1. Blogberichten
 2. Verbrande Huid? 6 Tips die voor verkoeling zorgen

Verbrande Huid? 6 Tips die voor verkoeling zorgen

verbrande huid zon afkoelen tips

Leestijd: 3-4 minuten

Verbrande Huid door de Zon? 6 tips die voor verkoeling zorgen.
blog_divider

Sun’s out, bun’s out! We trekken massaal onze bikini aan en gaan lekker liggen bakken in de zon. De zon kan bij velen voor een lekker bruin kleurtje zorgen, maar ongeluk zit in een klein hoekje. 

Mocht jij nou na die middag helaas een rood kleurtje hebben, dan betekent dat maar 1 ding: je bent verbrand door de zon, en dat is geen pretje! Wij van Olivida begrijpen dat als de beste, daarom hebben we 6 tips voor je op een rijtje gezet die je helpen om af te koelen.

 

1. Hydrateer van binnenuit met water
blog_divider

Je huid is verbrand, wat betekent dat het erg droog is. Het vocht in je huid trekt er namelijk uit op de verbrande plek. Daarom is het belangrijk dat je je vochtpeil weer omhoog krijgt, zo help je de verbranding sneller genezen. Je helpt je lichaam door voldoende water te drinken

Drink dus minimaal twee liter water per dag. Op deze manier vul je het vochtpeil van je huid aan van binnenuit, waardoor je de verbranding sneller helpt genezen. Vermijd frisdranken en alcohol, deze helpen je juist verder uitdrogen. Daarbij werkt een glas ijskoud water natuurlijk super verkoelend: win-win situatie!

 

verbrande huid hydrateren

 

2. Vermijd de zon
blog_divider

Nu je verbrand bent, moet je je huid de rust gunnen om te kunnen genezen. Blijf daarom vooral uit de zon, met name tijdens de piekuren. Als je naar buiten gaat, zoek dan vooral de schaduw op. Daarnaast is het in de schaduw natuurlijk ook een stuk koeler ;). 

Ook helpt het om je verbrande lichaamsdeel te bedekken met kleding, kies hiervoor wat lossere en wijdere kleding die niet strak op je huid zit. Strakke kleding kan irritatie en pijn veroorzaken. Daarnaast is het belangrijk om je om de twee uur in te smeren met een product met SPF boven de 30 als je weer naar buiten gaat.

 

3. Koel af met een koude douche of een koud bad
blog_divider

Niet alleen Wim Hof heeft baat bij een lekker koud bad, want ook voor jouw verbrande huid heeft het ook een aantal voordelen. Verbrande huid kan erg oververhit aanvoelen, je kan dit verminderen door een lauwe of koude douche te nemen (of een bad!). Op deze manier kan je huid een beetje afkoelen en voel jij je hoogstwaarschijnlijk hierna een stuk beter.

Let wel op! Je huid is beschadigd, wees daarom lief voor je huid. Vermijd scrub of andere agressieve producten. Daarnaast is het belangrijk om je huid droog te deppen met een handdoek, en vooral niet hard te wrijven.

 

verbrande huid zon douchen

 

4. Verzorg je huid met producten
blog_divider

We hebben het al gehad over verzorging van binnenuit, maar ook van buitenaf kan je jouw verbrande huid helpen herstellen. Dit doe je door een verzorgend product aan te brengen, vooral na het douchen. Denk hierbij aan bodylotion of aftersun, deze hydrateren je huid. 

Een ingrediënt wat je vooral wil gebruiken is aloë vera! Aloë vera draagt bij aan het herstellen en verzachten van de huid. Daarnaast werkt het super verkoelend! 

Olivida’s aanbeveling: SPA Salonnepro – Aloe Vera Gel 

Ben je verbrand in je gezicht? Dan werkt deze aloë vera gel super goed om je gezicht te kalmeren! Het bestaat namelijk voor 98% uit pure biologische aloë vera, daardoor heeft het een voedzame en kalmerende werking. Precies waar jij en je verbrande huidje naar opzoek zijn! 

Daarnaast is het belangrijk om ook als je terug naar buiten gaat je goed in te smeren met zonnebrand, het liefst met een SPF 30+, herhaal dit elke twee uur. Zorg ervoor dat je voor je gezicht een zonnebrand gebruikt die hiervoor geschikt is, het liefst met hogere bescherming en zonder parfum. Naast dat je kan verbranden, wil je je huid namelijk ook goed beschermen tegen vroegtijdige veroudering die de zon kan veroorzaken! 

SPA Salonnepro – Aloë Vera Gel

 • Kalmeert direct en heeft een sterk herstellende werking
SPA Salonnepro - Aloe Vera Gel

Olivida’s aanbeveling voor een dagcreme met SPF:

Een dagcrème met SPF is ideaal voor iedereen die zijn huid wil beschermen tegen de zon, de huid wil verzorgen en geen extra stap wil toevoegen aan zijn routine voor enkel zonbescherming. Elke huid is anders, daarom hoort bij elke huid een andere dagcrème met SPF. 

Bij Olivida hebben wij een uitgebreid assortiment aan dagcrèmes met SPF, voor alle verschillende huidtypes. Twijfel je welk product bij jouw huid past? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialist adviseert je welke producten het beste bij jouw huid passen. 

Bekijk alle dagcrèmes met SPF

 

verbrande huid spf

 

5. Vermijd producten met olie
blog_divider

Producten met olie kunnen je huid intens hydrateren, maar dit doen ze door een laagje aan te leggen bovenop je huid. Hierdoor kan je huid niet afkoelen, omdat de hitte nergens heen kan en als het ware vast blijft zitten. Vermijd daarom producten die olie bevatten of pure oliën, zo help je je huid om te kunnen ademen en afkoelen. 

 

6. Neem een pijnstiller
blog_divider

Als last resort kun je altijd een pijnstiller nemen, want een verbrande huid kan ook erg veel pijn doen. Pijnstillers zoals ibuprofen verlichten de pijn en werken ook nog eens ontstekingsremmend. 

 

verbrande huid verzorgen

 

Goede zonbescherming? Je vindt het bij Olivida.nl!
blog_divider

Verbranden kan iedereen overkomen, maar wist je dat de zon naast verbranding nog meer schade kan aanrichten aan je huid? UVA straling draagt namelijk bij aan de vroegtijdige huidveroudering

We snappen dat het smeren van zo’n dikke laag zonnebrand op je gezicht elke dag geen pretje is, daarom hebben wij bij Olivida een uitgebreid assortiment aan dagcrèmes met SPF. Zo voed jij je huid, en ben je ook nog eens beschermd tegen de schadelijke UV-straling van de zon. 

Ben je nu op zoek naar een goed product met SPF voor je gezicht, of naar andere skincare producten? Bij Olivida verkopen we enkel producten van salonmerken, deze bevatten een hogere concentratie actieve werkstoffen, waardoor ze echt iets voor jouw huid kunnen betekenen! Twijfel je wat er bij jouw huid past? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialist Melanie kijkt naar de behoeftes van jouw huid en adviseert de beste producten. 

Huidadvies olivida

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link