verzorging huid na zon

Leestijd: 3-4 minuten

Hoe verzorg je jouw huid na een dagje zonnen?
blog_divider

Buiten de hele dag in de zon zitten kan heerlijk zijn. Lekker luieren op het strand, zwemmen in de zee of gewoon relaxen in de tuin. Of het nou op vakantie is of thuis in Nederland, in de zon zitten geeft bijna iedereen een lekker gevoel, het heeft namelijk een positief effect op ons welzijn. Maar wist je dat de zon bij teveel blootstelling juist nadelig kan zijn voor jouw huid? 

Veel van de zichtbare tekens van huidveroudering staan in verband met blootstelling aan UV-straling. Ondanks dat zonnebaden heel lekker kan zijn, kan het ook gevaarlijk zijn voor de gezondheid van jouw huid op korte en lange termijn. Daarom is het belangrijk om wat extra maatregelen te treffen na zo’n dagje in de zon. Wij van Olivida hebben een lijstje voor je gemaakt met daarin wat tips hoe je deze zomer het beste voor jouw huid kan zorgen. 

 

Schoonmaken van je huid
blog_divider

Essentieel na een dagje zonnen is het reinigen van je huid en je gezicht. Kies ervoor om je gezicht te reinigen met een milde cleanser. Wees vooral tijdens het reinigen lief voor je huid, probeer niet te agressief te boenen of af te drogen. Je huid is namelijk gevoeliger dan normaal na een dagje zonnestralen vangen. 

Onze aanrader voor een cleanser:

Verder is het natuurlijk ook belangrijk om alle zandresten van het strand en chloorresten van het zwembad van je af te wassen. Kies ervoor om niet te lang en vooral niet te heet te douchen. Je huid is namelijk wat meer uitgedroogd door de blootstelling aan de zon. Ook hier is het belangrijk om net zoals voor je gezicht weer extra lief te zijn voor je huid. Hij is kwetsbaarder dan normaal, dus reinig je huid met een zachte spons of washand en droog het voorzichtig af na het douchen. Het is beter om je huid droog te deppen dan te wrijven. 

Vind hier jouw cleanser ->

 

zon huid hydrateren

 

Hydrateren van je huid
blog_divider

Nadat je je huid gereinigd hebt, is het belangrijk deze goed te hydrateren. De vochtbalans van je huid is door het zonnen namelijk verstoord. Dit komt doordat er meer vocht dan normaal in de huid verdampt. Daarom is het belangrijk om je huid terug in balans te brengen door hem te hydrateren.

Kies ervoor om je gezicht te hydrateren met een moisturizer, dit hydrateert je huid en zorgt ervoor dat het weer herstelt na een dagje zonnen. Probeer producten voor je lichaam met zware parfum niet op je gezicht te gebruiken. De huid op je gezicht is namelijk nog gevoeliger dan normaal na het zonnen dus dit kan te agressief zijn. 

Onze aanbeveling voor een goede voedende moisturizer: 

Ook de rest van je lichaam heeft hydratatie nodig, daarom is het belangrijk dat je ook deze goed insmeert met een moisturizer of after sun. After sun bevat  vaak kalmerende ingrediënten die wat fijner aanvoelen (zoals aloë vera of komkommer), die extra fijn kunnen zijn voor je huid na een dagje zonnen! 

Vind hier jouw moisturizer ->

Zon hydrateren moisturizer

Eerste hulp bij verbranden
blog_divider

Verbranden wil je kosten wat het kost voorkomen, het beschadigd namelijk het DNA van je huidcellen, maar ook de collageen en elastine van je huid. Deze stofjes houden je huid jeugdig en soepel. Maar helaas, soms gebeurt verbanden nou eenmaal.

De verbrande huid is rood, gevoelig en vaak pijnlijk. Het is belangrijk om deze huid te kalmeren, maar ook om het te herstellen en beschermen. Gebruik hydraterende producten, vooral producten waar aloë vera in zit zijn erg gunstig voor de verbrande huid. Deze tropische plant heeft namelijk een kalmerend effect, wat de pijn wat minder kan maken. 

Onze aanrader: SPA Salonnepro – Aloe Vera Gel 

Deze gel met aloë vera is perfect om te gebruiken als aftersun. Het product bevat 98% biologische aloë vera gel, wat noodzakelijk is om de gel werkzaam te maken. Er is namelijk een percentages vanaf 95% nodig om de gel zijn echte bevorderende werking te geven. De gel kalmeert direct en herstelt jouw huid.

SPA Salonnepro – Aloe Vera Gel

 • Kalmeert direct en een herstellende werking
SPA Salonnepro - Aloe Vera Gel

aloe vera na verbranden zon huid

Beschermd de zon in
blog_divider

Het is belangrijk om je goed te beschermen als je terug de zon ingaat. Voor de verbrande huid is het beter om de zon te mijden, probeer de verbrande plekken te bedekken met kleding, zoveel mogelijk in de schaduw te zitten en zo goed mogelijk in te smeren.

Ook als je huid niet verbrand is is het belangrijk om je huid te blijven beschermen. Een zonnebrand die goed beschermt tegen UV-straling is essentieel. Het is belangrijk voor het behouden van de jeugdigheid van je huid maar ook tegen verbranding. Het kan namelijk de kans op huidkanker vergroten.

Smeer je elke twee uur opnieuw in en nadat je in het water bent geweest. Kies voor een goede zonnebrand met een hoge factor. Voorkomen is beter dan genezen, de schade aan je cel-DNA die ontstaat tijdens verbranding wil je kosten wat het kost voorkomen. 

Onze aanrader: Mesoestetic – Mesoprotech anti-aging body sun mist

De Mesoprotech anti-aging body sun mist bevat SPF30 en is perfect voor een dagje zonnen. Door de spray applicator hoef je de zonnebrand niet uit te smeren. Het verhoogt en beschermt de aanmaak van collageen, waardoor je huid langer jong blijft. Het beschermt je lichaam tegen UVA-IVB-IR-HEV, dus naast de zon ook tegen infrarood en blauw licht. 

Mesoestetic – Mesoprotech anti-aging body sun mist

 • Makkelijk te gebruiken als een spray
Mesoestetic - Mesoprotech antiaging facial sun mist 50+ spf

mesoestetic sun mist spf

De beste suncare shop je bij Olivida.
blog_divider

Wij van Olivida willen graag dat jouw huid zo lang mogelijk jong en gezond blijft. Daarom verkopen wij goede verzorging voor tijdens het zonnen, maar ook voor na het zonnen. We verkopen uitsluitend producten van salonmerken, deze hebben een andere samenstelling met meer actieve werkstoffen. Op deze manier kunnen de producten echt wat voor je betekenen. Daarom vind je hier een samenstelling van onze allerbeste zonproducten.

Heb je vragen hierover? Dan kan je ze altijd stellen via de chatfunctie. Onze professionals zitten klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Twijfel je welke producten het beste bij jouw huid passen? Vraag dan ons gratis huidadvies aan, onze gecertificeerde huidspecialist zal je helpen producten te kiezen die echt bij jouw huid passen! 

Huidadvies olivida

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link