1. Blogberichten
 2. 6 Skincare Tips voor de Lente

6 Skincare Tips voor de Lente

Lente Skincare Tips

Leestijd: 3-4 minuten

6 skincare tips voor de lente
blog_divider

Het blijft telkens langer licht, de vogels beginnen weer te fluiten en je winterjas is ineens te warm om aan te trekken. Goed nieuws: de lente is onderweg! Dit betekent dat jij je huid klaar kunt maken voor het nieuwe seizoen.

In de winter is het nodig om de huid te beschermen tegen het gure en koude weer, met extra hydratatie en beschermende serums. In de lente kun je je huid laten meebewegen met het weer en je skincare routine waar nodig aanpassen.

Wil jij meer weten over hoe je jouw skincare routine aan kunt passen in de lente: lees snel verder!

Lente Huid

1.SPF update
blog_divider

Het is belangrijk om je huid ‘s zomers en s’ winters te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.  UV-straling wordt in de winter voor een groot deel tegengehouden door de ozonlaag. UVB-stralen hebben in de wintermaanden nauwelijks invloed door de stand van de aardbol. Daarentegen is de ozonlaag dunner in de winter, waardoor er wel meer UVA-stralen worden doorgelaten. 

Nu het lentezonnetje doorbreekt wordt het tijd om de SPF te gaan verhogen. Waar het in de winter nog voldoende is om SPF15 te gebruiken, is nu minimaal SPF30 nodig. Kom je een product van vorig jaar tegen? Kijk even op de verpakking hoeveel maanden je het nog kunt gebruiken. 

2. Dagcrème wissel
blog_divider

Waar je huid in de winter nog gebaat is bij een vettere crème, heeft je huid in de lente meer behoefte aan een lichtgewicht formule. Je kunt hier dus het beste van moisturizer wisselen. Kies er bijvoorbeeld een waar ook een SPF in zit. Mooi meegenomen! 

Onze favoriete dagcreme met SPF:

Image Skincare – Daily Hydrating Moisturizer SPF 30

 • Zonbeschermend
Image Skincare PREVENTION+ Daily Hydrating Moisturizer SPF 30

3. Extra vitamine C
blog_divider

Antioxidanten beschermen de huidcellen tegen zonschade en vrije radicalen die je door luchtvervuiling binnen krijgt. Door vitamine C in een hoge concentratie op de huid aan te brengen hebben vrije radicalen minder kans om celschade te veroorzaken. Na een paar weken zul je merken dat de huid oplicht, doordat het ook pigmentatie verminderd. En nog een leuke voordeel: je huid krijgt er een glow van. Je zal dus gelijk gaan stralen in het heerlijke lentezonnetje.

Gebruik bijvoorbeeld dit serum:

ALPHA-H – Vitamin C Serum

 • Remt de pigmentproductie
ALPHA-H - Vitamin C Serum - travel size

4. Verrijk je routine met niacinamide 

blog_divider

Niacinamide (vitamine B3) heeft super veel voordelen voor onze huid. In de lente komt deze goed van pas, omdat het onder andere de huid hydrateert en een anti-inflammatoire (ontstekingsremmende) werking heeft. Heel fijn als jij bijvoorbeeld last hebt van wat rode plekjes in je gezicht hebt door hooikoorts, of een droge huid rond je neus door het vele snuiten. 

Gebruik deze dagcreme (met SPF!):

Revitaltrax – Hyaluronic SPF 30 Day Cream

 • Vermindert fijne lijntjes
Hyaluronic SPF 30 Day Cream

5. Exfolieer meer 

blog_divider

In de winter is onze huid droger en kan hierdoor minder goed dode huidcellen loslaten. Door middel van een exfoliant te gebruiken, help je de huid hierbij. Door de dode huidcellen te verwijderen wordt jouw huid ten eerste gladder en zachter. Ook zorg je ervoor dat je poriën beter kunnen ademen en dat jouw skincare beter in de huid wordt opgenomen. Plus de dofheid verdwijnt en je krijgt er een gezonde glow voor terug. 

Gebruik bijvoorbeeld deze fruit scrub:

SPA Salonnepro – Gentle Fruit Scrub

 • Zuivert de huid effectief
SPA Salonnepro - Gentle Fruit Scrub

6. Hydrateren kun je leren 

blog_divider

Hydrateer je huid van binnenuit door genoeg water te drinken. Ook al is het nog niet hoogzomer, in de lente kunnen er ook aardig warme dagen tussen zitten. Je huid kan daardoor vocht verliezen, waardoor je huid er minder fris en dewy uitziet. Drink op een dag 1,5-2 liter water. Kruidenthee is ook een gezonde optie. Tip: koop een grote waterfles die je de hele dag overal mee naartoe neemt. Zo is water altijd in het zicht en vergeet je nooit genoeg te drinken. 

Skincare Shoppen

Hydrateren Lente Water

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link