Verschil BB Cream & Tinted Moisturizer

Leestijd: 3-4 minuten

BB cream vs. tinted moisturizer: wat is het verschil?
blog_divider

Twijfel je om een BB cream of een tinted moisturizer toe te voegen aan je routine? Dan kan het nog wel eens lastig zijn om een keuze te maken. Tinted moisturizers en BB creams vormen beiden een gezond alternatief voor foundation. Foundation is namelijk een puur cosmetisch product, terwijl BB cream en tinted moisturizer allebei voordelen kunnen hebben voor je huid! Weet je niet welke het beste bij jou past? Daarvoor zijn wij er om je op weg te helpen, en leggen je hieronder haarfijn uit wat het verschil is tussen de twee. 

Skincare Olivida

BB Cream
blog_divider

BB cream heeft haar roots in Zuid-Korea (een land erg wat populair is vanwege haar skincare!). De twee B’s staan voor ‘Beauty Balm’ of ‘Blemish Balm’ wat de werking van het product goed omschrijft. Een BB cream is namelijk een soort all-in-one product: het heeft verschillende werkingen. Echter verschilt dit heel erg per BB cream, sommige BB creams zijn namelijk nog steeds enkel cosmetisch en voeden je huid niet. Het is dus essentieel dat je een BB cream zoekt die werkt als een primer/foundation en tegelijkertijd je huid gezond houdt!

BB creams kunnen SPF bevatten om je gezicht te beschermen tegen UV-straling, net zoals stoffen die helpen tegen veroudering en imperfecties. Maar dit hoeft dus niet per se zo te zijn, kijk dus goed naar de samenstelling van de BB cream die jij wil aanschaffen zodat je de juiste keuze voor jouw huid maakt.  Daarnaast is de BB cream een stuk lichter dan een foundation en helpt het onzuiverheden te verbergen. Een BB cream helpt dus bij het zuiveren en beschermen van je huid, en geeft je daarnaast een mooie dekking.

 

Hoe gebruik je BB cream?
blog_divider


Je gebruikt jouw BB cream als laatste stap in je skincare routine. De samenstelling van een BB cream kan verschillen en is bepalend voor wanneer je de crème het beste kan aanbrengen. Sommige BB creams bevatten SPF, anderen niet. Als de BB cream voldoende bescherming biedt tegen UVA/UVB straling, dan kan je hem na je dagcrème aanbrengen. Als de BB cream weinig tot geen SPF bevat, dan kan je de crème het beste bovenop je zonbescherming aanbrengen. 

 

Ook hebben sommige BB creams meer weg van een dagcrème, kijk bij het aanbrengen goed naar wat jouw huid nodig heeft. Zitten er in jouw dagcrème essentiële stoffen die je niet wil overslaan? Dan kan je de BB cream hier het beste bovenop aanbrengen. Zijn de stoffen die in de BB cream zitten voldoende voor jouw huid, dan kan je hem aanbrengen als dagcrème. Nogmaals, dit verschilt echt per product! Elke BB cream heeft een andere samenstelling, dus kies er eentje die past bij jouw huid en routine. 

 

Je brengt de BB cream aan met je vingers, maar als je een betere dekking wil dan kan je een spons of beauty blender gebruiken. BB cream vormt een goede basis voor je make-up, dus na het aanbrengen ben je good to go om verder te gaan met de rest van je make up!

SPF Zomer

Tinted moisturizer
blog_divider

Tinted moisturizer is eigenlijk precies wat de naam van het product al aangeeft: een moisturizer met een tintje. Ook dit is een goed alternatief voor de wat dikkere foundation. De tinted moisturizer is namelijk een stuk lichter dan foundation, in vergelijking tot BB cream is de tinted moisturizer nog iets lichter. Het geeft dan ook een lichte dekking die je huid voornamelijk een mooie teint geeft. Dit heeft als gevolg dat de tinted moisturizer daarom niet erg geschikt is om onzuiverheden te bedekken.

 

Hoe gebruik je tinted moisturizer?
blog_divider

Je kan een tinted moisturizer bovenop je normale moisturizer of zonbescherming gebruiken, wederom als laatste stap in je skincare routine. Soms bevat je normale moisturizer namelijk andere essentiële ingrediënten die je niet wil overslaan in je routine. Kijk er goed naar als je een tinted moisturizer aanschaft, of deze wel of niet geschikt is als vervanging. Ook de tinted moisturizer kan je het beste met je vingers aanbrengen, zoals je ook zou doen bij je normale crème. De tinted moisturizer vormt ook een basis voor je make-up en is vooral geschikt als je echt voor een no make-up of minimalistische look wil gaan.

Onze aanbeveling voor een tinted moisturizer
blog_divider

Deze Image Prevention+ Moisturizer is een dagcrème en tinted moisturizer in één. Het bevat bescherming tegen UVA/UVB straling, maar ook tegen blauw licht (smartphones, laptops etc.). Ook is deze crème verrijkt met antioxidanten en essentiële vitamines. Hierdoor wordt de huid gehydrateerd en kun je zonder foundation en beschermd tegen zonnestralen de deur uit!

Daarom is het ook niet nodig om deze tinted moisturizer bovenop een andere moisturizer aan te brengen, behalve als jouw normale moisturizer belangrijke ingrediënten voor jouw huid bevat die je niet wil overslaan in je routine. Dan breng je de tinted moisturizer aan over je normale moisturizer.

Image Skincare – PREVENTION+ Daily Tinted Moisturizer SPF 30+

 • moisturizer, zonbescherming en vervanging van foundation in één
Image Skincare PREVENTION+ Daily Tinted Moisturizer SPF 30+

Huidadvies olivida

Wat is nou de beste keuze voor jou?
blog_divider

Eigenlijk is het grootste verschil tussen de BB cream en tinted moisturizer de dekking. Wil je een foundation alternatief die lichter is maar wel dekking biedt? Dan is de BB cream een perfect product voor jou! Vind je het vooral belangrijk dat je huid een mooie teint en hou je van de clean girl en no make-up look? Dan kan je het beste gaan voor de tinted moisturizer. Bij beiden producten is het extreem belangrijk om te kijken naar de samenstelling, zo kan je de gezondste optie voor jouw huid kiezen. 

Shop de beste BB cream en tinted moisturizer voor jouw huid bij Olivida!
blog_divider

Op zoek naar een goede BB cream, tinted moisturizer of ander huidproduct? Bij Olivida verkopen we een selectie van de allerbeste huidproducten. Al onze producten zijn zorgvuldig geselecteerd door onze gecertificeerde skincare specialisten en zijn uitsluitend van professionele salonmerken

Deze bevatten hoge concentraties werkstoffen die echt iets voor je huid kunnen doen. Ben je er toch nog niet helemaal uit welke producten het beste bij jou passen en heb je hierbij wat extra hulp nodig? Vraag dan ons gratis online huidadvies aan! Onze huidspecialisten helpen de beste producten voor jouw huid te vinden. Heb je een andere vraag over onze producten? Dan kan je altijd een berichtje sturen via de chatfunctie.

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link