1. Blogberichten
  2. Collageen supplementen: werken ze echt?

Collageen supplementen: werken ze echt?

hush collageen

Leestijd: 3-4 minuten

Collageen supplementen: werken ze echt?

blog_divider

Collageen zorgt ervoor dat de huid elastisch blijft. Het is een eiwit dat ons lichaam van nature bezit en blijft produceren. Maar na ons vijfentwintigste levensjaar begint de productie af te nemen. Met een minder stevige en minder stralende huid met fijne lijntjes en rimpels tot gevolg. Vanaf eind twintig verliezen we ongeveer 1% collageen per jaar. Best heel veel, vinden wij. Maar wist je dat je je eigen collageenproductie kunt stimuleren? Bijvoorbeeld door dagelijks collageen supplementen te slikken. We vertellen in dit blog uitgebreid over supplementen met collageen. Waarom zou je ze nemen? En, werken ze echt? 

Wat zijn collageen supplementen?

blog_divider

Hoe hoger iemands collageengehalte, hoe frisser, voller en steviger zijn of haar huid eruitziet. Collageen is het meest voorkomende eiwit in het lichaam, maar de productie van het eiwit daalt naarmate we ouder worden. En het daalt extra snel als we roken, drinken en (veel) blootgesteld worden aan UV-straling. Omdat onze collageenvoorraad langzaam opraakt krijgen we rimpels. En die willen we liever niet. Om te voorkomen dat je voorraad opraakt en ervoor te zorgen dat je collageenproductie wordt gestimuleerd, kun je daarom collageen supplementen slikken. Het herstellen van collageen gebeurt niet meteen na één supplementje, maar het toevoegen van supplementen aan jouw dagelijkse routine heeft absoluut zin. Dit in combinatie met de juiste skincare en een goed dieet maakt dat je je huid van binnenuit optimaal ondersteunt om het collageen weer op te bouwen.

Wat zit er in een collageen supplement?

blog_divider

Een goed collageen supplement bevat allerlei belangrijke bouwstoffen voor je huid. Bijvoorbeeld vitamine C: een vitamine die bijdraagt aan de vorming van collageen, waardoor de huid verstevigt. Vitamine C helpt daarnaast bij de verzorging van je huid van binnenuit. Biotine (vitamine B8) ondersteunt het herstellend vermogen van je huid en is je holy grail voor sterk en glanzend haar. Het mineraal koper draagt bij aan de normale pigmentatie van je haar en huid en hyaluronzuur is een stof die zorgt voor het vasthouden van vocht en een goede hydratatie. Dit soort ingrediënten zie je vaak terug in collageen supplementen.

Hoe werken collageen supplementen?

blog_divider

De meeste collageen supplementen komen van dierlijke bronnen; vaak van varken, rund en vis. De samenstelling van supplementen verschilt, maar een supplement bevat vaak collageen type 1, 2, 3 of een mix van deze drie typen. Er zijn verschillende manieren van collageen. Gehydrolyseerd collageen is wetenschappelijk bewezen het meest efficiënt in de opname. Collageen in gelatine wordt deels opgebroken in aminozuren, en rauwe (of ongedenatureerde) collageen wordt niet opgebroken in kleinere deeltjes. Welke vorm collageen je ook inneemt, het collageen wordt uiteindelijk allemaal opgebroken tijdens de vertering en dan opgenomen om collageen te bouwen in je lichaam. Toch wordt aangeraden om gehydrolyseerd collageen te slikken als supplement vanwege de effectieve werking.

Wat is het effect van collageen supplementen op je huid?

blog_divider

Zoals we eerder al stelden zal je na een enkele keer een tabletje slikken weinig verschil merken. Maar als je de supplementen dagelijks slikt als aanvulling op gezonde voeding die je collageen een boost geeft, zul je merken dat je minder last krijgt van rimpels en een droge huid. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de huid na dagelijks gebruik van collageen supplementen elastischer werd in vergelijking met een placebogroep. Je huid heeft dus zeker baat bij supplementen met collageen!

Meer informatie over hoe rimpels ontstaan? Lees het in onze huid encyclopedie ->

collageen-werkt-echt

Een complete skincare routine tegen rimpels

blog_divider

Misschien gebruik je nog helemaal geen skincare of wil je in één keer een complete lijn aanschaffen met producten die jouw huid beschermen tegen rimpels. Om je zoveel mogelijk uitzoekwerk uit handen te nemen hebben we een complete skincare routine tegen huidveroudering samengesteld. De routine bestaat uit vijf producten die jouw huid heel gelukkig kunnen maken en beschermen tegen huidveroudering. Je kunt de gehele skincare routine in een keer in je winkelmandje stoppen. Ben je op zoek naar een ander soort routine of losse producten die bij jouw wensen passen? Ook die kun je vinden op de website!

Onze skincare routine voor een rijpere huid ->

Vind hier alle skincare routines voor alle soorten huidtypes ->

Laat onze huidspecialist gratis een routine samenstellen voor jouw huid ->

Nog niet uitgelezen? Bekijk deze relevante artikelen

blog_divider

De beste skincare producten tegen kraaienpootjes ->

Beauty supplementen: Voeg ze toe aan je skincare routine ->

Hoe werken anti-aging producten? ->

Verbeter je huid, samen met Olivida

Onze keuze voor jou.

Gebruik deze producten voor een perfect resultaat

Niets gevonden.
Niets gevonden.

Volg ons op social media

Share via
Copy link