1. Blogberichten
  2. Kan ik Vitamine C en Retinol combineren?

Kan ik Vitamine C en Retinol combineren?

Retinol & Vitamine C Combineren

Leestijd: 2-3 minuten

De kracht van van Vitamine C en Retinol
blog_divider

Als het om huidverzorging gaat, zijn er veel ingrediënten die wonderen doen voor onze huid. Twee van zulke ingrediënten zijn retinol en vitamine C. Beiden zijn ze heel krachtig en kunnen de huid transformeren. Maar mag je deze ingrediënten eigenlijk wel met elkaar combineren?

In dit artikel leggen wij je uit wat vitamine C en retinol doen voor je huid, hoe ze werken in combinatie met elkaar en welke skincare hierbij past. Lees snel verder!

Retinol en Vitamine C
blog_divider

Retinol, een soort van vitamine A, staat bekend om de anti-aging eigenschappen. Het helpt fijne lijntjes en rimpels te verminderen, verbetert de huidtextuur en bevordert de collageenproductie. Aan de andere kant is vitamine C een antioxidant die de huid helpt beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen en UV-straling.

Hoewel retinol schadelijk kan zijn voor de huid, vooral voor mensen met een gevoelige huid, kan het een groot verschil maken als je begint met een lage concentratie en deze na verloop van tijd geleidelijk verhoogt.

Vitamine C helpt de huid te beschermen tegen schade veroorzaakt door UV-straling en vrije radicalen, die kunnen leiden tot vroegtijdige veroudering. Het is belangrijk om erop te letten dat retinol en vitamine C op de juiste manier gebruikt moeten worden zodat jij de maximale voordelen voor jouw huid kan krijgen.

Combineren

Er wordt weleens gezegd dat de combinatie van vitamine C en retinol niet goed zou zijn, omdat het de pH-waarde van de huid verandert. Ook zou vitamine C niet werken omdat de pH-waarde hiervan door de retinol verandert.  Bij deze willen we deze misverstanden de wereld uit helpen: dat is niet zo!

De meeste vormen van vitamine C blijven stabiel wanneer je ze combineert met retinol. De pH-waarde van onze huid is zuur. Retinol werkt goed in een lage (zure) pH-waarde en vitamine C blijft stabiel in een zure omgeving. 

Sterker nog, wanneer retinol en vitamine C worden gecombineerd, werken ze samen om jouw huid nog mooier te maken. De combinatie helpt de collageenproductie te stimuleren, waardoor fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar worden. Het helpt ook om de huid helderder te maken en de textuur te verbeteren.

Skincare

Het gebruik van een serum met zowel retinol als vitamine C kan een fantastische manier zijn om deze krachtige ingrediënten aan je huidverzorgingsroutine toe te voegen. Ze kunnen niet alleen fijne lijntjes en rimpels verminderen, maar ook de textuur van je huid verbeteren en haar beschermen tegen schadelijke UV-stralen en vrije radicalen.

Ook moisturizers zijn een goede manier om deze ingrediënten in jouw huid te laten inwerken. Je kunt ook voor een combinatie kiezen: bijvoorbeeld een vitamine C serum en een retinol crème, of een retinol serum en een crème met vitamine C erin.

Ook het gebruik van oogcrèmes is een goede manier om deze topcombinatie op jouw huid te krijgen. Als je hier meer over wilt weten, lees dan eens dit artikel:

De beste oogcrèmes met Retinol->

 

Retinol & Vitamine C

Onze favoriete Retinol & Vitamine C skincare
blog_divider

Image Skincare – Restoring Retinol Booster

  • Hoogste percentage aan retinol
Image Skincare - IMAGE MD - Restoring Retinol Serum

Revitaltrax – Retinol Serum

  • Egaliseert fijne lijntjes
Revitaltrax - Retinol Serum

ALPHA-H – Vitamin C Serum

  • Rijk aan antioxidanten
ALPHA-H - Vitamin C Serum - travel size

Medik8 – C-Tetra Cream

  • Helpt rimpels voorkomen
Medik8 - C-Tetra Cream

Volg ons op social media

Share via
Copy link