1. Blogberichten
 2. 5 Tips voor Mannen met een Droge Huid!

5 Tips voor Mannen met een Droge Huid!

tips droge huid mannen

Leestijd: 3-4 minuten

5 Tips voor mannen met een droge huid!
blog_divider

Beste mannen, we begrijpen dat je misschien niet altijd even veel geïnvesteerd hebt in het verzorgen van je huid. Het geven van een klein beetje aandacht en liefde voor je huid kan echter wonderen doen, helemaal wanneer je last hebt van bepaalde klachten.

Heb jij bijvoorbeeld last van een droge huid? Dan kan dit erg vervelend zijn, je huid kan trekkerig aanvoelen en af en toe zelfs gaan branden. Hier wil je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Gelukkig hebben wij van Olivida.nl hier onder een lijstje gemaakt wat je het beste kunt doen om je droge huid te verzorgen.

Oorzaak van een droge huid bij mannen
blog_divider

Wanneer je last hebt van een droge en gevoelige huid, kan dit vele oorzaken hebben. Het kan genetisch bepaald zijn dat je last hebt van een droge huid. Maar het kan ook ontstaan of verergeren door factoren van buitenaf. Dit kan ontstaan door de volgende dingen:

 • Temperatuursveranderingen
 • Te veel tijd doorbrengen in ruimtes met airco’s en verwarmingen
 • Te heet douchen
 • Producten gebruiken die je huid uitdrogen (bijvoorbeeld zeep)
 • Te weinig water drinken
 • Ongezond eten
 • Roken

Al deze bovenstaande oorzaken kunnen ervoor zorgen dat de vet-vocht ratio van jouw huid uit balans is. Je talgklieren functioneren dan niet goed genoeg, om je huid vet te houden. De barrière die je huid beschermt wordt aangetast, waardoor je huid droog en gevoelig wordt. Hierdoor kun je last krijgen van irritaties of ongemakken. 

 

oorzaak droge huid man

 

Symptomen van een droge huid bij mannen

Het hebben van een droge huid kan gepaard gaan met bepaalde symptomen. Voordat je bepaalde producten gebruikt, moet je wel zeker zijn van jouw huidtype. Anders kunnen de producten namelijk averechts werken en meer schade veroorzaken dan goed doen. 

Bij mannen met een droge huid komen de onderstaande symptomen voor:

 • Je huid is vaak rood
 • je huid jeukt vaak
 • Je huid voel trekkerig aan, vooral na het douchen, zwemmen of reinigen van je huid. 
 • Je huid voelt ruw aan, of heeft zelfs schilfers. 
 • Als je je hebt geschoren, brandt je huid erg.

Twijfel je of je echt een droge huid hebt? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan. Onze huidspecialist kijkt naar jouw huid en huidtype, en geeft hierbij passend advies. Zo weet je zeker waar je aan toe bent!

Zeker dat je een droge huid hebt? Hieronder vind je 5 tips voor mannen met een droge huid, om jouw huid goed te verzorgen!

1. Hydrateer jezelf, en je huid!
blog_divider

Wanneer je last hebt van een droge huid, heeft het een tekort aan vocht. Wist je dat je je huid een handje kan helpen om hier vanaf te komen, door voldoende te drinken? Het binnenkrijgen van voldoende vocht is namelijk essentieel in het herstellen van het vochttekort in je huid!

Drink minimaal 2 liter water per dag! Zo vul je het vochtpeil van je lichaam, van binnenuit aan. Dit kan ontzettend bijdragen in het bestrijden van een droge huid. Daarnaast heeft het ook ontzettend veel andere voordelen voor je lichaam, dus, begin maar met drinken! 

2. Reinig je huid twee keer per dag met een milde cleanser
blog_divider

Bij het verhelpen van een droge huid, is het belangrijk om je huid wel goed schoon te houden. Kies hiervoor een milde cleanser, die je huid niet stript van natuurlijke oliën of andere stoffen die je huid vet houden. 

Ook je cleanser kan bijdragen aan het voeden van je huid, het gebruiken van een milde cleanser zorgt ervoor dat je huid na het schoonmaken dus niet trekkerig aanvoelt. Reinig je huid elke ochtend en avond, en hydrateer je huid daarna met een crème of moisturizer. 

Olivida’s aanbeveling: Cleansers voor mannen met een droge huid

ALPHA-H – Triple Action Cleanser

 • Kalmeert en hydrateert de huid goed
Alpha-H Triple Action Cleanser

Image Skincare – Hydrating Facial Cleanser

 • Grondige reiniging zonder de huid uit te drogen
Image Skincare - VITAL C - Hydrating Facial Cleanser

Mesoestetic – Brightening Foam

 • Hydrateert de huid tijdens het reinigen
Mesoestetic - Brightening Foam

Cleanser man droge huid

 

3. Gebruik een goede moisturizer

blog_divider

Naast dat je je huid van binnenuit kan hydrateren door voldoende te drinken, helpt het ook ontzettend om je huid te helpen met producten! Dit kan met een goede dagcreme, nachtcreme of een moisturizer.

Er zijn veel crèmes voor mannen ontwikkeld, speciaal voor een droge huid! Zo wordt je huid geholpen om vocht vast te houden, wat helpt tegen de droogte. Gebruik je crème of moisturizer nadat je je huid hebt gereinigd met een milde reiniger. 

Olivida’s aanbeveling: moisturizers voor mannen met een droge huid

SPA Salonnepro – SPA Balance Cream

 • Licht van textuur en voelt niet vet aan
SPA Salonnepro SPA Balance Cream

Mesoestetic – Hydra-vital Light

 • Zorgt voor een hydratatie op korte en lange termijn
Mesoestetic - Hydra-vital Light

Image Skincare – Hydrating Water Burst

 • Herstelt de vochtbalans in je huid
Image Skincare - VITAL C - Hydrating Water Burst

creme droge huid mannen

 

4. Douche op de juiste manier
blog_divider

In de koude maanden is het natuurlijk super lekker om onder een gloeiend hete douche te springen. Maar wist je dat dit alles behalve voordelig is voor je droge huid?

Het hete water van de douche stript je huid namelijk van natuurlijke oliën. Probeer daarom als je last hebt van een droge huid, de hete douches te vermijden. Met warm water douchen – in plaats van heet water – is beter voor jouw droge huid. 

 

5. Exfolieer je huid 1 á 2 keer per week
blog_divider

Wanneer je last hebt van een droge huid, kan dit gepaard gaan met schilfers. Het gebruiken van een exfoliant kan hierbij helpen, hiermee verwijder je namelijk de dode huidcellen van je gelaat. Ook kunnen andere producten hierdoor beter inwerken op je huid. 

Er zijn twee soorten exfoliant: een chemische en een fysieke. Een chemische exfoliant bevat zuren zoals AHA’s en BHA’s. Deze dringen door tot je huid, en lossen de dode huidcellen op. Bij een fysieke scrub verwijder je de dode huidcellen als het ware handmatig, door ze eraf te scrubben.

Bij Olivida hebben we diverse exfoliants, ook speciaal voor mannen met die last hebben van een droge huid!

 

Bekijk ze hier: Peelings & Exfoliants voor Mannen – De Beste Skincare van Alle A-Merken 

 

huidverzorging mannen droge huid

 

Mannen met een droge huid: de beste skincare voor jouw shop je bij Olivida.nl!
blog_divider

Last van een droge huid en klaar om dit te lijf te gaan? Een mooie huid begint thuis met goede producten, waar wij van Olivida.nl je graag bij helpen. Al onze producten zijn van salonmerken, waardoor ze hoge percentages actieve werkstoffen bevatten en echt iets voor jouw huid kunnen betekenen! 

Op onze website navigeer je gemakkelijk via de filters. Kies het soort product wat je zoekt, je huidtype en je kunt zelfs nog filteren op ingrediënten. Zo vind je snel en gemakkelijk de producten waar je naar op zoek bent!

Ben je er nog niet helemaal uit? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialist kijkt naar de behoeften van jouw huid en adviseert de producten die hierbij passen. Ook erg handig als je nog niet helemaal zeker weet wat jouw huidtype is! 

Niacinamide Producten Huidverzorging

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link