1. Blogberichten
 2. Skincare in de koelkast bewaren?

Skincare in de koelkast bewaren?

skincare koelkast

Leestijd: 3-4 minuten

Skincare in de koelkast bewaren?

blog_divider

Weer zo’n leuke trend in skincare land. Een koelkast die speciaal is ontworpen voor de houdbaarheid van jouw vele skincare producten.  Alhoewel de designs er snoepig uitzien met mooie pastelkleuren en gezellige prints, is het wel een flinke investering. Zijn de mini fridges een nieuwe marketingtruc, of gaan je producten echt langer mee?

Na het lezen van dit artikel weet jij welke van jouw skincare producten je beter in de koelkast kunt bewaren. Lees snel verder!

 

Koelkast ja of nee?

blog_divider

Is een skincare koelkast een echte must? Het algemene antwoord is nee. Het kan een handige tool zijn om al je skincare bij elkaar te bewaren, maar echt noodzakelijk is het niet. Dit komt omdat wij in Nederland in een koel klimaat leven. Wanneer je in een warm en vochtig land woont, of hier aan het reizen bent, is het wel verstandig om bij sommige producten op de bewaarmethode te letten. 

In Europa zijn alle huidverzorgingsproducten goed getest op houdbaarheid van de actieve stoffen. De verpakking is vaak ontworpen om zo min mogelijk licht door te laten. Dit betekent niet dat je je skincare collectie elke dag in de volle zon moet laten staan; bewaar ze droog en koel, zoals meestal staat aangegeven op de verpakking. 

Huidspecialisten bewaren de meeste producten die zij tijdens een behandeling gebruiken ook niet in de koelkast. Jij hoeft dit dus ook niet te doen. Moet jij je mini fridge bestelling dan maar annuleren? Niet direct, want er zijn uitzonderingen voor  sommige producten die wel een betere actieve werking hebben in de koelkast. Lees hieronder of jouw skincare product er tussen zit:

 

Vitamine C en A

blog_divider

In sommige gevallen is het wel handig om je producten in de koelkast te bewaren. Ingrediënten zoals vitamine C en A (retinol) zijn gevoelig voor warmte en licht. Vaak zijn de verpakkingen zo ontworpen dat zij voldoende beschermen tegen deze invloeden, maar het kan helpen om ze ook nog in de koelkast te bewaren. 

 

Let bij het aanschaffen van vitamine C en retinol producten op de verpakking. Bij een doorzichtige glazen verpakking betekent dit dat de houdbaarheid minder is. Kies in plaats daarvan voor donker glas, of het label ‘uv-bestendig’. Houd je ook aan de houdbaarheidsdatum. Anders sta je dadelijk voor niks elke avond te smeren!

 

vitamine c gekoeld bewaren

Probiotica
blog_divider

In sommige skincare producten zit probiotica, dat wil zeggen: levende bacteriën (ja, LEVEND!). Deze moeten zorgen voor een gezonde balans in de bacteriehuishouding van de huid, en veel celebrities zijn hier groot fan van. Probiotische skincare moet ook in de koelkast bewaard worden en de houdbaarheid kun je vinden op de verpakking. 

 

100% Natural
blog_divider

Daarnaast zijn er producten die alleen maar natuurlijke ingrediënten bevatten en weinig conserveermiddelen. Vaak moeten deze producten in de koelkast bewaard worden, behalve als het om een huidolie gaat. Let bij de aankoop op hoe het in de winkel bewaard wordt, zo weet jij hoe je dit thuis ook kunt doen. Check ook of de houdbaarheid bij de productbeschrijving staat. 

 

Gekoeld het prettigst
blog_divider

Niet dat het per se nodig is, maar sommige producten komen beter tot hun recht als je ze koud aanbrengt op de huid. Omdat je de puffiness in je gezicht wil verminderen bijvoorbeeld. Een sheet masker of een Jaderoller voelen extra prettig aan als je ze koud gebruikt. Ook een oogmasker en oogcrèmes zijn beter gebaat bij extra koelte om wallen onder de ogen te verminderen.

Een skincare koelkast is dus niet noodzakelijk, maar kan in sommige gevallen wel aangeraden worden. Lees goed de productbeschrijving en controleer de houdbaarheidsdatum. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat jij gewoon blij wordt van zo’n schattige mini koelkast in je badkamer. In dat geval houdt niemand je tegen!

De beste huidverzorging vind je bij:

Olivida

skincare gekoeld bewaren

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link