1. Blogberichten
  2. De 5 beste tips tegen een droge huid in de winter!

De 5 beste tips tegen een droge huid in de winter!

Tips droge huid winter

Leestijd: 2-3 minuten

Droge huid in de winter? Lees hier de oorzaak en tips.
blog_divider

Het is weer die tijd van het jaar! De seizoenen veranderen, het wordt donkerder buiten en steeds kouder; de winter is begonnen! Ondanks dat de gezellige winterdagen weer voor de deur staan, is je huid niet altijd blij met deze verandering.

Door het verschil in temperatuur kan het zo zijn dat je huid hierop reageert. Veel mensen krijgen in de winter last van een droge huid. Ook kunnen klachten zoals jeuk, schilfers en vlekken toenemen. 

Dit kan ontzettend vervelend zijn. Maar gelukkig zijn er manieren waarop jij deze droogheid en klachten kunt verminderen. In deze blog lees je de 5 beste tips tegen een droge huid in de winter!

Waarom heb ik in de winter last van een droge huid? 

In de winter kan het zijn dat je last krijgt van een drogere huid dan normaal. Je huid voelt droog aan en kan jeuken, schilferig zijn en zelfs rode vlekken vertonen. Dit komt doordat de luchtvochtigheid in de winter lager is en je huid minder talg aanmaakt. 

Talg zorgt ervoor dat je huid vocht kan vasthouden. Het bestaat voornamelijk uit vet en houdt zo de huid soepel. Wanneer je huid dus minder talg aanmaakt, wordt het vasthouden van vocht lastiger.

De kans is groot dat jij hier in de winter wel eens last van hebt gehad. Bij een verlaagde talgproductie krijg je last van droge handen, schrale lippen en droge wangen. Deze symptomen maken onderdeel uit van een typische winterhuid.

Helemaal niet gek dat jij hier last van hebt! Het is simpelweg gewoon een gevolg van de verandering in temperatuur waardoor je huid minder talg gaat aanmaken. Maar wat kun je precies doen tegen een droge huid in de winter? 

#1 Vermijd de hete douche
blog_divider

Hoe lekker het ook aan mag voelen om heet te douchen, je huid is hier toch echt een stuk minder enthousiast over. Heet water droogt je huid namelijk enorm uit. Vervang heet water voor warm water. 

Kies vooral voor producten die je huid hydrateren, zoals een hydraterende douchecrème. Smeer je huid ook vaker in met een bodylotion of -olie, om uitdroging te voorkomen. Probeer na het douchen je gezicht ook te hydrateren zodat de huid niet gaat trekken.

Meer weten over wat de winter in Nederland doet met jouw huid? Lees hier verder. 

 

Winter droge huid douchen

#2 Gebruik een voedende moisturizer
blog_divider

Het gebruik van een moisturizer is altijd belangrijk, maar in de winter is dit nóg belangrijker! Een moisturizer ondersteunt namelijk de huidbarrière, wat je huid helpt bij het vasthouden van vocht. 

Daarnaast zorgt een moisturizer ook voor hydratatie. Ga op zoek naar crèmes met hydraterende ingrediënten zonder alcohol en parfum. Zo kun je die droge huid gemakkelijk te lijf gaan. Wil jij weten wat de 5 beste dagcrèmes zijn voor een droge huid, lees dan hier verder:

Beste dagcrèmes droge huid

#3 Gebruik een hydraterende cleanser

Je gezicht reinigen is ontzettend belangrijk. Hiermee verwijder je namelijk restjes vuil en overbodige oliën. Wist je dat je cleanser je gezicht ook kan uitdrogen? Daarom is het belangrijk dat je je gezicht reinigt met een product wat ook voor hydratatie zorgt. 

Denk bijvoorbeeld aan de Balancing Cleanser van ALPHA-H. Dit product hydrateert, kalmeert en vermindert roodheid. Daarnaast zorgt het voor versterking van de huidbarrière en droogt het de huid niet uit. 

Net zoals de SPA Resurfacing Cleanser van SPA Salonnepro die de huid intens voedt tijdens het reinigen. Het gebruiken van een hydraterende cleanser kan er echt aan bijdragen dat jouw huid minder droog wordt in de winter. 

Ben je benieuwd naar de andere opties. Bekijk al onze cleansers voor de droge huid!

Onze favoriete cleansers:

ALPHA-H – Balancing Cleanser

  • Romige cleanser
ALPHA-H - Balancing Cleanser

SPA Salonnepro – SPA Resurfacing Cleanser

  • Voedt de huid intens
SPA Salonnepro - SPA Resurfacing Cleanser

#4 Bescherm je huid tegen de kou en tegen de zon!
blog_divider

Wist je dat je je huid niet alleen moet beschermen tegen de kou, maar ook tegen de zon. Ja, dat lees je goed: het is ook in de winter van groot belang om je huid te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. 

We kunnen UV stralen onder verdelen in UVA en UVB stralen. UVA stralen zorgen voor vroegtijdige huidveroudering. Ze schijnen het hele jaar door met een constante sterkte. Daarom moet je jezelf hier elke dag tegen beschermen, ook in de winter!

Gebruik bijvoorbeeld deze:

Image Skincare – Daily Hydrating Moisturizer SPF 30

  • Hydraterend en zonbescherming
Image Skincare PREVENTION+ Daily Hydrating Moisturizer SPF 30

ALPHA-H – Daily Essential Moisturiser SPF50+

  • Hydrateert de huid optimaal
ALPHA-H Daily essential moisturiser travel size

#5 Drink voldoende water
blog_divider

Wist je dat je je huid ook van binnenuit kunt hydrateren? Op het moment dat jij voldoende water consumeert, zal je huid beter gehydrateerd zijn! Probeer twee liter water per dag te drinken, dat zijn ongeveer 8 glazen per dag. 

Door voldoende water te drinken, kun jij een droge huid bestrijden! Vermijd ook alcohol, cafeïne en frisdrank. Deze kunnen de huid juist verder uitdrogen. 

droge huid winter hydrateren

Maak jouw skincare routine Winter-proof!
blog_divider

Nu je weet hoe je een droge huid kunt bestrijden, is het tijd om je routine winterproof te maken! Zo verkrijg jij weer een gezonde en gehydrateerde huid, zelfs in de winter.

En die producten? Die vind je natuurlijk bij Olivida! Wij verkopen skincare van salonmerken. Deze bevatten een hogere concentratie aan actieve werkstoffen, waardoor ze een nog betere werking hebben op jouw huid.

Dus kleed je warm aan, gebruik je hydraterende skincare en wees klaar om de kou te trotseren! 

Volg ons op social media

Share via
Copy link