en rode plekjes die jeuken en irriteren. Op dat moment spreken we van een schrale huid.

De schrale huid
blog_divider

Een schrale huid is niet gevaarlijk, maar kan wel erg vervelend zijn. Het zijn ruwe plekjes die vooral op de armen, benen en het gezicht voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan ruwe, rode plekjes op je wangen als je in de kou naar buiten bent geweest.

Een schrale huid kan jeuken en irriteren. Als je te vaak krabt en jeukt aan de schrale plekjes kan er huidirritatie en uiteindelijk zelfs eczeem ontstaan. Eczeem is bij sommige mensen een erfelijke huidaandoening, maar het kan ook ontstaan door het niet behandelen van schrale plekjes. 

 

Schrale Huid Jeuk Irritatie droog

 

Tips om een schrale huid te voorkomen
blog_divider

Gelukkig zijn er manieren om de huid te beschermen en schrale plekjes weer soepel en glad te maken. Wij van Olivida helpen je hier graag bij met de volgende tips:

1.Gebruik een milde reiniger 

Was de huid met een mild reinigingsmiddel in plaats van zeep. In zeep zitten ontvettende stoffen. Hoewel zeep de huid wel reinigt, haalt het ook de talglaag weg die beschermt tegen een droge huid.

Gebruik een reinigingsmiddel waar natuurlijke vetten, oliën en zouten in zitten. Bekijk hieronder een aantal milde cleansers van Olivida:

Onze favoriete milde cleansers

SPA Salonnepro – SPA Resurfacing Cleanser

 • Maakt de huid voelbaar gladder en zachter
SPA Salonnepro - SPA Resurfacing Cleanser

Image Skincare – Hydrating Facial Cleanser

 • verlicht jeuk en verminderd roodheden
Image Skincare - VITAL C - Hydrating Facial Cleanser

Schrale Huid Cleanser

2. Zet de douche niet te heet

Probeer heet water te vermijden en douche maar 1 keer per dag. Water met een temperatuur boven de 37 graden droogt de huid uit en vaak douchen zorgt ervoor dat je de natuurlijke vetlaag eraf spoelt. In de ochtend en avond kun je wel het gezicht wassen, mits je een mild reinigingsmiddel gebruikt.

3. Hydrateren

Hydrateer de huid na het reinigen. Als je merkt dat je huidige dagcrème in de winter niet voldoende hydrateert, dan is het tijd voor een vervangend product.

Onze favoriete vochtinbrengende crèmes

ALPHA-H – Vitamin C Serum

 • Rijk aan antioxidanten
ALPHA-H Vitamin C

Image Skincare – Hydrating Anti-Aging Serum

 • Stimuleert de aanmaak van collageen
Image Skincare Vital-C anti-aging serum

Rimpels Vitamine C Serum

 

Hydrateer je huid door water te drinken
blog_divider

Naast dat je je huid kunt helpen met voeding, is voldoende drinken ook belangrijk! Probeer minimaal 2 liter water per dag te drinken, dat zijn ongeveer 8 glazen. Water heeft natuurlijk ontzettend veel voordelen voor je lichaam, zo helpt het bijvoorbeeld bij het verteren van je eten. 

Daarnaast heeft voldoende water drinken ook een positief effect op je huid! Voldoende water drinken helpt je huid gehydrateerd te houden, wat helpt tegen rimpels! Wanneer je huid droog is, worden rimpels namelijk sneller zichtbaar. Voorkom dit door voldoende water te drinken!

De best anti-aging skincare shop je bij Olivida!
blog_divider

Op Olivida.nl verkopen we ontzettend veel skincare, voor elke soort huid en voor elke kwaal! We verkopen enkel producten van salonmerken, waardoor ze een hogere concentratie actieve werkstoffen bevatten. Op deze manier kunnen ze echt wat betekenen voor je huid!

Ook hebben we ontzettend veel skincare tegen rimpels! Navigeer eenvoudig op onze websites via de filter, selecteer je huidtype en je kwaaltje, bijvoorbeeld rimpels en vindt gemakkelijk het product wat bij jouw wensen aansluit.

Twijfel je welke producten bij jouw huid passen, of welk huidtype je hebt? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialist kijkt naar de behoeften van jouw huid en adviseert een passende routine. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Het is geheel vrijblijvend, dus waar wacht je nog op?

Niacinamide Producten Huidverzorging

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link