1. Blogberichten
 2. Skincare voor een Vette Huid: Zó breng je jouw vette huid terug in balans

Skincare voor een Vette Huid: Zó breng je jouw vette huid terug in balans

Skincare Vette Huid

Leestijd: 3-4 minuten

Skincare voor een vette huid: zó breng je jouw vette huid terug in balans

blog_divider

Als je een vette huid hebt voelt je gezicht waarschijnlijk regelmatig vettig aan en glim je – zeker aan het einde van de dag – meer dan je zou willen. Niet prettig, maar ook niet onoverkomelijk. Een vette huid kun je thuis namelijk goed behandelen met de juiste skincare producten. Zo verdwijnen die soms vervelende glans en onzuiverheden als sneeuw voor de zon. Om een vette, onzuivere huid te behandelen en de juiste producten aan te schaffen, is het belangrijk dat je jouw vette huid een beetje leert begrijpen. Vandaar dit blog met alle tips en tricks over het behandelen van een vette huid. Lees je mee?

 

Hoe herken je een vette huid?

blog_divider

Een vette huid of een vet huidtype kun je herkennen aan een glimmend huidoppervlak, zichtbare en/of vergrote poriën en onzuiverheden. De kans is groot dat vooral je T-zone (je voorhoofd, neus en kin) zich kenmerken als de meest vette gebieden. Je make-up blijft waarschijnlijk niet goed zitten en je huid voelt snel vettig aan. Die vette glans op je gezicht ontstaat door een te hoge talgproductie. Je huid produceert van nature talg om de huid te hydrateren. Het zorgt ervoor dat je niet te veel vocht verliest. Een overproductie van talg kan ervoor zorgen dat je huid niet in staat is die overvloed aan talg te verwerken. De poriën zijn vaak verwijd en raken snel verstopt. Zo kunnen puistjes en mee-eters ontstaan. 

 

vette huid verzorgen

 

Hoe kun je een vette huid het best behandelen?

blog_divider

Bij het behandelen van een vette huid staat balans centraal. De talgproductie is uit balans en maakt meer talg aan dan de huid nodig heeft. Om de huid terug in balans te brengen is het gebruik van milde producten heel belangrijk. Door agressieve en uitdrogende producten te gebruiken, kun je de huid namelijk strippen van zijn natuurlijke talg en vetten. Hierdoor verliest je huid te veel vocht en zal er juist meer talg worden aangemaakt. Dat resulteert vervolgens in, jawel, een vette en glimmende huid. Het lijkt op het eerste gezicht dus logisch om de vette huid te ontvetten, maar de kans is groot dat dit de talgproductie alleen maar meer stimuleert. 

Naast het gebruik van milde producten is het van belang om de vette huid te hydrateren. Het voelt misschien onlogisch om een vette huid in te smeren met een dag- of nachtcrème, maar dit is wel degelijk wat je huid nodig heeft. Een complete skincare routine met de juiste

producten die de vette huid reinigen, exfoliëren en hydrateren is de weg naar een gelukkige en stralende huid.

Een vette huid behandelen in vier concrete stappen 

blog_divider

We zetten hieronder het ideale behandelplan voor de vette huid voor je op een rij:

Stap 1: reinig je huid ‘s ochtends en ‘s avonds met een milde cleanser

De eerste stap van het behandelen van een vette huid is een goede reiniging. Zoals we al vertelden wil je agressieve reinigingsproducten (die bijvoorbeeld alcohol bevatten) te allen tijde vermijden. Een milde cleanser op waterbasis is waar jouw vette huid gelukkig van wordt. Reinig je vette huid daarom ‘s ochtends en ‘s avonds met de juiste cleanser die jouw huid weer in balans brengt.

Bekijk geschikte cleansers ->

Stap 2: gebruik een toner

Na het gebruik van je cleanser is het gebruik van een milde, alcoholvrije toner een belangrijke stap. Een toner versterkt de huidbarrière en zorgt voor het behouden van een goede vochtbalans. Iedere huid heeft baat bij een toner. Voor een vette huid is een toner met antioxidanten en celcommunicerende ingrediënten een goede keuze. Zichtbare poriën worden verkleind en de laatste restjes cleanser en make-up verwijderd. Dit voorkomt dat de poriën verstoppen.

Bekijk deze geschikte toner ->

Stap 3: exfolieer je huid

Mensen met een vette huid hebben veel baat bij het toevoegen van een exfoliant aan hun skincare routine. Een goede exfoliant verwijdert dode huidcellen, vermindert verstopte poriën en puistjes en maakt de huid gladder. Een exfoliant met het ingrediënt salicylzuur (BHA) is voor een vette huid zeer geschikt. We hebben bij Olivida verschillende producten met BHA in het assortiment; filter tijdens het zoeken naar jouw perfecte product vooral eens op het ingrediënt salicylzuur

Bekijk geschikte exfoliants ->

Stap 4: hydrateer je huid ‘s ochtends en ‘s avonds

Een vette huid voelt vaak al bijna vochtig aan door alle talg, maar dat betekent niet dat mensen met een vette huid geen moisturizer hoeven gebruiken. Integendeel! Hydrateren helpt júist om de cyclus die een vette huid veroorzaakt te doorbreken.

‘s Ochtends 

Het gebruik van een hydraterende dagcrème reguleert namelijk de talgproductie en helpt de huidbalans te herstellen. Kies vooral voor een dagcrème (met SPF!) die speciaal geschikt is voor de vette huid; vaak zijn dit de meest luchtige of gel-achtige substanties die prettig aanvoelen op de vette huid. De meeste producten tegen een vette huid verzorgen, hydrateren én matteren

Bekijk dagcrèmes met SPF ->

‘s Avonds

Ook ‘s avonds is het gebruik van een moisturizer belangrijk. Kies bijvoorbeeld voor een licht hydraterende gel of een serum om je huid te hydrateren in je avondroutine. Producten met antioxidanten en ingrediënten die de huidbarrière versterken zijn perfect geschikt voor een vet huidtype. Vermijd vooral ingrediënten die de poriën kunnen verstoppen!

Bekijk geschikte nachtcrèmes ->

 

Vette Huid Behandelen

Gratis huidadvies bij Olivida

blog_divider

Welk huidtype je precies hebt is soms nog niet zo makkelijk te ontcijferen. Zo kan het lijken alsof je een vet huidtype hebt omdat je huid vettig aanvoelt en glimt, maar het kan ook zijn dat je huid vocht tekort komt. Of je vetbalans of vochtbalans is verstoord is nogal een verschil. Ook kan het zijn dat je een gecombineerd huidtype hebt in plaats van alleen een vette huid. In dit geval heeft je T-zone de kenmerken van een vette huid en is de huid op je wangen bijvoorbeeld juist droog. Om vast te stellen welk huidtype en/of huidprobleem je hebt en hoe je dit het best kunt behandelen, kun je bij Olivida een gratis huidadvies aanvragen. Onze huidspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en raadt je direct producten aan die echt bij je passen.

 

Skincare Producten Vette Huid

De beste skincare producten voor een vette huid

blog_divider

We hebben bij Olivida de allerbeste producten in huis die je helpen een vette huid te behandelen. Olivida verkoopt alleen professionele salonproducten met hoge concentraties werkstoffen die écht iets voor je huid kunnen betekenen. We vinden zichtbaar resultaat enorm belangrijk en streven naar een gezonde huid voor iedereen. Als je huid gezond en in balans is, zorgt dat ervoor dat je letterlijk lekkerder in je vel zit. Omdat we zelf hebben ervaren dat het lang niet altijd makkelijk is om de juiste producten te vinden, zijn we Olivida gestart. Samen gaan we voor huidverbetering.

Lees meer dit huidtype in onze huid encyclopedie ->

Bekijk Producten voor de Vette Huid

 

Olivida Sfeerfoto

Onze meest verkochte producten voor de vette huid

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link