anti ageing producten

Leestijd: 2-3 minuten

Hoe werken anti-aging producten?

blog_divider

Anti-aging producten zijn overal, want op de lange termijn is een glad babyhuidje zonder rimpels is iets waar we direct voor willen tekenen. Van serums tot crèmes en druppeltjes: je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat een anti-aging variant voor. Maar hoe zit het nou met anti-aging? Wat betekent het precies en hoe werkt het? Werkt het überhaupt, of is het vooral een marketingstunt? We snappen dat je vragen hebt, dus zetten hieronder de belangrijkste informatie over anti-aging voor je op een rij.

Anti aging: hoe dan?

blog_divider

We zoomen in dit artikel in op de werking van anti-aging producten. Veel mensen vinden het moeilijk te geloven dat een simpel crème of serum zichtbaar resultaat laat zien. Snappen we, maar bepaalde anti-aging producten werken écht. De magie achter de producten en daarmee meteen de vraag of een product echt werkt of niet, zit ‘m in de ingrediënten. 

Met anti-aging producten wordt gewerkt aan het vertragen van het huidverouderingsproces. Huidveroudering is helaas niet te voorkomen, maar je kunt tekenen van huidveroudering tegengaan en remmen door de juiste producten te gebruiken. Er zijn een aantal ingrediënten waarvan onderzoek heeft aangetoond dat ze daadwerkelijk een zichtbaar en meetbaar anti-aging effect hebben. Een aantal van deze ingrediënten vatten we hieronder kort samen. 

Vitamine A (retinol)

Retinol is een actieve vorm van vitamine A. Naarmate we ouder worden, verliest ons lichaam van nature vitamine A, wat kan zorgen voor tekenen van huidveroudering zoals rimpels en een doffe in plaats van stralende huid. Vitamine A voorkomt de afbraak van collageen en stimuleert de collageenproductie. Collageen zorgt ervoor dat de huid elastisch blijft en neemt – helaas – ieder jaar af vanaf je dertigste. De afbraak van collageen wil (en kun) je dus zoveel mogelijk beperken! Het is bij vitamine A in skincare heel belangrijk om te letten op de concentratie, die is namelijk essentieel voor het anti-aging effect. Om retinol te laten werken is een minimale concentratie van 1% nodig.

Bekijk al onze producten met retinol->

Vitamine C

Vitamine C zorgt ervoor dat de huid zijn stevigheid behoudt door de aanmaak van collageen en elastine te bevorderen en de huid te ontgiften. Collageen en elastine zijn beide eiwitten die essentieel zijn voor de cohesie, veerkracht en regeneratie van de huid. Daarnaast is vitamine C een krachtige antioxidant, waardoor het cellen helpt beschermen tegen de werking van vrije radicalen die een verouderende werking kunnen hebben. Vrije radicalen kunnen ontstaan door bijvoorbeeld te veel zonlicht en door roken. Om voldoende vitamine C in de huid te krijgen is het belangrijk dat je het in je eetpatroon verwerkt en dat het in je huidverzorging zit. Om vitamine C in skincare te laten werken, is een concentratie van minimaal 4% nodig. 

Bekijk al onze producten met vitamine C->

anti aging ingrediënten

Glycolzuur

Glycolzuur is een diep penetrerend en exfoliërend zuur dat de poriën ontstopt en dode huidcellen verwijdert. Bij het verwijderen van de dode huidcellen worden jonge, nieuwe cellen wakker geschud en aan het werk gezet. Omdat glycolzuur het fijnste zuur is van alle zuren, kunnen er waanzinnige resultaten mee worden geboekt. Door het stimuleren van de aanmaak van nieuwe cellen en het vrijmaken van de poriën, verfijnt het de huidstructuur. Daarnaast helpt het collageen te regenereren. Het ingrediënt wordt vaak ingezet om pigmentvlekken en zichtbare tekenen van huidveroudering (zoals fijne lijntjes en rimpels) tegen te gaan. Regelmatig gebruik van de juiste concentratie voor jouw huidtype kan leiden tot een vermindering in fijne lijntjes en een onregelmatige huidtextuur door zonschade en veroudering. Kortom: glycolzuur is een ingrediënt dat je wil gebruiken om huidveroudering tegen te gaan! Uit onderzoek blijkt dat het ingrediënt al bij een concentratie van 5% helpt om de huid stevig te houden. Bij een concentratie van 8% is glycolzuur ook bewezen effectief in het lichter maken van oppervlakkige pigmentvlekjes. 

Bekijk onze producten met Glycolzuur ->

Salicylzuur 

Salicylzuur dringt minder diep in de huid dan glycolzuur, maar is goed geschikt voor meer vette en gevoelige huiden omdat het in vet oplosbaar is. Het ingrediënt exfolieert de huid en zuivert de poriën. Het stimuleert celvernieuwing en verwijdert dode huidcellen. Omdat het zuur zo’n gunstig effect heeft op celdeling, kan met het je juiste gebruik van dit zuur ook huidveroudering remmen. Salicylzuur is werkzaam op de huid als de concentratie van het ingrediënt minimaal 0,5-2% is. 

Bekijk onze producten met Salicylzuur ->

Anti-aging producten van Olivida

blog_divider

In de webshop van Olivida vind je verschillende professionele anti-aging producten met hoge concentraties vitamine A & C en glycol- of salicylzuur die je kunnen helpen huidveroudering tegen te gaan. Twijfel je welk product bij je past en ben je niet zeker over je huidtype? Via de website kun je online gratis huidavies aanvragen. Binnen 48 uur ontvang je het professionele huidavies per mail! Onze specialist informeert je niet alleen over jouw huid, maar raadt je ook meteen passende producten aan. Zo wordt direct duidelijk voor je welke producten je kunt gaan uitproberen.

Benieuwd hoe je je huid overdag beschermt tegen tekenen van ouderdom? ->

Heb jij al een volledige skincare routine? Vind hier de door ons samengestelde routines voor elk huidtype ->

Gratis persoonlijk huidadvies van één van onze huidspecialisten? ->

Volg ons op social media

Share via
Copy link