1. Blogberichten
 2. Aloë vera
 3. Huidklachten door Hooikoorts? Zo verhelp je ze!

Huidklachten door Hooikoorts? Zo verhelp je ze!

Huidklachten Hooikoorts

Leestijd: 3-4 minuten

Huidklachten door hooikoorts? Zo verhelp je ze!
blog_divider

Sun’s out, en dat betekent helaas dat de pollen weer volop door de lucht zweven. Voor mensen met hooikoorts is dat allesbehalve prettig. Want de pollen kunnen zorgen voor een loopneus, branderige ogen en… een geïrriteerde huid! Het is niet de meest voorkomende klacht, maar hooikoorts kan wel degelijk een reactie van je huid veroorzaken. We zoomen vandaag in op welke huidklachten door hooikoorts kunnen ontstaan en hoe je ze kunt verhelpen. Zodat ook jij (bijna) zorgeloos kunt genieten van het lentezonnetje en de buitenlucht. Lees je mee?

 

Wat is hooikoorts?
blog_divider

Als je last hebt van hooikoorts, ben je overgevoelig voor stuifmeel van sommige grassen, bomen en planten die in bloei staan. Dat stuifmeel wordt ook wel ‘pollen’ genoemd. Pollen zijn voortplantingscellen die afkomstig zijn van mannelijke planten. Door de wind en door insecten worden de pollen verspreid; ze dwarrelen door de lucht. Het is de bedoeling dat de verspreide pollen belanden op de stamper: het vrouwelijke deel van een bloem of plant. Een hartstikke mooi natuurlijk proces, maar als je daadwerkelijk last hebt van hooikoorts wordt je er niet happy van. 

 

Wat is hooikoorts

 

Klachten door hooikoorts
blog_divider

Pollen veroorzaken bij mensen met hooikoorts verschillende klachten. De meest voorkomende symptomen zijn jeuk aan de neus, een verstopte neus of loopneus, niezen, jeukende ogen, traanogen, een droge keel (soms met kriebelhoest), een vol gevoel in het hoofd, een koortsig gevoel, moeheid en benauwdheid. Een hele lijst, maar er is meer. Ook je huid kan reageren op de pollen in de lucht. 

 

Huidklachten door hooikoorts: zo ontstaan ze
blog_divider

Huidklachten door hooikoorts komen een stuk minder vaak voor dan bovenstaande symptomen, maar veel mensen krijgen er toch mee te maken. Klachten als een opgezwollen mond of gezicht, rode plekken en jeukende bultjes zijn de meest bekende huidklachten door hooikoorts. Deze klachten worden niet veroorzaakt door het binnenkrijgen van pollen (zoals het lijstje hierboven), maar door aanraking met pollen. De pollen allergenen dringen door in de huid, waarna een allergische reactie ontstaat. Er komen stoffen vrij die signalen doorgeven, waardoor de mestcellen uiteindelijk het signaal geven om histamine vrij te geven. En dat is het stofje wat de zwelling, jeuk en roodheid uiteindelijk veroorzaakt. Door deze klachten ga je vaak aan je huid zitten of krabben, waardoor je huid beschadigt en de pollen allergenen nog makkelijker binnendringen. En zo gaat het van kwaad tot erger.

 

Eczeem en hooikoorts
blog_divider

Eczeem is geen directe klacht van hooikoorts, maar kan hierdoor wel worden verergerd. Vooral eczeem rond de ogen, doordat de huid hier vaak extra geïrriteerd raakt door het traanvocht dat rond de ogen wordt verspreid na je in je ogen hebt gewreven. Dat zorgt weer voor irritatie en jeuk. 

 

Hooikoorts Huid

Huidklachten door hooikoorts verlichten
blog_divider

Het allerbelangrijkst wat je kunt doen om de huidklachten te verlichten, is het versterken van de huidbarrière. Je kunt hier het best vóór het hooikoortsseizoen begint al mee starten. Je versterkt je huidbarrière met een goede skincare routine die jouw huid in al zijn behoeften voorziet. Een gezonde en gehydrateerde huid wapent zich automatisch beter tegen de effecten van aanraking met pollen. Heb je op dit moment al last van huidklachten door hooikoorts? Dan kunnen verkoelende en verzorgende skincare producten je klachten verlichten! Producten met aloë vera zijn hiervoor uitermate geschikt. 

Bekijk skincare met aloë vera

 

Hooikoorts Aloe Vera

 

De beste producten tegen huidklachten vind je bij Olivida
blog_divider

Een gezonde huid is een mooie huid. We verkopen bij Olivida professionele salonproducten met hoge concentraties werkstoffen die echt iets voor je huid kunnen doen. Een goede verzorging is cruciaal voor een gezonde huid en gezonde huidbarrière die zorgt voor een optimale bescherming tegen invloeden van buitenaf. Wil je een skincare routine opbouwen met producten die bij jouw huid passen? Dan ben je bij Olivida aan het juiste adres! Heb je op het moment last van hooikoorts en wil je jouw klachten zo snel mogelijk verlichten? Daarvoor hebben we een brede selectie aan producten in ons assortiment. We verkopen onder andere een aloë vera gel die de huid direct kalmeert en een sterk herstellende werking heeft. Maar we hebben nog veel meer producten met aloë vera en andere kalmerende en huidherstellende ingrediënten in ons assortiment. Heb je vragen over jouw huid of hulp nodig bij het vinden van jouw perfecte product? Via de website kun je een gratis huidadvies aanvragen. Onze huidspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en meet je direct passende producten aan!

SPA Salonnepro – Aloe Vera Gel

 • Kalmeert direct en heeft een sterk herstellende werking.
SPA Salonnepro - Aloe Vera Gel

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link