1. Blogberichten
 2. Mijn Huid Tijdens de Feestdagen

Mijn Huid Tijdens de Feestdagen

Huid feestdagen

Leestijd: 3-4 minuten

Zo help ik mijn huid tijdens de feestdagen
blog_divider

Tijdens de feestdagen wil jij er natuurlijk op je allerbest uitzien. Een stralende look blijven houden tot aan 1 januari kan best een uitdaging zijn. De koude temperaturen, zoete desserts en de sociale stress is alles behalve gezond voor onze huid. Reden genoeg om dit jaar extra lief te zijn voor jezelf.

Wij van Olivida hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet die jouw huid zullen helpen om stralend en gehydrateerd te houden.

Wil je weten wat je kunt doen voor een mooie huid tijdens de feestdagen? Lees dan verder!

 

Reinigen
blog_divider

Tijdens de feestdagen word je huid extra uitgedaagd doordat je vaak met veel mensen in een een warme ruimte bent en misschien meer make-up draagt dan op andere dagen. Reinig elke dag 2 keer met een mild reinigingsmiddel.

Het is superbelangrijk om altijd make-up te verwijderen voordat je gaat slapen. Dit komt doordat ‘s nachts make-up in de diepere huidlagen kan doordringen. Daarnaast raken de poriën verstopt, waardoor je huid sneller uitdroogt en minder beschermd bent tegen vrije radicalen (oxidatieve stress)

Wanneer je toch een keer vergeet om je make-up eraf te halen, is het goed om een je huid de volgende ochtend een extra wasbeurt te geven. Gebruik jouw milde cleanser twee keer achter elkaar. Zo weet je zeker dat de huid goed ontdaan is van vet, vuil en make-up. Olivida heeft hiervoor perfect geschikte cleansers in het assortiment: 

Onze favoriete milde cleansers

Mesoestetic – Micellar biphasic

 • Verwijdert lip make-up (ook waterproof)
Mesoestetic - Micellar biphasic

SPA Salonnepro – SPA AHA Cleansing Gel

 • Pakt de doffe en vale huid aan
SPA Salonnepro - AHA Cleansing Gel

Feestdagen Cleanser

Exfoliëren
blog_divider

Tijdens de feestdagen wil je waarschijnlijk met een stralende huid aan het kerstdiner verschijnen. Door te exfoliëren poets jij je dode huidcellen weg zodat je huid weer kan stralen.  Exfoliëren zorgt er ook voor dat de huid beter hydraterende stoffen opneemt. Omdat in de winter de huid sneller droog is, zou je een dagelijkse milde exfoliant aan je routine toe kunnen te voegen. Je kunt er ook voor kiezen om 1 keer in de week een exfoliërend masker te gebruiken. 

Gebruik elke dag: Alpha H – Generation Glow Daily Resurfacing Essence

Gebruik 1 keer in de week: SPA Salonnepro – Gentle Fruit Scrub

 

Feestdagen Exfolieren

 

Hydrateren
blog_divider

Naast het droge winterweer, verliest de huid door het drinken van alcohol veel vocht.

Staat er een dag op de planning waarop je weet dat je veel gaat drinken? Drink dan naast elk glas alcohol ook een glas water. Zo breng jij het vocht in je huid weer in balans. 

Gebruik maken van een een goede hydraterende dagcrème is essentieel bij het verzorgen van een droge huid. Een dagcrème helpt bij het ondersteunen van de natuurlijke beschermingslaag. Je zou ook een hydraterend serum kunnen smeren. Het kan geen kwaad om een maskertje tussen de dagen door te gebruiken. 

Het slaaptekort en kerststress kunnen voor donkere kringen en wallen onder de ogen zorgen. Het is fijn om dan een verfrissende oogcrème te gebruiken.

Feestdagen Oogcreme

 

Suiker en Zout
blog_divider

Natuurlijk is het fijn om je tijdens de feestdagen een beetje te laten gaan en te genieten van al het lekkere eten. Als je het voornemen hebt het dit jaar iets gezonder aan te pakken, zal je huid je hier dankbaar voor zijn. 

Probeer de grote suikerrijke desserts te vermijden omdat suiker vocht vasthoud en voor een puffy gezicht kan zorgen. Daarnaast, als je last hebt van acne, kan het de huid onrustig maken.  

Wanneer je gerechten eet waar veel zout zit, zorgt ervoor dat het lichaam vocht vasthoud. Hierdoor kan je gezicht er wat gezwollen uit gaan zien. Als je hier last van hebt is het goed om je gezicht te wassen met koud water, of leg een Gua Sha roller in de vriezer om de puffiness weg te rollen.

Beweging
blog_divider

Meeste sportscholen zijn dicht en misschien heb je het voornemen om pas in januari weer te gaan sporten. Probeer toch om een paar keer te gaan wandelen tussen de dagen door. Zo help jij die afvalstoffen sneller uit het lichaam te krijgen. Je stimuleert zo namelijk je bloedsomloop. Daarnaast zorgt beweging ervoor dat je cortisol level (stresshormoon) omlaag gaat. De frisse buitenlucht en het stimuleren van de bloedsomloop zorgen ervoor dat de dofheid uit je huid verdwijnt en je zo met een stralende huid de champagne open kan knallen!

Feestdagen Gezond Blijven

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link