1. Blogberichten
 2. In Welke Volgorde moet ik mijn Skincare Aanbrengen?

In Welke Volgorde moet ik mijn Skincare Aanbrengen?

welke volgorde skincare guide

Leestijd: 3-4 minuten

In welke volgorde moet ik mijn skincare aanbrengen?
blog_divider

Of je nou een skincare-newbie bent, of al helemaal invested in de skincare-wereld. We vragen ons allemaal wel eens af, in welke volgorde we onze producten moeten aanbrengen?

Dit kan zijn wanneer je 1 nieuw product toevoegt aan je bestaande routine, of wanneer je juist je hele routine nog aan het uitvinden bent. Wat de reden ook mag zijn dat je je afvraagt in welke volgorde je jouw producten het beste kunt aanbrengen, wij van Olivida.nl hebben het voor je op een rijtje gezet! Lees snel verder. 

 

Van licht naar zwaar
blog_divider

Eigenlijk geldt voor het aanbrengen van skincare in de goede volgorde de vuistregel: eerst breng je het lichtste product aan, en als allerlaatste het meest dikke product. Je gaat dus eigenlijk van lichte substantie, steeds naar een stapje zwaarder.

Dit komt omdat de dunnere producten, niet goed door de dikkere producten heen kunnen dringen. Zo zullen de producten je huid dus niet bereiken, waardoor je eigenlijk kan stellen dat het geen zin heeft om ze aan te brengen. Daarom maakt de volgorde van je skincare dus ontzettend uit! 

 

Volgorde skincare routine

 

De makkelijkste routine voor beginners?
blog_divider

Als je overwhelmed raakt door de hoeveelheid producten die er genoemd worden, is hier een kleine mededeling: je hebt geen 10-stappen routine nodig! Je kunt ook resultaat bereiken met minder, maar effectieve producten die bij jouw huid passen! Als je net begint met het bouwen van je routine: keep it simple!

Een goede skincare routine bestaat uit de volgende producten:

 • Cleanser: om je gezicht mee te reinigen
 • Dagcrème met SPF: om je gezicht te hydrateren en te beschermen tegen UV stralen
 • Nachtcrème: om je huid ‘s nachts te helpen met herstellen.

Zo simpel kan het dus zijn! Natuurlijk kan je naderhand meer producten toevoegen, maar deze drie producten vormen een ontzettend goede basis. Meer weten over skincare routines voor beginners?

Lees hier meer over skincare routines voor beginners ->  

 

Welke producten passen bij mijn huid?
blog_divider

Elke huid is anders, iedereen heeft een ander huidtype. Het is belangrijk bij het selecteren van producten dat deze goed bij jouw huid passen. Tip! Op onze website olivida.nl, kun je makkelijk filteren op product- en huidtype, zo vind je precies waar je naar op zoek bent!

 

De juiste volgorde van een skincare routine
blog_divider

Stap 1: Cleanser

🕐: Ochtend en Avond

Begin je huidroutine altijd met het reinigen van je huid met een milde cleanser die bij jouw huidtype past. Het is noodzakelijk dat je gezicht vrij is van vuil en olie, voor de producten die je hierna gaat aanbrengen om goed in te trekken. 

Hoe gebruik je cleanser? Hoe je een reinigingsproduct het beste gebruikt, verschilt per product. De ene cleanser werkt beter op een droge huid, terwijl de ander juist voorkeur geeft aan een vochtige huid. Lees goed de instructies op de verpakking van de cleanser hoe je deze het beste kunt aanbrengen, want er is niet een universeel juiste manier voor. 

Twijfel je over de toepassing van een product? Wij van Olivida zijn bereid om al jouw vragen over onze producten te beantwoorden via de livechat op onze website! Je vindt deze rechtsonder op onze site onder het blauwwitte chat icoontje.

 

Stap 2: Toner

🕐: Ochtend en/of Avond

Toners zitten boordevol milde en hydraterende ingrediënten die helpen bij droge en/of gevoelige huid. Ook zijn er toners met chemische ingrediënten die helpen bij onzuiverheden. Deze lichte substantie helpt je huid voor te bereiden op de producten die je later gaat aanbrengen, zodat je huid ze beter kan opnemen.  

Hoe breng je een toner aan? Toner breng je aan nadat je je gezicht hebt gereinigd. Het verschilt per toner of je deze aanbrengt met een wattenschijfje, sprayt op je gezicht, of gewoon met je handen aanbrengt. Raadpleeg hiervoor de instructies van het product. 

 

toner cleanser

 

Stap 3: Serum

🕐: Ochtend en/of Avond

Serums zijn producten die een hoge concentratie van bepaalde ingrediënten bevatten, dit kan gaan om hydraterende elementen, antioxidanten of nutriënten. Door deze hoge concentratie aan specifieke stoffen, kunnen kwaaltjes effectief behandeld worden. 

Denk bijvoorbeeld aan serums met vitamine C die helpen bij pigmentatie, of serums verrijkt met hyaluronzuur die helpen bij een droge huid. En zo zijn er nog talloze opties!

Meer weten over welk serum bij jouw huid past? Lees het hier!

Hoe gebruik je een serum? Een serum komt vaak met een pipetje, maar het hoeft niet. Breng in ieder geval het product eerst aan op je handen en daarna op het gezicht, voorkom dat je huid in contact komt met het uiteinde van de pipet.

Welk serum je het beste kan aanbrengen, verschilt per serum. Vaak is dit aangegeven op de verpakking. Serums met antioxidanten zijn bijvoorbeeld het effectiefst in de ochtend. Bij milde serums maakt het niet per se uit of je deze in de ochtend of avond gebruikt. 

 

Stap 4: Oogcrème

🕐: Ochtend en/of Avond 

De huid rondom je ogen is wel tot 10 keer dunner dan op de rest van je gezicht, en daarnaast ontzettend gevoelig. Je kan er ook last krijgen van donkere kringen, wallen, zwelling of vroege zichtbare tekens van veroudering

Een goede oogcrème kan helpen bij het bestrijden van deze problemen, waardoor je huid rondom je ogen er stralender uit kan gaan zien. Oogcrèmes zijn vaak licht van substantie, daarom gebruik je hem voordat je de dikkere oliën en crèmes aanbrengt. 

Hoe gebruik je oogcrème? Breng een kleine hoeveelheid aan op je ringvinger, en dep de crème op de huid rondom je ogen. 

 

Oogcreme aanbrengen

 

Stap 5: Spot Treatment

🕐: Ochtend of (bij voorkeur) Avond 

Spot Treatments zijn ontzettend handige producten, vooral wanneer je een af en toe last hebt van vervelende bultjes of puistjes. Ze helpen bij het plaatselijk behandelen van puistjes, kalmeren de huid zodat deze minder rood wordt en helpen bij het genezingsproces.

Je kunt deze ‘s avonds aanbrengen, want ‘s nachts werkt je lichaam het hardst om je huid te herstellen. Smeer het in je routine op voordat je je moisturizer aanbrengt. Sommige spot treatments kunnen ook ‘s ochtends voor je moisturizer aangebracht worden en zelfs nog herhaaldelijk gedurende de dag. 

Hoe breng ik spot treatment aan? Breng een klein beetje van de spot treatment aan op het puistje of pukkeltje dat je wilt behandelen. Je hoeft niet een hele dikke laag te aan te brengen, een klein beetje is voldoende. Wacht goed tot dat het is ingetrokken, zo zorg je ervoor dat het niet over de rest van je gezicht verspreid. 

Onze favoriete spot treatments

Image Skincare – Clarifying Salicylic Blemish Gel

 • Makkelijk onder je make-up te dragen
Image Skincare - CLEAR CELL - Clarifying Salicylic Blemish Gel

ALPHA-H – Clear Skin Blemish Control Gel

 • “SOS” gel die onmiddellijk puistjes aanpakt
Alpha-H Clear Skin Blemish Control Gel

Stap 6: Moisturizer, dag- of nachtcrème

🕐: Ochtend en Avond 

Een moisturizer of een dag- en nachtcreme is een product wat je elke dag, tweemaal daags moet gebruiken! Dit is echt een ontzettend belangrijke basis in iedere routine, want een moisturizer of creme zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd blijft. Hierdoor herstelt je huidbarriere.

Het hebben van een gezonde huidbarriere is essentieel in het verkrijgen van een mooie en gezonde huid. Daarnaast helpt een moisturizer om voorafgaande producten in te sluiten, waardoor ze beter zullen werken. Mocht je geen aparte zonbescherming aanbrengen, dan zou je dagcreme minimaal SPF30 moeten bevatten.

Hoe breng ik moisturizer, dag- of nachtcreme aan? Verdeel de crème over je vingers en handen en verdeel het vervolgens over je gelaat. 

Stap 7: Retinoïden

🕐: Avond 

Producten met retinoïden, zijn afgesplitste delen van vitamine A. Hieronder valt ook het meest populaire deel: retinol. Deze stofjes helpen je huid om de celvernieuwing te versnellen, waardoor het erg effectief is tegen rimpels!

Daarnaast wordt de productie van collageen en elastine bevorderd, dit zijn stofjes die je huid stevig en soepel houden. Het is echt een ware powerhouse!

Hoe breng ik retinoïden aan? Retinoïden zijn erg krachtig, daarom is het belangrijk om dit langzaam toe te voegen aan je routine. Begin met 1 keer per week, vervolgens twee keer en zo verder. Neem een klein beetje van het product – ter grootte van een erwtje – en breng het aan op je gezicht.

 

Retinol

 

Stap 8: Zonbescherming

🕐: Ochtend 

Essentieel in elke routine: zonbescherming! Ongeacht of je de zon ziet schijnen of niet, het is ontzettend van belang om je elke dag te beschermen tegen de UV stralen van de zon! Er zijn namelijk twee soorten stralen: UVB, deze stralen zorgen voor bruining en UVA, deze stralen zorgen voor vroegtijdige huidveroudering.

Laten die UVA stralen die huidveroudering veroorzaken, nou net 365 dagen per jaar constant schijnen. Dit wil je kosten wat het kost voorkomen. Daarom is het belangrijk om je routine af te maken met iets wat je hiertegen beschermt, of een dagcreme waar dit inzit.

Zonbescherming breng je echt als allerlaatste aan in de ochtend, omdat dit je huid moet beschermen als bovenste laag.

Hoe breng je zonbescherming aan? Breng voldoende product aan op je handen en smeer het vervolgens op je gezicht. Vergeet ook je hals niet in te smeren en het product minstens 30 minuten voordat je de zon in gaat aan te brengen. 

Ga je echt zonnebaden? Vergeet dan niet om de zonbescherming elke 2 á 3 uur opnieuw aan te brengen! 

Stap 9: Klaar om je skincare aan te brengen!

Nu je deze volledige blog hebt gelezen, ben je er helemaal klaar voor! Je bent ready om je skincare aan te brengen, in de goede volgorde! Ben je er nou nog niet helemaal uit, of wil je meer weten over bepaalde producten en ingrediënten. Kijk dan vooral even rond op onze blog, daar vind je veel meer informatie!

 

Skincare Dagcreme SPF

De beste skincare shop je op Olivida.nl!
blog_divider

Bij Olivida verkopen we skincare van salonmerken, zo bevat het hogere concentraties actieve ingrediënten waardoor de producten echt iets voor je huid kunnen betekenen! We hebben ontzettend veel producten voor alle huidtypen en kwaaltjes! 

Op zoek naar producten die bij jouw huid passen, maar ben je niet zeker welk huidtype je hebt? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialist kijkt naar de behoeften van jouw huid en adviseert passende producten. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Huidadvies olivida

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link