1. Blogberichten
 2. Zomertijd, Wat Doet Slaapritme met jouw Huid?

Zomertijd, Wat Doet Slaapritme met jouw Huid?

slaapritme huid

Leestijd: 3-4 minuten

Zomertijd, wat doet slaapritme met jouw huid?
blog_divider

De klok wordt een uurtje vooruit gezet. Dit betekent: een uur vroeger opstaan. Helaas kunnen we niet een uurtje extra uitslapen wanneer school en werk gewoon doorgaan. Dit is voor veel mensen vervelend, maar wist je ook dat het invloed heeft op je gezondheid?

Het lijkt onschuldig, maar onderzoek wijst uit dat je minder uitgerust wakker wordt wanneer de klok verzet wordt. Net als met een jetlag, kan je slaapritme in de war worden gebracht. 

Wanneer je slaapritme verstoord is, komen we minder goed in onze rem slaap. Je rem slaap is super belangrijk voor het herstellen van de huid. Wil je weten wat je kunt doen om je slaapritme zo min mogelijk te verstoren? Lees snel verder. 

 

Zomertijd, slaapritme & skincare
blog_divider

Wanneer ons slaapritme verstoord is, ervaren we meer stress, het beïnvloedt onze eetlust en we komen minder diep in slaap. Dit kan ervoor zorgen dat je dit terug gaat zien aan de huid.

Acne klachten kunnen erger worden, je huid is minder gehydrateerd en we zien er sneller moe uit. De huid kan er dof en vaal uitzien. Nu is een uurtje tijdsverschil niet super erg en we wennen er na een week vanzelf aan. Hetzelfde gebeurt wanneer je op vakantie gaat naar een ver land waar een groter tijdsverschil is, dan raakt je slaapritme ook verstoord. 

Je kunt last hebben van vermoeidheid of juist slapeloosheid. Het verstoorde ritme komt vanzelf weer goed, maar je kunt de overgang wel wat soepeler laten verlopen.

Om je slaap zo optimaal te maken zijn er gelukkig een aantal dingen die je kunt doen:

Tips:

 1. Ga in de zomertijd een kwartier of zelfs een half uur eerder naar bed. Zo kom je eerder in je remslaap en heb je een langere nachtrust. 
 2. Zorg dat je overdag genoeg licht binnen krijgt. Zo snapt jouw biologische klok het verschil tussen dag en nacht beter, waardoor je ‘s avonds sneller in slaap valt. Vermijd ook fel licht in de avond, bijvoorbeeld van je beeldscherm. 
 3. Probeer ondanks het tijdsverschil toch om op tijd op te staan, om zo snel mogelijk weer in het ritme te komen.

 

Slaaptekort kan zorgen voor een doffe, grauwe huid met donkere kringen. Ook stijgt je cortisol level (stresshormoon). Hierdoor kun je sneller last krijgen van een onzuivere huid of verergerde acne. Cortisol beschadigt de huidcellen. Als de cortisol levels te lang te hoog zijn, verliest de huid uiteindelijk zijn elasticiteit waardoor sneller rimpels ontstaan. 

Het is dus van belang om een goede nachtrust te pakken. Ook door zo min mogelijk alcohol drinken en suiker eten kun je het cortisol level naar beneden brengen. In combinatie met de juiste huidverzorging kun jij je huid weer stralend maken. 

 

Huidverzorging Slaapritme

 

Lees hieronder tips om je huid weer stralend te maken:
blog_divider

Reinigen:
blog_divider

Door de huid ‘s ochtends en ‘s avonds te reinigen met een mild reinigingsproduct zorg je dat je poriën schoon blijven om onzuiverheden te voorkomen. Masseer zachtjes in en spoel af met lauw water. Gebruik vervolgens jouw favoriete serum en daarna een hydraterende crème. 

Onze favoriete cleanser:

ALPHA-H – Balancing Cleanser

 • Droogt niet uit
ALPHA-H - Balancing Cleanser

Exfolieren:
blog_divider

Door een exfoliant te gebruiken, verwijder je dode huidcellen die zorgen voor dofheid en het verstoppen van je poriën. Je huid huid wordt zachter en gladder. Ook zorg je ervoor dat je poriën beter kunnen ademen en dat jouw skincare beter in de huid wordt opgenomen. Plus de dofheid verdwijnt en je krijgt er een gezond glow voor terug. 

Gebruik bijvoorbeeld deze exfoliant:

SPA Salonnepro – Gentle Fruit Scrub

 • Zuivert de huid effectief
SPA Salonnepro - Gentle Fruit Scrub

Vitamine C:
blog_divider

Vitamine C heeft het vermogen om de huid op te helderen. Dit komt omdat het overmatige pigmentatie in de huid opruimt. Gebruik hiervoor een serum met een hoge concentratie. Na een tijdje zul je merken dat je huid egaler van kleur is. Ook geeft een vitamine C serum direct een natuurlijke glow. Zeg maar dag tegen die vale teint! 

Maak kennis met dit serum:

ALPHA-H – Vitamin C Serum

 • Remt de pigmentproductie
ALPHA-H - Vitamin C Serum - travel size

Masker:
blog_divider

Om jezelf extra te verzorgen en om in de avond sneller te ontspannen, kun je jezelf trakteren op een heerlijk gezichtsmasker. Of bijvoorbeeld wanneer je last hebt van donkere kringen of wallen, kan een oogmasker de oplossing zijn. Bij Olivida hebben wij een maskers die jouw helpen met ontspannen en je huid laten stralen.

Ervaar een werkelijke revival:

Image Skincare – Hydrating Hydrogel Sheet Mask

 • Direct gezonde glow
Image Skincare I MASK Hydrating Hydrogel Sheet Mask

Slaapritme tips

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link