1. Blogberichten
 2. Do’s en Don’ts voor de Droge Huid

Do’s en Don’ts voor de Droge Huid

Droge Huid Do's & Dont's - Tips

Leestijd: 3-4 minuten

Do’s en Don’ts voor de droge huid
blog_divider

Wanneer je last hebt van een droge huid, dan vereist dit enige zorg. Je huid is vaak gevoeliger, reageert slecht op bepaalde producten en dient goed verzorgd te worden. Het vinden van de juiste producten en gebruiken voor jouw droge huid kan soms ook wat lastig zijn.

Daarom hebben wij van Olivida hieronder op een rijtje gezet, wat de do’s en don’ts zijn voor mensen met een droge huid. Zo zie jij door de bomen het bos nét ietsje gemakkelijker, waardoor je je droge huid de zorg kunt geven die het verdient. Ready? Let’s go! 

 

Waarom heb ik last van een droge huid?
blog_divider

Oké, laten we beginnen bij de basics. Voordat we leren hoe we onze droge huid moeten verzorgen, kunnen we het beste eerst even kijken naar de oorzaak van die droge huid.

Een droge huid kan genetisch bepaald zijn, dat betekent dat je huid van nature wat meer moeite heeft met vocht vasthouden. Daarnaast kan ook eventueel je talgproductie lager zijn, waardoor je huid minder snel vettig wordt. 

Naast dat je met een droge huid geboren kunt zijn, zijn er allerlei factoren die je huid nog droger kunnen maken. Dit komt omdat je huidbarrière aangetast wordt, dit is de laag die je huid beschermt en ervoor zorgt dat je huid vocht vast kunt houden. 

Het koude weer buiten kan bijvoorbeeld tot gevolg hebben dat je huid aangetast wordt, met een droge huid als gevolg. Het continu wisselen tussen ruimtes met grote temperatuurverschillen of je vaak in ruimtes met airconditioning bevinden, kan ook zorgen voor een drogere huid. Hetzelfde geldt voor roken

Er zijn dus veel extra factoren die kunnen zorgen voor een droge huid. Met deze kennis kunnen we door naar de do’s en don’ts, omdat we nu eens kunnen bekijken wat er juist wél en niet goed is voor de droge huid. 

 

Oorzaak droge huid

 

Do’s
blog_divider

1. Reinig je huid twee keer per dag

Het is misschien beetje je natuurlijke instinct in, om je huid te blijven reinigen sinds het trekkerig kan aanvoelen erna. Echter is dit wel ontzettend belangrijk om te blijven doen, juist wanneer je last hebt van een droge huid!

Het reinigen van je huid zorgt er namelijk voor dat alle dode huidcellen, vuil en talg verwijderd wordt van de huid. Dit verkleint de kans op puistjes en voorkomt dat je huid dof eruit gaat zien. Verder zorgt het reinigen van je huid ervoor dat de producten die je erna aanbrengt, beter tot de huid door kunnen dringen. 

Voor een droge huid, kies je het beste voor een mild reinigingsproduct wat speciaal voor jouw huidtype. Een milde cleanser zal ervoor zorgen dat de juiste oliën niet van je huid verwijderd worden, zodat je huidbarrière in tact blijft. 

Onze aanbevelingen: Cleansers voor de droge huid

ALPHA-H – Melting Moment Cleansing Balm

 • Verzacht, kalmeert, vermindert roodheid
ALPHA-H - Melting moment cleaning balm - travel size

SPA Salonnepro – Gentle Face Wash

 • Geen trekkerig gevoel meer
SPA Salonnepro - Gentle Face Wash

Mesoestetic – Hydracream Fusion

 • Versterkt immuniteit huid
Mesoestetic - Hydracream Fusion

Droge Huid Reinigen

2. Hydrateer je huid met een moisturizer!
blog_divider

Wanneer je last hebt van een droge huid, is het belangrijk je huid voldoende te hydrateren. Een moisturizer, dag- of nachtcrème is hiervoor geschikt. Deze producten zorgen er namelijk voor dat jouw huid goed kan herstellen en hydrateren.

Door het aanbrengen van een crème help je je huidbarrière om te herstellen en in tact te blijven, wat weer gunstig is voor jouw droge huid. Kies wederom een product wat speciaal geschikt is voor de droge huid, zodat het over extra voedende eigenschappen beschikt. 

Hydrateer je huid met deze skincare producten ->

 

3. Drink voldoende water
blog_divider

Je kunt je huid ook zeker van binnenuit hydrateren, namelijk door voldoende water te drinken! Door 8 glazen water per dag te drinken (ongeveer twee liter), zorg je dat je huid voldoende vocht krijgt en daardoor minder droog oogt! 

 

Droge Huid Water Drinken

Don’ts!
blog_divider

1.Grove scrubs
blog_divider

Wanneer je last hebt van een droge huid, kan dit gepaard gaan met schilfertjes of andere ongemakken op het huidoppervlak. Hoe groot de verleiding ook is: blijf ervan af en scrub het niet weg

Door gebruik te maken van een te grove scrub om je droge huid te exfoliëren, kun je je huidbarrière beschadigen. Dit is nadelig voor je huid. Kies daarom voor een mildere exfoliant, met bijvoorbeeld glycolzuur. Dit lost de schilfertjes op, zonder je huidbarrière te beschadigen. 

Raadpleeg de instructies van de exfoliant over hoe vaak je het product per week kunt gebruiken, dit loopt namelijk uiteen. Sommige producten zijn geschikt voor dagelijks gebruik, anderen voor wekelijks. 

Onze favoriete scrubs voor de droge huid:

ALPHA-H – Generation Glow Daily Resurfacing Essence

 • Herstelt de huidbarriere
ALPHA-H - Generation Glow Daily Resurfacing Essence

Image Skincare – Hydrating Enzyme Masque

 • Lost dode huidcellen op
Vital C Hydrating Enzyme Masque

SPA Salonnepro – Gentle Fruit Scrub

 • Stimuleert de doorbloeding
SPA Salonnepro - Gentle Fruit Scrub

2. Heet water

blog_divider
Hoe lekker en verleidelijk dat loeihete water op het moment zelf voelt, na die ellendige koude winterdag, is het echt een stuk minder fijn voor je huid. Het hete water is namelijk in staat om essentiële oliën van je huid te verwijderen en kan irritatie veroorzaken.

Douche en reinig je huid daarom liever met lauwwarm water, je droge huid zal je dankbaar zijn! 

 

Droge Huid Douchen

 

De beste skincare voor een droge huid shop je op Olivida.nl!
blog_divider

Op Olivida.nl verkopen we ontzettend veel huidverzorgingsproducten, ook speciaal voor de droge huid! Al onze producten zijn van salonmerken, waardoor ze hogere concentraties aan actieve werkstoffen bevatten.

Door deze hogere hoeveelheid aan actieve stoffen, kunnen de producten echt wat voor je huid betekenen. Daardoor kun je echt verbetering gaan zien!  Je vindt de producten waar je naar opzoek bent, gemakkelijk met behulp van onze filters. Zo kun je selecteren op product soort, huidtype en zelfs op ingrediënt!

Twijfel je welke producten er bij jouw huid passen? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialist kijkt naar jouw huid en adviseert een bijpassende huidroutine, zo weet je precies waar je aan toe bent. 

skincare voor droge huid

Niacinamide Producten Huidverzorging

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link