1. Blogberichten
 2. Je bent Niet de enige met een Onrustige Huid

Je bent Niet de enige met een Onrustige Huid

Onrustige huid voorkomen

Leestijd: 3-4 minuten

Je bent niet de enige met een onrustige huid in deze periode

blog_divider

Last van een onrustige huid? Je bent niet alleen. Misschien weet je waar je breakouts vandaan komen (hormonen, bepaald voedsel, you name it), maar het is misschien nog wel frustrerender als onzuiverheden onverwachts opduiken en je je vinger niet kunt leggen op de oorzaak. Ook daarin ben je niet alleen! En weet je, dat je in deze periode een onrustige huid hebt is allesbehalve gek. We leven bijvoorbeeld nog steeds in een pandemie; niet bepaald een situatie waarin we nooit stress ervaren. Juist nu alles weer open is en we weer meer ‘mogen’ is het contrast tussen thuiswerken/thuis studeren en ‘het normale leven’ extra voelbaar. Wat je ook voelt of doormaakt in deze periode: het mag er zijn. We zoomen vandaag in op wat stress met je huid kan doen. Misschien leer je je huid aan de hand van deze post op sommige momenten beter begrijpen. Lees je mee?

De invloed van stress op je huid

blog_divider

Als je je druk maakt, veel stress ervaart of slecht slaapt, dan is de kans groot dat je dat ziet aan je huid. Puistjes en een droge, doffe huid kunnen het gevolg zijn. Vroeger werd er een beetje lacherig gedaan over de invloed van emoties op de huid, maar inmiddels is er genoeg wetenschappelijk bewijs: negatieve emoties kunnen je huid wel degelijk beïnvloeden. Best logisch als je je bedenkt dat je huid vol zit met zenuwuiteinden die reageren op stofjes die in je lichaam circuleren; bepaalde stofjes komen vrij bij spanning of angst. Daarnaast heeft stress invloed op onze hormoonproductie, waardoor we het écht zeker weten: een negatieve mindset en veel stress kunnen zorgen voor een onrustige huid.

Meer weten over de correlatie tussen hormonen en puistjes (acne)? ->

stress huid

Cortisol als boosdoener

blog_divider

Het hormoon cortisol is de grote boosdoener van een onrustige huid in tijden van stress. Als je stress hebt maakt je lichaam namelijk als vanzelf cortisol aan; een hormoon dat ervoor zorgt dat je kan omgaan met de stress die je ervaart. Het stofje geeft je tijdelijk meer kracht en energie, zodat je je kan redden uit de stressvolle situatie waarin je je bevindt. Heel handig dus, op momenten dat er écht gevaar dreigt en je bijvoorbeeld moet vluchten. Het wordt alleen een ander verhaal als de stof te lang in je lichaam aanwezig blijft… Dat gebeurt bijvoorbeeld als je last hebt van chronische stress. Doordat je cortisolspiegel langdurig hoog is, worden er stoffen in je lijf aangemaakt die ontstekingen veroorzaken en de talgproductie omhoog brengen. Met die vervelende puistjes als gevolg. Daarnaast beschadigt cortisol de barrièrefunctie van je huid, waardoor er meer vocht verdampt en je huidje op den duur droog en dof wordt. Je huid kan daarnaast gaan irriteren, ontsteken of rood worden. En alsof het nog niet erg genoeg is, veroorzaakt stress ook nog eens huidveroudering doordat het collageen in je huid kapot wordt gemaakt.

Supplementen die de aanmaak van collageen stimuleren? Feit of fabel? lees het hier ->

Je onrustige huid verzorgen 

blog_divider

Wat een horrorverhalen hè? Over het effect van stress op je huid. Ga er vooral niet om stressen, maar zie het als een reminder om extra hard te werken aan je mentale gezondheid. Dat betekent: jezelf op nummer één zetten, genoeg rust nemen, dingen doen waar je écht blij van wordt, je omringen met mensen die je energie geven, en nog zoveel meer. Daarnaast kun je met skincare je huid extra ondersteunen om zich te herstellen (en een dagelijkse routine is het perfecte selfcare momentje). Houd in je achterhoofd dat een onrustige huid met puistjes en acne per definitie een huid is die al vrij geïrriteerd is. Je wil daarom alleen milde producten gebruiken die je huid op een zachte manier verzorgen. De producten die we bij Olivida verkopen zijn uitsluitend van professionele salonmerken en bevatten daarom hoge concentraties werkstoffen en tegelijkertijd formules die je huid op milde wijze behandelen. Kies voor producten die passen bij jouw huidtype en stel een routine samen waar jouw huid echt baat bij heeft. Geen idee waar je moet beginnen? Met behulp van deze guide – of een van onze andere blogposts – gaat het je lukken. Je huid zal je dankbaar zijn!

 

huidverzorging

Gratis huidadvies

blog_divider

Twijfel je over de oorzaak van jouw onrustige huid of heb je een ander vraag over jouw huid(type)? Via de website kun je tijdelijk een gratis huidadvies aanvragen! Onze huidspecialist Melanie neemt jouw huid onder de loep en raadt je direct passende producten aan. Om je zo goed mogelijk op weg te helpen hebben we daarnaast complete skincare routines samengesteld per huidtype. Met één muisklik voeg je de gehele routine toe aan je winkelmandje. Aan de routines hebben we – indien nodig – een opbouwschema toegevoegd, een uitgebreid stappenplan en info over de producten. Zo kun je jouw huid (en je mind!) zo goed en compleet mogelijk verzorgen. Heb je advies nodig of een vraag over een product? Dan kun je ons altijd chatten via de chatfunctie.

Lees artikel: Hoe vindt je een passende skincare routine? ->

Direct een passende routine voor jouw huidtype? Bekijk de door ons samengestelde skincare routines ->

Toch liever persoonlijk advies? Onze huidspecialiste helpt je graag kosteloos verder ->

geurkaarsjes

Meer lezen over hoe je jouw huid stralend gezond houdt?

blog_divider

Hoe bouw ik mijn eigen skincare routine? ->

Waarom je Niacinamide wilt toevoegen aan jouw skincare ->

Is make-up slecht voor je huid? 5 feiten en fabels ->

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Volg ons op social media

Share via
Copy link