1. Blogberichten
 2. Gelukkiger door een Gezonde Huid?

Gelukkiger door een Gezonde Huid?

Gezonde Huid Gelukkig

Leestijd: 3-4 minuten

Een beter zelfbeeld door een gezonde huid?
blog_divider

Wanneer we ‘s ochtends voor de spiegel staan, beoordelen we als eerste hoe ons gezicht er uit ziet. ‘Zie ik er vermoeid uit? Hoe erg zijn mijn wallen? Is die puist al bijna weg?’. De huidige status van onze huid kan invloed hebben op ons zelfbeeld voor de rest van de dag.

Jouw huid weerspiegelt je gezondheid. Wanneer je een stralende huid hebt, komt dit vaak doordat je mentaal goed in je vel zit en gezonde keuzes maakt. Weinig slaap, alcohol drinken en ongezond eten is al snel terug te zien aan een grauwe huid. Of wanneer de hormoonhuishouding verandert en daardoor de huid vetter wordt met meer puistjes en ontstekingen. 

Zie ik er vermoeid uit? Hoe erg zijn mijn wallen? Is die puist al bijna weg?’.

Als jij dealt met een chronische huidaandoening zoals acne, eczeem of rosacea kan het een extra uitdaging zijn om elke dag met een blij gevoel in de spiegel te kijken. De zoektocht naar de juiste behandeling en de juiste skincare is eindeloos frustrerend. Die stress maakt de situatie er niet beter op… What to do?!

Bij Olivida vinden wij dat iedere huid het beste verdient. Wij hebben een aantal tips die jou op weg helpen naar een mooie huid en een positieve mind!

Wil jij een positiever beeld krijgen van jouw huid? Lees dan de onderstaande tips. 

 

Wetenschap
blog_divider

Wanneer voor een langere periode stress ervaart, kun je meer last krijgen bijvoorbeeld van puistjes en roodheid. Het hormoon cortisol is dan verhoogd in ons lichaam. Een beetje stress is soms niet erg en houdt ons scherp, maar als je te lang en teveel stress ervaart heeft dit gevolgen voor de huid. Op lange termijn kan dit zorgen voor acne, overgevoeligheid van de huid en zelfs rimpels.

Het is wetenschappelijk bewezen dat een gezonde huid voor meer positieve gedachten zorgt. Er is zelfs bewezen dat mensen met acne een hogere kans hebben op een depressie. Zo kunnen sommige tieners met acne een lager zelfbeeld krijgen en daardoor minder contact hebben met de buitenwereld. Mensen met een huidaandoening proberen dit vaak te verbergen met make-up, waardoor de klachten juist erger worden. 

 

Skincare routine
blog_divider

Om je huid zo optimaal mogelijk te verzorgen, is het belangrijk om een passende skincare routine te hebben. Iedere huid is anders en er is niet een routine die het beste werkt voor iedereen. 

Wanneer je last hebt van huidproblemen heb je waarschijnlijk al tientallen producten en behandelingen geprobeerd. Bij Olivida kun je een op maat gemaakt huidadvies aanvragen. Onze huidexpert maakt een routine voor jou, op basis van jouw huidtype en welke ingrediënten samenstelling geschikt is. 

Bekijk onze kant-en klare skincare routines ->

 

Skincare Routine Huidadvies

Mental health
blog_divider

Gelukkig zijn met jouw huid begint bij positieve gedachten. Als je merkt dat je al een tijdje niet blij bent met jouw huid en het maar niet lijkt te verbeteren, dan is het goed om er met iemand over te gaan praten. Er bestaan coaches die handige tools geven om beter om te leren omgaan met jouw huidaandoening. Onthoud dat je niet de enige bent die dit heeft en dat jij je hiervoor niet hoeft te schamen.

Vind je een therapeut of een coach een te grote drempel? Dan zou je ook zelf aan de slag kunnen gaan met mindfulness. Er zijn veel mindfulness en meditatie apps die jouw gedachten een positieve draai kunnen geven, wat uiteindelijk zorgt voor een beter zelfbeeld. 

Eetpatroon
blog_divider

Voeding is bedoeld om ons energie te geven en belangrijke stoffen te leveren. Heb je een gezond voedingspatroon vol met vitamines en vezels, weinig suiker en verzadigd vet, dan zijn jouw huidcellen het beste in balans. Het zijn de ongezonde snacks en kant-en-klaar maaltijden waarvan jouw lichaam in de war raakt. 

Natuurlijk is af en toe snoepen niet erg en kan pure chocola er zelfs voor zorgen dat er geluksstofjes vrijkomen in je brein. Wanneer je teveel suiker eet kan het ervoor zorgen dat de celwanden verharden en ons minder energie geven. Onze huid droogt uit en het cortisol level (stresshormoon) stijgt. Dit zorgt voor een onrustige huid

Suiker kan je ook verslaafd maken waardoor je een dip krijgt als je het niet eet. 

Wanneer je gezond eet, zal dit ook een enorm verschil zijn voor je mentale gesteldheid. Je hebt meer energie en zin om dingen te doen. Ook ben je meer gemotiveerd om te gaan sporten en andere gezonde gewoontes op te pakken.

 

Huid invloed Suiker

Bewegen
blog_divider

Wanneer je sport zul je sowieso lekkerder in je vel zitten. Gifstoffen worden afgevoerd, de cortisol levels gaan naar beneden en geluksstofjes komen vrij in je hersenen. Wat voor sport je kiest maakt in principe niet uit, als je er maar plezier in hebt!

Skincare tip voor tijdens het sporten: 

Bij het sporten staan je poriën open door de warmte. Reinig daarom na het sporten je gezicht met een mild reinigingsproduct. Zweet en natuurlijke lichaamsvetten hebben hierdoor geen kans om jouw poriën te verstoppen. Sluit hierna de poriën weer af met een plens koud water. Goed voor de bloedsomloop en een natuurlijke glow. Je bent prachtig!

Cleansers shoppen

Sporten Reinigen Huid Cleanser

Persoonlijk Huidadvies van Olivida

Het beste voor jou. Vraag onze aangesloten beauticians om persoonlijk huidadvies.

 • Tijdelijk gratis
 • Ontvang persoonlijk huidadvies
  van onze specialisten
 • Op maat gemaakte Skin
  Care Routines
 • Gratis verkrijgbaar bij
  Olivida First® membership

Onze aangesloten specialisten
behandelen je aanvraag persoonlijk.
Zo krijg jij een advies dat speciaal
voor jou is en vind je precies wat je zoekt.

Vond je dit een leuk artikel? Lees verder!

blog_divider

Klik op de pijltjes voor meer artikelen

Swipe opzij voor meer artikelen.

Volg ons op social media

Share via
Copy link