1. Blogberichten
 2. Kan ik Hyaluronzuur combineren met Niacinamide?

Kan ik Hyaluronzuur combineren met Niacinamide?

Hyaluronzuur combineren Niacinamide

Leestijd: 3-4 minuten

Kan ik hyaluronzuur combineren met niacinamide?
blog_divider

We gebruiken tegenwoordig steeds meer skincare producten, wat alleen maar goed is. Maar met al die producten vraag je je wellicht af, of je alles maar probleemloos met elkaar kunt gebruiken. Sommige combinaties van ingrediënten kunnen namelijk irritatie veroorzaken.

Zo zijn serums een ontzettend populair skincare producten. Daardoor zijn ze er ook in ontzettend veel soorten voor allerlei soorten kwaaltjes. Met al die vele soorten vraag je je misschien af, welke serums mag ik met elkaar combineren en welke niet? 

Zo zien we in serums vaak ook de ingrediënten niacinamide en hyaluronzuur. Echter zijn deze ingrediënten ook in steeds meer andere producten te vinden, zoals in bijvoorbeeld crèmes of cleansers. 

Wat de ingrediënten hyaluronzuur en niacinamide precies doen en of je ze kunt combineren met elkaar, lees je in deze blog. 

 

Wat is hyaluronzuur?
blog_divider

Hyaluronzuur is een lichaamseigen substantie, dat betekent dat ons lichaam van nature hyaluronzuur aanmaakt. Hyaluronzuur zorgt er namelijk voor dat onze huid goed in staat is om vocht vast te houden, ook trekt het vocht aan. Hierdoor blijft je huid gehydrateerd.

Naarmate we ouder worden, neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in ons lichaam af. Net zoals dat met de eiwitten collageen en elastine gebeurt. Daarom voegen veel mensen het ingrediënt toe aan hun routine. 

Hyaluronzuur heeft de volgende voordelen:

 • Hyaluronzuur zorgt ervoor dat roodheid vermindert. Daarnaast heeft het antibacteriële eigenschappen en zorgt het ervoor dat wondheling bevordert. 
 • Doordat hyaluronzuur de huid goed hydrateert, zorgt het ervoor dat je huid er jeugdiger uitziet en dat fijne lijntjes minder zichtbaar worden.
 • Door de antioxiderende werking, helpt hyaluronzuur schade door vrije radicalen te bestrijden. 
 • Het houdt de huid elastisch.

 

Hyaluronzuur

 

Wat is Niacinamide?
blog_divider


Niacinamide is ook een ingrediënt wat bekend staat om haar hydraterende eigenschappen maar is toch echt anders dan hyaluronzuur. Niacinamide kennen we namelijk ook wel als de in water oplosbare vitamine B3. Deze helpt de buitenste laag van de huid om vocht vast te houden en dus minder vocht te verliezen. 

Niacinamide staat vooral bekend om haar kalmerende en helende eigenschappen! Daarnaast is deze stof niet alleen goed voor je huid, maar ook voor een tal aan processen in ons lichaam. Zo bevordert niacinamide de bloedsomloop, de hersenfunctie en helpt het bij de spijsvertering. Kortom, genoeg reden waarom niacinamide goed voor je is

Niacinamide heeft de volgende voordelen:

 • Maakt de huid egaler en helpt bij pigmentvlekken, niacinamide helpt bestaande pigmentvlekken te verminderen maar ook nieuwe pigmentvlekken te voorkomen. 
 • Niacinamide ervoor dat de hoeveelheid talg gereguleerd wordt, waardoor je huid minder vet wordt.
 • Niacinamide zorgt voor intensieve hydratatie, omdat vitamine de aanmaak van ceramides stimuleert. Deze maken een belangrijk onderdeel uit van de huidbarrière, waardoor je huid beter in staat is om vocht vast te houden.
 • Niacinamide heeft een ontstekingsremmende werking en vermindert roodheid.
 • Door de stimulerende werking, zorgt niacinamide voor aanmaak van collageen en elastine

 

Niacinamide

 

Niacinamide en Hyaluronzuur combineren
blog_divider

Kan ik hyaluronzuur en niacinamide combineren? Het antwoord is: ja. De ingrediënten niacinamide en Hyaluronzuur zijn goed te combineren, met name omdat het allebei ingrediënten op waterbasis zijn. 

Mocht je twee serums gebruiken, kies er dan voor om eerst het serum met hyaluronzuur aan te brengen gevolgd door niacinamide. Als het gaat om de ingrediënten in verschillende producten, houd dan gewoon de juiste volgorde van de producten aan. Twijfel je?

Hier lees je meer over de juiste volgorde van jouw skincare routine! 

Beide ingrediënten zijn geschikt voor alle huidtypen. De kans dat je last krijgt wanneer je beide ingrediënten combineert, is dan ook onwaarschijnlijk. Je kunt de ingrediënten dus tegelijk gebruiken, maar ook zeker om en om.

Zo kun je ervoor kiezen om hyaluronzuur in de ochtend te gebruiken, zodat je huid overdag gehydrateerd aanvoelt. Dan kun je niacinamide tijdens je avondroutine gebruiken, zodat het kan helpen bij het herstellen van je huid. 

Kortom, niacinamide en hyaluronzuur zijn prima samen te gebruiken en zijn beiden geschikt voor alle huidtypes. Happy hydrating! 

 

Skincare met hyaluronzuur en niacinamide vind je op Olivida.nl!
blog_divider

De allerbeste skincare producten met hyaluronzuur of niacinamide, shop je natuurlijk op Olivida.nl! Maar we hebben ook een tal aan andere producten! In onze online huidsalon vind je namelijk allerlei verschillende soorten skincare producten, voor alle huidtypes en kwaaltjes!

Al onze producten zijn dan ook van salonmerken, met bijbehorende hogere percentages aan actieve werkstoffen. Door deze hogere concentraties aan actieve werkstoffen, hebben de producten meer effect. Hierdoor is de werking dus beter, waardoor jij echt verbetering kunt gaan zien!

Het is belangrijk dat je producten kiest die bij jouw huidtype passen. Ben je er niet helemaal zeker van wat jouw huidtype is? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialist kijkt naar jouw huid en wat deze nodig heeft. Vervolgens adviseert ze producten die hier het beste bij passen! 

Zo weet jij precies waar je aan toe bent en hoef je niet verder te zoeken. Ben je wel zeker van jouw huidtype? Dan kun je via de filters op onze website gemakkelijk navigeren, sorteer op productsoort, huidtype en zelfs op ingrediënt. Zo heb je dat serum voor de droge huid met niacinamide super snel gevonden!

Shop de beste skincare

skincare routine

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link